REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Conducerea PSD Constanţa ştie? Consilierii de la Eforie n-au votat declaraţia de Unire cu Moldova. S-AU ABŢINUT!

Conducerea PSD Constanţa ştie? Consilierii de la Eforie n-au votat declaraţia de Unire cu Moldova. S-AU ABŢINUT!

Replica API 18 aprilie 2018 | 00:10 589

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus în data de 05.03.2018, sub nr. 6005/05.03.2018, la Consiliul Județean, Proiectul de Hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, programată pe data de 27.03.2018, dată cu o puternică încărcătură patriotică și de importanță semnificativă pentru cele două țări, după cum preciza PMP prin intermediul unui comunicat de presă remis la acea dată.

Iată că şedinţa solemnă a şi avut loc, Consiliul Judeţean Constanţa adoptând în data de 27 martie "Declaraţia de Unire cu Republica Moldova".

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu (PSD), a declarat că prin această declaraţie simbolică sunt cinstiţi deopotrivă români şi moldoveni, dar şi tradiţiile şi valorile care au fost odată ale unui singur popor: “Basarabia a fost un teritoriu cu o istorie zbuciumată, iar cetăţenii acestei regiuni au fost asimilaţi brusc la alte culturi. Prin această declaraţie simbolică încercăm să cinstim deopotrivă români şi moldoveni, tradiţiile şi valorile ce au fost odată ale unui singur popor. Această alianţă pe care o semnăm azi aici poate să devină prin înţelepciune, cooperare şi responsabilitate un important aport al trecutului nostru. Acest eveniment marcat de o puternică încărcătură emoţională trebuie să ne facă să gândim la viitorul României ca stat independent şi puternic”, a precizat, după vot, social-democratul Ţuţuianu. E lesne de înţeles că iniţiativa PMP a fost votată, la nivelul CJC, „cu ambele mâini”, cum s-ar spune.

Demersul PMP s-a extins şi în restul judeţului, mai multe localităţi adoptând astfeld e proiecte simbolice! Subliniem simbolice, şi adăugăm: speranţă!

Un astfel de proiect a intrat pe ordinea de zi şi la Eforie, în şedinţa de marţi, 17 aprilie, însă aici luptele politice au o faţă atât de urâtă, încât PSD Constanţa ar trebui să-şi chestioneze reprezentanţii, să afle dacă înţeleg istorie sau dacă măcar sunt ancoraţi în realitatea actuală. Aşadar, la şedinţa de marţi, la iniţiativa consilierei PMP Doina Abdula, pe ordinea de zi a figurat un proiect privind „susţinerea Declaraţiei de Unire cu Republica Moldova”. Toţi aleşii locali au votat pentru, mai puţin cei ai PSD, care... s-au abţinut! Motivul? Chipurile nu ar fi fost corect redactat proiectul ori istoria e incertă – nici ei nu au ştiut ce să motiveze! Explicaţia, o intuim noi, este însă războiul cu primarul PNL al oraşului Eforie, situaţie însă care n-are nici o treabă cu proiectul în sine! Încăpăţânarea consilierilor PSD ar trebui să intre în atenţia preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe. Mai amintim că acelaşi PSD are o colaborare cu PMP la nivelul CJC. Totodată, punctăm că, dacă proiectul nu ar fi fost bine redactat, consilierii PSD puteau să aducă amendamente.

Una peste alta, proiectul A TRECUT, graţie celorlalte 11 voturi pentru.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gangava aiade la pmp nu putea sa citeasca ce scrie in proiectul de hotarare.aaaa...vrem unire sa vina badarabenii sa le dai tu tarabe nesatulo, panarama de camatareasa!
1
3
nu nu vom uni cu moldova niciodata , dar noi toti ii vom da muie lui cristi , 21;41 ! si mamei lui , pescadoarea pnl.
1
4
Eu sunt bine mami. Cand nu e Roby ma fute Anghel. Imi place mami la Eforie!
3
3
De rautate si prostie...ca doar nu ii intrece nimeni.Nu au inteles semnificatia,fiind prosti si neexplicandu-le nimeni,au ramas de caruta.
4
3
TIT LIVIU BRAILOIU PRIMAR
4
11
Gainusa , nici macar Fasole nu te intrece la prostie ...sa nu mai vorbim ,de cat de ingafat si mincinos esti .
7
2
S o unim pe curva lui Roby cu toti maidanezii din Eforie
5
4
Mu---ie la toti psd si votanti lor
6
2
Sa il unim pe Robertica cu Crusoveanu in conturi!!!
2
1
cu unirea matii
3
1
Nu au votat caci au spus ca e ilegal . PAM PAM
4
1
Intrebativa mai intai daca rusi vor . Sa spunem ca se va intampla unirea . Moldoveni sau rusificat . Am avea o belea pe cap , si pentru ce ?
3
3
Vrem unirea eforie sunt nomazi tiganie
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108