REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Condimentul de Crăciun care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge

Condimentul de Crăciun care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge

Cristina BĂRBUCEANU 25 decembrie 2022 | 00:00 347

În timp ce scorțișoara ar putea fi mai bine cunoscută ca un ingredient dulce care adaugă un plus de aromă la deliciile de Crăciun, condimentul are o istorie lungă de utilizare în medicina chineză.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică caracterizată prin niveluri imprevizibile ale zahărului din sânge. Glicemia trebuie ținută sub control pe tot parcursul anului, perioada Crăciunului nefiind o excepție. Scăparea de sub control a glicemiei poate provoca o serie de complicații de sănătate. Din fericire, s-a dovedit că un ingredient de bază de Crăciun scade nivelul de glucoză din sânge.

Caracterizat printr-o aromă dulce, dar pământească, condimentul specific de Crăciun oferă mai mult decât un gust plăcut.

De la vin fiert la mărul copt festiv, acest ingredient popular pare să găsească întotdeauna o cale în meniul de Crăciun.

Cu toate acestea, nutriționistul Rob Hobson, a explicat că acest produs de bază festiv ar putea, de asemenea, să vă complimenteze nivelul de zahăr din sânge.

Hobson a spus: „Zahărul din sânge postprandial se referă la nivelul de zahăr din sânge după masă. Nivelul zahărului din sânge crește în mod natural după masă, astfel încât organismul eliberează insulină pentru a direcționa glucoza către celule.

Gradul în care nivelul zahărului din sânge crește depinde de compoziția mesei. O masă bogată în carbohidrați digerați rapid va provoca o creștere mai semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Cercetările sugerează că scorțișoara poate atenua creșterile nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea ratei cu care alimentele se golesc din stomac.”

Nu luați în considerați doar cuvântul nutriționistului, deoarece cercetarea, publicată în revista Archives of Biochemistry and Biophysics, evidențiază și acest beneficiu.

Studiul din 2007 a constatat că savurarea a șase grame de scorțișoară cu o porție de budincă de orez a încetinit golirea stomacului și a scăzut vârfurile ulterioare ale nivelului de zahăr din sânge.

Dar aceasta nu este singura cercetare care susține nivelurile de zahăr din sânge ale scorțișoarei.

Hobson a spus: „Scorțișoara pare să funcționeze prin reducerea rezistenței la insulină pentru a îmbunătăți absorbția de glucoză în celulele musculare și adipoase și pentru a reduce producția de glucoză nouă în ficat.

Coaja de scorțișoară conține polifenoli unici, antioxidanti, care activează receptorii de insulină, astfel încât aceștia răspund la insulină mai eficient.

Mai multe studii arată că administrarea de extracte de scorțișoară poate reduce nivelul mediu de glucoză, trigliceridele și colesterolul LDL în comparație cu un placebo, fără a provoca efecte adverse.”

O revizuire a 10 studii, în jurnalul Annals of Family Medicine, a constatat că administrarea zilnică de scorțișoară a scăzut „semnificativ” nivelul zahărului din sânge în aproximativ patru până la 18 săptămâni, potrivit doctorulzilei.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212