REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Conducerea Spitalului Județean: Medicul UNC a fost unul dintre cei mai mari chirurgi din România

Conducerea Spitalului Județean: Medicul UNC a fost unul dintre cei mai mari chirurgi din România

Replica API 25 octombrie 2020 | 00:07 5809

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia medicului Octavian Unc, subliniind faptul că virusul Covid-19 a învins din nou. ”A fost și va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din România!”, spun colegii regretatului medic.

„Noi, colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța ne despărțim, cu nespusă tristețe, de un mare OM, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a plecat, prea repede, la Ceruri, în această dimineață, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri. Covid-19 a învins din nou.

Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii și mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Despre activitatea sa profesională este greu să povestim în câteva cuvinte. M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară”Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie, spunea însuși Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc. A venit ca medic stagiar la Spitalul Județean Constanța în1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998 iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanța. A fost iubit de colegi, de studenți și de pacienți, deopotrivă.

Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

“Zâmbetul dulce și bun l-ai ascuns/Lăsându-ne-n schimb o mare de plâns/ Și troc ai făcut pe nori doar cu El/ Luându-ți pe ascuns, pământ prentru cer”( Dumitru Octavian Unc, Pământ pentru cer)”, a transmis conducerea SCJU.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai.mare hot din Romania, probabil.
6
10
Neputinciosi da si saraci dupa ce au vandut si apartamentul pentru operatie. Cazul meu. Dar asta e, sa-l ierte dzeu
5
1
Cati neputinciosi vorbesc acum
1
5
Are de ce !
3
3
ub om deosebit.... era prieten cu popa sef de constanta. pariu ca asta l a nenorocit? ca a venit cu 3 oase sa l descante si cu ligura de impartasanie plina de covid.
5
3
si cand te gandesti ce avere lasa in urma sa , iar el a muncit ca un avar...
6
1
Kaletra.... Atat...
0
2
Eu nu il laud pentru ca a salvat vieti nici nu il critic pentru ca i-au murit pacienti,pentru ca din cauza asta te faci doctor,sa salvezi vieti dar un medic are si el puteri limitate nu este Dumnezeu,pe de alta parte daca a cerut spaga pt.ca sa isi faca meseria asta este altceva si nu este bine. Dumnezeu sa-l ierte.
9
3
Pentru cei de mai jos. Inversunarea pe care o aveti impotriva acestui om nu este normala. A fost un mare chirurg, dar niciun chirurg din lume nu isi poate salva toti pacientii. Ei incearca. De multe ori cand deschizi un pacient gasesti multe complicatii acolo de care nici nu aveai stiinta inainte din analize. Voi cam ce ati facut in viata asta?
15
4
Pentru toate crimele tale care cu buna stiinta le-ai comis blestemat sa fii acolo unde vei ajunge.Doar cu D-zeu poti sa faci vre-un ghiseft sa te ierte....familiile celor mutilati si morti....niciodata
9
11
daca-si dadea singur shpaga avea sanse de scapare.... asa zisele genii medicale romanesti au in spate mii de drame,stiu ce spun,...intr-un sistem putred de corupt ,adevaratele competente sunt marginalizate,intimidate ,...de asa zisele genii medicale si gashca asociata,...adevaratii medici,mor in anonimat....
14
15
inexistent. oligofrenilor care tot stati in gura cu covrigul. muie presei jegoase din totdeauna si platite ca sa manance cacat in tandem cu cei de la putere!
5
18
Asta este pardoxul pe pamant,a salvat sute sau mii de vieti insa nu a putut sa si-o salveze pe a sa! Pacat,omenirea a mai pierdut un om,o valoare,un salvator al oamenilor aflati la necaz! Drum lin catre ingeri,profesore!
18
10
ca romanii tot la Boca vor merge in peleniraj, tot la biserica vor merge sa se roage de sanatate...biserica nu este prosta, isi educa bine clientii, de mici ii dreseaza in interes propriu, Bica a murit de batranate, doctorul de fata a murit operand un pacient cu acest virus nenorocit
13
6
Dumnezeu sa il odihneasca!Trist!
16
5
Dumnezeu sa l odihneasca in pace A plecat prea devreme .Mai avea inca multe de facut Condoleante familiei
25
4
Dumnezeu sa il ierte!
24
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367