REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CONDAMNAT pentru că a MINȚIT că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI

CONDAMNAT pentru că a MINȚIT că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI

Replica API 20 aprilie 2021 | 23:15 2169

A depus plângere pe numele unor polițiști din cadrul Secției 1 Rurale Constanța, însă, ulterior, oamenii legii l-au acuzat de denunțare calomnioasă. Fănică Cojocaru, pentru că despre el este vorba, a fost condamnat, pe 17.03.2021, la 2 ani de închisoare cu executare (avea și o condamnare mai veche, pedepsele fiind contopite). Decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

sursa foto: stiribotosani.ro

Ioan Neculăică a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, prin care a solicitat tragerea la răspundere penală a inculpatului Fanică Cojocariu, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de denunțare calomnioasă. Neculăică a declarat că, în calitate de lucrător în cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța a fost cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în urma a două plângeri penale formulate de către inculpatul Fănică Cojocariu. În urma cercetărilor efectuate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a constatat că faptele sesizate nu există și astfel s-a dispus soluția de neîncepere a urmăririi penale. Omul legii a arătat că plângerile depuse de către Cojocariu împotriva sa au fost făcute în lipsa oricăror mijloace de probă, în mod abuziv, nelegal și constituie un demers periculos pentru imaginea și credibilitatea organelor de cercetare penală care înfăptuiesc justiția, laolaltă cu celelalte organe ale statului, știrbindu-le autoritatea și totodată prestigiul justiției în fața cetățenilor.

Mai exact, Cojocariu a precizat că a fost agresat fizic și verbal de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției 1 Rurală, identificați ulterior ca fiind Ioan Neculăică și P.I., care au încercat să-1 urce cu forța în mașina poliției. Totodată, a arătat faptul că a apelat serviciul 112, însă la fața locului nu s-a prezentat niciun alt echipaj de poliție.

Fiind audiați în cauză, martorii au declarat că nu a existat nici un conflict între organele de poliție și Cojocariu, ci doar o discuție, după care cei dintâi au plecat cu mașina de poliție. Totodată, astfel cum rezultă din procesul-verbal întocmit de către I.P.J. Constanța - Biroul Control Intern, în ziua de 17.08.2012 nu a fost efectuat nici un apel către numărul de urgență 112 de către inculpat.

Astfel, Fănică Cojocariu a fost trimis în judecată pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, iar pe 17.03.2021 a fost condamnat la 2 ani de închisoare în regim de detenție (avea și o condamnare mai veche, pedepsele fiind contopite). Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 27.05.2021.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are el mai multe la activ, nu este la prima abatere. D zeu i a dat dupa suflet ! Multa lume a chinuit ......
2
1
Dar org cerc penala care fac kkt uri privind actele de urm penala? Ce facem cu ei?
0
5
Jmecheria are si ea capcanele ei , asa ca la cotet daca ai mancat kkt aiurea
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614