REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CONDAMNATĂ cu suspendare, după ce a OMORÂT o FEMEIE pe trecerea de pietoni

CONDAMNATĂ cu suspendare, după ce a OMORÂT o FEMEIE pe trecerea de pietoni

Replica API 4 martie 2021 | 16:03 3291

Filofteia L. a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Aceasta a condus autoturismul propriu, iar la trecerea de pietoni din dreptul blocului Miraj, nu a acordat prioritate de trecere, a accidentat pietonul M.B. care se afla în traversarea drumului, pe trecerea de pietoni, cauzându-i decesul.

Cum s-au petrecut faptele

În cursul anchetei, Filofteia L. a declarat că a condus autoturismul marca Dacia, pe bulevardul Mamaia, din stațiunea Mamaia, dinspre Constanța către Năvodari, în banda nr. 3, cu o viteză de aproximativ 40-50 km/h, era aglomerat și se circula în coloană. De asemenea, a menționat faptul că doar ce trecuse de sensul giratoriu din dreptul Hotelului Rex și nu rula cu viteză. Se afla singură în autoturism. Înainte de a ajunge la marcajul pietonal din dreptul Hotelului Olt, a văzut marcajul pietonal, însă pe sensul sau de deplasare nu circulau pietoni. Uitându-se în partea stângă, a fost orbită de soare, însă a remarcat că traversează, din stânga niște pietoni. A frânat brusc, însă nu a putut evita impactul, mai ales că pietonii traversau în grabă. A observat că erau doi adulți, o femeie și un bărbat, împreună cu un copil. Amacroșat-o cu partea din față a mașinii pe femeie și a rămas pe capotă până s-a oprit autoturismul. După ce s-a oprit mașina, femeia a căzut de pe capotă pe partea carosabilă. Pe bărbat și copil, i-a acccidentat cu oglinda și au rămas pe marcajul pietonal. După producerea accidentului, mașina condusă de ea a rămas în poziția inițială.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că viteza autoturismului Dacia în premomentul apariției stări de pericol era de 73,67 km/h, iar accidentul s-a produs deoarece conducătoarea autoturismului Dacia nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversare pe marcajul pietonal presemnalizat și semnalizat cu indicatoare și marcat pe carosabil, pe sensul de deplasare a autoturismului. Instanța a decis condamnarea Filofteia L. la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna justitia in Constanta .
3
0
avocatilor si judecatorilor din ROMANIA, marea majoritate sunt nationalitati conlocuitoare...!
5
0
vai de justitia din romania
10
1
limbajul folosit este grotesc, insa, intr o oarecare masura, iti dau dreptate. multi pietoni se arunca pur si simplu pe trecere fara sa se mai asigure. ca idee, o fieratanie de 1-2 tone nu se opreste instant, ca pasul omului. cat despre sentinta, sa se puna judecatoarea in pielea familiei victimei. o zdreanta spagara.
12
1
Asa se intampla cand esti bou si crezi ca niste vopsea pe asfalt te apara de o masina. Uitati.va in pula mea cand traversati strada dobitocilor ca voi muriti sau ramaneti cu sechele iar soferul primeste cu suspendare. Pietoni retardati.
10
6
Impuscati atat soferita cat si judecatorul!
12
1
De ce nu va faceti judecatori sa avem oameni integri si competenti,invidia este mare iar vulpea care nu ajunge la struguri,injura si jigneste.
2
13
E plina de prosti Justitia de kkt,au in cap numai spagi,pensii si salarii speciale.
14
0
auzi tu ca a orbito soarele .vorbea lka telefon vaca dracu .la puscarie trebuia sa se duca
15
0
Justitie de Uagadubu. Maine o sa citim in ziar de puscarie pe viata cu suspendare pentru un criminal in serie !
19
0
Judecatori corupti Procurori corupti Justitie parte in parte cu interlopii Justitie de rahat
15
0
La noi egalitatea din constitutie este o vorba goala.Viata a pierdut o si cel de la Onesti si copilul asta, dar este cantarita diferit de legiuitor Intre a nu fi pedepsit si vreo 25 de ani este o diferenta uriasa .
8
0
Ma doare la salam.eu am bagat 3 fraieri in mormant dar justitia de CACAT DIN ROUMANIA ma ajutat.Fraierii la parnaie jupanii in libertate
15
0
Coruptieeee
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920