Confederația Industriașilor, din Constanța, fondată de Mircea Titus Dobre, devine istorie
Confederația Industriașilor, din Constanța, fondată de Mircea Titus Dobre, devine istorie
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestÎntr-un context marcat de schimbări și dificultăți pentru organizațiile patronale din România, Filiala Județeană Constanța a Uniunii Generale a Industriașilor din România va deveni istorie. Confederația patronală, filiala Constanța, fondată de fostul deputat Mircea Dobre, și-a cerut, în iulie, a.c., dizolvarea, decizia fiind motivată de scăderea implicării membrilor, lipsa de sprijin instituțional și schimbările din peisajul organizațiilor patronale.
Mircea Dobre, Ciprian Lepădatu
Pe 31 mai 2024, filiala a hotărât dizolvarea
Pe 31 mai a.c., membrii fondatori din cadrul Filialei Judeţene Constanţa a Uniunii Generale a Industriaşilor din România au decis dizolvarea confederației de la malul mării. S-a avut în vedere imposibilitatea de realizare a scopului propus şi de atingere a obiectivelor stabilite la momentul înfiinţării. Cererea de dizolvare a fost depusă la Tribunalul Constanța pe 27 iulie a.c., iar pe 10 octombrie 2024, judecătorii au respins acțiunea de dizolvare a Filialei Județene Constanța a UGIR. Filiala Judeţeană Constanţa a UGIR a formulat apel pe 12 decembrie a.c.
apelul filialei județene Constanța
Ce zice președintele UGIR
Contact pentru un punct de vedere, președintele filialei, Ciprian Lepădatu, cel care l-a înlocuit în funcție, în primăvara acestui an, pe Mircea Dobre, ne-a declarat: „Au fost trei motive importante: mișcarea patronatului din România este foarte puțin susținută de instituțiile statului. Asociația Firmelor Constănțene, AFCT, care face o treabă foarte bună, unde am depus documentele și am trimis toate bunurile pe care le avea UGIR Constanța, face o treabă foarte bună. Iar al treilea aspect a fost o decizie de neimplicare a membrilor pentru ulterioare activități.“
Legat de respingerea acțiunii de dizolvare acesta a lămurit: „Respingerea a fost o chestiune tehnică, pentru că la dosar lipsea o hârtiuță. Nu a fost o problemă de fond, ci una de natură birocratică. Probabil că se va rezolva în următoarele două săptămâni, nu au fost alte implicații. Avem toate documentele în regulă și suntem siguri că va fi o simplă formalitate să rezolvăm această problemă tehnică. A fost doar o eroare administrativă și suntem încrezători că, în cele din urmă, vom obține ce ne dorim.“
Dobre: UGIR nu mai are reprezentativitate la nivel național
La rândul său, Mircea Dobre a specificat faptul că „Membrii nu mai vor să funcționeze. Nu mai are rost, pentru că UGIR-ul mare oricum nu mai are reprezentativitate la nivel național. În trilateralul guvern-sindicate-patronate, au mai rămas doar Concordia și alte structuri mijlocii.“
Reamintim că Mircea Dobre a preluat funcția de președinte al UGIR, filiala Constanța, în 2021. La acea dată, Dobre declara că UGIR va putea depune proiecte în vederea accesării de fonduri europene. Fostul deputat promitea că activitatea UGIR se va axa pe dezvoltarea la Constanța a unui centru legislativ, promovarea învățământului dual, accesarea de fonduri europene și susținerea antreprenorilor din turism și agricultură.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News