REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Conducerea PNL Constanţa, în şedinţă pe tema "decalogului" care interzice candidaturile traseiştilor, a celor cu probleme în Justiţie sau nepotismul!

Conducerea PNL Constanţa, în şedinţă pe tema "decalogului" care interzice candidaturile traseiştilor, a celor cu probleme în Justiţie sau nepotismul!

Replica API 4 decembrie 2015 | 00:14 307

Comisia de Unificare PNL a stabilit un "decalog" pentru candidaţii la alegerile din 2016. Criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale.

Criteriile vor fi transformate „într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie”, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Ulterior datei de 11 decembrie, criteriile finale vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean.

Între timp, în teritoriu au fost transmise criteriile, urmând ca membrii conducerilor judeţene să îşi poată exprima eventualele amendamente. “Am primit toţi cei din conducerea PNL Constanţa lista cu cele 10 criterii şi am fost convocaţi sâmbătă în şedinţă, pentru a depune eventuale amendamente. Vedem ulterior ce se aprobă în Consiliul Naţional din 11 noiembrie, dacă se aprobă”, ne-a declarat un liberal.

Evident, deja există şi nemulţumiri legate de “decalog”, în sensul că unele persoane care îşi doresc să candideze se simt vizate: vorbim despre primari în funcţie, parlamentari şi nu numai, care au „colindat” mai multe partide. De asemenea, nici "nepotismul" nu este un criteriu de neglijat. Cei vizaţi vor face lobby ca „decalogul” să fie modificat aşa încât să poată candida la localele din 2016.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369