REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Conducerea ISJ Constanța, ANCHETĂ la Grădinița Perluțele Mării, după ce un dulap a căzut peste un copil. VIDEO

Conducerea ISJ Constanța, ANCHETĂ la Grădinița Perluțele Mării, după ce un dulap a căzut peste un copil. VIDEO

Replica API 13 decembrie 2019 | 00:59 559

Protecția Conumatorului a intrat pe fir!

Protecția Conumatorului a intrat pe fir!

Incidentul de la Grădinița Perluțele Mării Constanța, în atenția comisiei de cercetare de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În dimineața zilei de joi, 12.12.2019, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai și inspectorul școlar general adjunct prof. Anca-Iuliana Dragomir s-au deplasat la Grădinița Perluțele Mării Constanța pentru a constata - într-o primă etapă - modul în care a fost gestionat incidentul înregistrat cu o zi în urmă în această instituție școlară.

De precizat faptul că și Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului a intrat pe fir. Potrivit comisarului șef, Horia Constantinescu, la acest moment dulapurile similare celui care a căzut peste copil sunt ancorate în perete. Mai mult, reprezentanții grădiniței au fost invitați la sediul CJPC.

”Zona în care s-a întâmplat accidentul este cea în care părinții își îmbracă sau dezbracă copiii odată cu venirea sau cu plecarea acestora. Fiind o zonă cu trafic intens, dulapurile nu erau ancorate pentru a face mai ușor igienizarea. Noi am lăsat o invitație pentru mâine, dată la care vom solicita mai multe informații. Nu au fost depistate alte deficiențe majore. Cu toate acestea, situația mobilierului la nivelul mai multor unități similare este neconformă raportându-ne la ordinul 1955 din 1995 al Ministerului Sănătății. Am semnalat acest lucru încă din anul 2017. Aș aprecia ca cele transmise pe această cale să apară ca punct de vedere al acestei instituții și al meu personal”,a transmis Constantinescu.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de miercuri, 11.12.2019, în jurul orei 17.00, la unitatea de învățământ mai sus menționată, un preșcolar în vârstă de cinci ani, însoțit de mama lui, din joacă, s-a agățat de un dulap aflat pe holul instituției. Deși piesa de mobilier a fost dărâmată, în cădere nu i-a provocat leziuni copilului. La intervenția rapidă a angajaților din grădiniță, aflați în zona respectivă (un cadru didactic, administratorul de patrimoniu și asistenta medicală), s-a constatat că preșcolarul era conștient, nu prezenta răni deschise sau sângerări.

Conform procedurilor, asistenta medicală i-a acordat primul ajutor, a fost apelat Serviciul 112 și, implicit, la unitatea de învățământ s-au deplasat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ambulanța a preluat copilul însoțit de către părinte și l-a transportat la Spitalul Clinic Județean Sf. Apostol Constanța. În prezent, conform procedurilor medicale, acesta se află sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore. Conducerea grădiniței ține în permanență legătura cu părintele preșcolarului și, până la acest moment, starea generală a acestuia este stabilă.

În perioada imediat următoare, Inspectorul Școlar General va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situației, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgență mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe niciun alt pericol care să atenteze la sănătatea și siguranța preșcolarilor, părinților și cadrelor didactice din instituție.

”Inspectoratul Școlar Județean Constanța va monitoriza în permanență soluționarea acestei situații, urmărindu-se o aplicare clară, transparentă și eficientă a prevederilor legale în vigoare. În afara măsurilor dispuse până în prezent, se vor aplica și altele, după prezentarea concluziilor comisiei de cercetare, în urma analizării tuturor aspectelor implicate. Este o situație regretabilă, însă ne exprimăm încrederea că aceasta va fi încheiată într-un mod eficient, având, în primul rând, scopul de a asigura preșcolarilor un proces educațional derulat într-un spațiu securizat”, a declarat Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate nu stiti scoala nu este pentru elevi ci pentru profesori, directori si inspectori.
0
0
Da, stim, mai Horica putza mica. Fagadau e de vina ca nu a tinut dulapul, dar ai salvat tu situatia. Supermenu lu Nastase se viseaza primar la Constanta pentru ca a fost impotent sa fie primar la Costinesti.
4
0
Solutia cea mai buna este asigurarea tuturor corpurilor de mobilier, din toate institutiile de invatamant si de ingrijire a copiilor, din toata tara. Dar, cum in Romania copiii mor in haznalele din curtile scolilor, cine sa se mai ocupe si de detaliul "minor" al asigurarii corpurilor de mobilier din acele institutii?
2
1
Mihai sorin este in papagal de care rad toti prin scoli. Un fraier jegos care vrea sa combine si el o invatatoare. Un traseist prostalau.
6
4
Ce treaba are cimpanzeul ala de la protectia consumatorului intr-o gradinita?
4
4
EXTRAORDINAR !!! ARUNCATI TOATE DULAPURILE PE GEAM CA PANDESTE PERICOLUL. DOAMNE CA MARE TI-E GRADINA TA SI MULTE SLUGI IN EA. AUZI..CUM S-AU DEPLASAT EI DE URGENTA LA GRADINITA. FI-MI-AR SILA !!!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367