REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONDAMNAŢI la 18 ani de ÎNCHISOARE după ce şi-au OMORÂT colegul de cameră

CONDAMNAŢI la 18 ani de ÎNCHISOARE după ce şi-au OMORÂT colegul de cameră

Replica API 13 februarie 2021 | 22:50 4931

Vasile Mitu şi Marius Grosu au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de omor şi loviri şi alte violenţe, după ce au intrat în conflict cu alte două persoane cu care împărţeau o cameră de cămin dezafectată din Agigea. Inculpaţii i-ar fi lovit pe ceilalţi doi cu pumnii şi picioarele, unuia dintre cei agresaţi provocându-i leziuni traumatice care au dus ulterior la deces iar celuilalt leziuni care au necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Motivul ar fi fost furtul mâncării şi al ţigărilor celor doi agresori de către victime.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declaraţiilor martorilor, cearta a început de la un pachet de țigări. Lui Marius Grosu i-au dispărut țigările și mâncarea, la un moment dat s-a oferit una dintre victime să îi ia un pachet de țigări, apoi apele s-au liniștit. Apoi cei patru au coborât la un bar din zonă de unde s-au întors în jurul orei 21. Martorul a constatat că erau într-o stare de amiciție și că aveau bere asupra lor. Cei patru au continuat să bea în cameră liniștiți, toți ceilalți din cameră mergând la culcare. În jurul orei 01,00, a fost trezit de o gălăgie puternică. Când s-a trezit l-a observat pe Marius Grosu cum o agresa, bătea cu pumnii și picioarele pe una dintre victime, aceasta fiind căzută într-un colț al camerei, iar în celalalt colț l-a observat pe Vasile Mitu cum o bătea cu pumnii și picioarele pe cealaltă victimă.

Ce a spus instanţa

Instanţa a decis că în cauză nu se poate reține legitima apărare în condițiile în care legitima apărare implică ideea de reacție necesară contra unui atac material direct, imediat și injust, reacție care, în înțelesul legii penale, trebuie să se afle într-un raport de proporționalitate aproximativă cu pericolul creat făptuitorului de atacatorului. După comiterea faptei inculpații nu au acordat vreun prim ajutor persoanelor vătămate și nici nu au procedat la solicitarea cadrelor medicale specializate, ci au fugit de la fața locului și nici măcar nu au solicitat acest lucru celorlalți trei colegi de muncă pe care i-au văzut în afara blocului în momentul plecării lor. Inculpații au acționat simultan, cu aceeași intenție de a ucide, completându-se unul pe altul și prin acțiunea lor au contribuit implicit la reducerea posibilităților persoanelor vătămate de a se apăra, la slăbirea forțelor fizice și psihice ale acesteia și la posibilitatea persoanelor care însoțeau victimele sau pe martori să intervină în oprirea violențelor. Instanţa a decis condamnarea celor doi la 18 ani de de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa cada sapunuuuu
0
0
Asa flacai la puscarie . Enjoy your holliday scursorilor.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468