REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Consilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Replica API 23 ianuarie 2021 | 23:03 3848

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe ordinea de zi sunt 4 de proiecte de hotărâre. Ședința se organizează prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Proiectele de pe odinea de zi sunt următoarele:

1. Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului Hira Stere și vacantarea locului de consilier local deținut de acesta;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 5

Proiectul a fost votat cu 26 de voturi pentru.

Vă reamintim că marți, 12 ianuarie a.c., Teo Hira a anunțat că și-a dat demisia din Consiliul Local Minicipal Constanța. Acesta va ocupa locul de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța.

2. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 5

PNL: nu are propuneri

PSD: nu are propuneri

USR PLUS: Mirela Garip - 26 de voturi pentru

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de reorganizare al RADET Constanța în dosar nr. 3265/118/2019 având ca obiect deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitoarei RADET Constanța;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța. –

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

UPDATE:

Toate proiectele au fost aprobate.

Contre pe tema proiectului privind înființarea societății Termoficare Constanța

În cadrul ședinței de consiliu local de vineri, 22 ianuarie a.c. la punctul privind înființarea unei noi societăți privind transportul și distribuția energiei termice, Răsăuțeanu a avut o intervenție. Acesta a lăudat măsurile luate de către administrația anterioară și a recomandat actualei administrații continuarea și optimizarea acelor măsuri, acuzând consilierii locali PNL din mandatul trecut că au votat împotriva acestor măsuri. Consilierii municipali au fost prezenți la toate ședințele, au votat și au sperat că promisiunile vechiului primar, că în 6 luni se va reabilita rețeaua de termoficare, se vor adeveri. Au trecut 2 ani de-atunci.

„Aș vrea să-i comunic și să-i reamintesc consilierului Răsăuțeanu, fost viceprimar, că nu mi-aș dori sub nicio formă o continuare în același mod a transportului și distribuției a agentului termic. Că nu mi-aș dori în niciun caz o gigacalorie de 600 lei când alte primarii plătesc 200 lei, că nu mi-aș dori în niciun caz continuare cu acesta regie numită RADET aflată în insolvență și cu foarte multe datorii.

Ineficientă acestei Regii se poate observă prin acest preț de 600 lei/gigacalorie când putem plăti jumătate și prin faptul că 45 % din apartamentele din Constanța s-au debranșat și nu-și doresc acest furnizor de energie termică și sunt convinsă că numărul de apartamente ar fi fost mult mai mare, dacă costurile cu debranșarea ar fi fost mai mici pentru posibilitățile financiare ale fiecărui constănțean.

Mă bucur că astăzi, administrația liberală în frunte cu Vergil Chițac a mai scris o filă din istoria Constanței și a înființat un SRL nou privind transportul și distribuția agentului termic, un SRL care nu este doar o societate ci este un nou mod de viață, o ridicare încet și bine a orașului nostru din groapă în care se zbate de atâta timp“, a declarat consilierul Mihaela Andrei.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa i prostim pe prosti. Insolventa RADET, datorita situatiei in care se afla, cica nu poate accesa fonduri pentru reabilitarea retelei de transport. Fat mare, nascuta din spuma marii, termficare sau cum se va numi, va rupe norii. Defuncta RADET, va ramane fara venituri si nu va putea sa si achite datoriile. Si iata asa mai apare o movila de rahat, pe banii contribuabiilor. Vivat!
1
0
La spart asfalt, dar pana terminati peste 4 ani, oamenii vor avea centrale pe gaz!
4
0
Renuntati domnilor la fosta conducere in speta Popa Tot cu ei ?
1
0
Hira interlopu de la eforie. Noul boss de la.raedpp.. pnl da lumea afara..taie salarii...vine supermakidonia.bravo amirale. Nu te mai votez in viata mea. Nici pe tine. Nici pnl. Sunteti niste jeguri mai mari decat psd
9
5
d-le Chitac , nu intelegem de ce nulitatea de administrator special impreuna cu gasca lui de talhari nu au fost inlocuiti si trasi la raspundere pentru situatia in care au adus RADET-ul, mai ales ca acestia pana mai ieri te obligau sa preamaresti PSD-ul . Apropo , stiati ca Dorel Liviu Popa a fost colaborator al securitatii? Oricum d-le Chitac reorganizarea RADET trebuie facutaq cu oameni noi si nu cu pastrarea actualilor in functii si in noua societate infiintata. Nu ne dezamagiti!
7
0
Doamne ajuta. Sper sa nu ne dejamagiti si voi.
11
2
Spor la treaba!!!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920