REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Condamnat la plata unei amenzi penale pentru deținere de droguri, trimis după gratii! Nu s-a supus deciziilor

Condamnat la plata unei amenzi penale pentru deținere de droguri, trimis după gratii! Nu s-a supus deciziilor

Replica API 23 noiembrie 2019 | 00:00 277

Biroul Executări Penale din cadrul Tribunalului Constanța, prin judecătorul delegat cu executarea, a solicitat înlocuirea pedepsei amenzii penale în cuantum de 5.000 lei, aplicată unui condamnat pentru infracțiunea de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, cu închisoarea. În 2017, acesta a fost condamnat la plata amenzii însă, nu și-a achitat obligațiile, deși este plecat în străinătate la muncă. Din acest motiv, magistrații i-au înlocuit pedeapsa amenzii cu închisoarea pentru o perioadă de 100 de zile.

Potrivit legii, persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. Dacă persoana condamnată, cu rea-credință, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În cazul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, […] unei zile-amendă îi corespunde o zi de închisoare”.

Magistrații au solicitat relații referitoare la veniturile și bunurile lui M.P. din Constanța de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Primăria Constanța. Condamnatul nu s-a prezentat în fața instanței de judecată și nu a făcut nici un fel de apărări. Acesta nu figurează declarat și impus cu bunuri mobile și imobile pe raza Constanța, figurând cu obligații fiscale datorate și neachitate la bugetul local. Cu toate acestea, în actele dosarului se constată că inculpatul a participat în mod efectiv la desfășurarea procesului penal, de altfel acesta a solicitat și i-a fost admisă cererea de judecare potrivit procedurii simplificate, din procesele verbale de executare a mandatelor de aducere reiese că lucrează în străinătate ca șofer. Deși are un job, acesta nu s-a achitat de plata amenzii, fapt pentru care Biroul Executări Penale din cadrul Tribunalului Constanța, prin judecătorul delegat cu executarea, a solicitat înlocuirea pedepsei amenzii penale în cuantum de 5.000 lei, aplicată pentru infracțiunea de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu cu 100 de zile de închisoare. Magistrații au constatat, din probatoriul administrat, că individul s-a sustras, cu rea credință, de la executarea amenzii penale, motiv pentru care au admis sesizarea formulată de Biroul Executări Penale, privind înlocuirea pedepsei amenzii penale stabilite în sarcina condamnatului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astfel statul pierde de doua ori!Contravaloarea amenzii plus cazarea astuia 100 zile!
5
0
Toate jegurile la puscarie
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272