REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Condamnați la ÎNCHISOARE după ce şi-au BĂTUT partenerul de PAHAR

Condamnați la ÎNCHISOARE după ce şi-au BĂTUT partenerul de PAHAR

Replica API 3 decembrie 2020 | 13:56 1806

Consumul de alcool a dus de foarte multe ori la evenimente nefericite și chiar la tragedii. La un pas de tragedie au fost și Vasile Groza și Petre Gheorghiu care aproape că au omorât un consătean după ce chefuiseră cu acesta la barul din comună.

Desfășurarea faptelor

Conform anchetei, cei doi inculpați, aflându-se pe terasa unui bar din localitatea Lumina, pe fondul unui conflict spontan au aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice ce s-ar fi putut produce prin lovire cu corpuri dure, contondente, dintre care unul alungit, leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale, și care i-au pus acestuia viața în pericol.

Ce a spus victima

Conform declarațiilor victimei, aflându-se împreună cu mai multe persoane, printre care și inculpații pe terasa unui bar din localitatea Lumina, aceștia au consumat împreună băuturi alcoolice, situație în care, pe fondul discuțiilor diverse pe care aceștia le-au avut, au început să-și adreseze cuvinte injurioase și amenințări cu bătaia când, la un moment dat, Petre Gheorghiu a agresionat persoana vătămată aplicându-i lovituri cu pumnii la nivelul feței. Datorită atitudinii și intervenției celor de la masă, conflictul fizic a încetat, iar după puțin timp, în timp ce persoana vătămată a plecat spre casă urmând traseul din spatele magazinului fost surprins de cei doi inculpați care, fiind înarmați cu obiecte contondente probabil, bâte, scânduri, ori toporul pe care l-au predat autorităților au atacat persoana vătămată aplicându-i mai multe lovituri pe suprafața întregului corp cu pumnii, picioarele și cu obiectele contondente cu care erau înarmați. În urma loviturilor primite, persoana vătămată a căzut la sol, loc unde, din probatoriul cauzei, rezultă că a mai fost agresionată de către cei doi inculpați, rămânând în stare de inconștiență, după care inculpații au părăsit locul agresiunii, abandonând persoana vătămată.

Ce a spus instanța

Instanța a decis că inculpatii nu numai că au acceptat rezultatul morții persoanei vătămate, dar l-au și urmărit, în semn de răzbunare pentru conflictul verbal nesemnificativ declanșat de aceasta, considerând că acea corecție era meritată.

Instanța a decis condamnarea lui Petre Gheorghiu la 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Vasile Groza a primit 8 ani de închisoare pentru aceeași faptă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat mai continuati sa agresionati limba romana ?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108