REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Consilierii locali din Cernavodă au tranşat solicitarea Poliţiei în legătură cu Dan Liviu

Consilierii locali din Cernavodă au tranşat solicitarea Poliţiei în legătură cu Dan Liviu

Replica API 28 aprilie 2018 | 00:07 287

Dan Liviu

Consilierii locali din Cernavodă au fost convocaţi în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se şi un proiect de hotărâre care îl viza pe Dan Liviu. Motivul: administraţia locală a primit de la Poliţie o înştiinţare potrivit căreia fostul consilier Dan Liviu este cercetat pentru fals în declaraţii. Tot oamenii legii au întrebat administraţia locală dacă doreşte să se constituiască parte în recuperarea presupusului prejudiciu. Dosarul în lucru la Poliţie vine ca urmare a unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, dat publicitărţii în luna martie, şi în care se precizează următoarele: „în perioada deținerii mandatului 2012 - 2016 de consilier local al orașului Cernavodă, SC Dan Autocond SRL, societate comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și administrator, a încheiat două contracte de prestări servicii cu SC Utilități Publice Cernavodă SRL și cu SC Utilități Publice - Gospodaria Comunală SRL (societăți comerciale în care Consiliul Local Cernavodă deține calitățile de asociat majoritar și respectiv asociat unic). De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constat indicii de săvârșire a infracțiunii de “fals în declarații”, întrucât nu a menționat în declarația de interese depusă în calitate de consilier local la data de 2 iunie 2014 contractele de prestãri servicii încheiate de S.C. Dan Autocond SRL, cu SC Utilități Publice Cernavodă SRL și SC Utilități Publice-Gospodărie Comunală SRL, împiedicând astfel constatarea, de cãtre orice persoanã fizică sau juridică - inclusiv Agenția Națională de Integritate, a cazului de incompatibilitate în care se află începând cu data de 25 aprilie 2014, situație ce atrage încetarea de drept a mandatului de ales local. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Prin urmare, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de cãtre Dan Liviu a infracțiunii de fals în declarații prevăzute de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”.

Revenind la şedinţa de vineri, 27 aprilie, proiectul înscris pe ordinea de zi, referitor la Liviu Dan, a fost formulat în sensul de a respinge o constituire ca parte civilă a Consiliului Local Cernavodă. În expunerea de motive care a însoţit proiectul se precizează că nu a fost înregistrat nici un prejudiciu, firma administrată de Dan Liviu achitându-se de îndatoririle din contractul invocat de ANI. În ceea ce priveşte acuzaţia de fals, este o chestiune care nu priveşte Consiliul Local. De precizat că valoarea contractului între firma administrată de Dan Liviu şi SC Utilităţi Publice a fost de... 3.000 de lei!

Proiectul a fost supus la vot, toţi consilierii, cu excepţia a doi reprezentanţi ALDE – Mariana Mircea şi Gabi Răducanu (care s-au abţinut) – votând „pentru”. Cu alte cuvinte, Consiliul Local Cernavodă nu se va constitui parte civilă.

„Nici când a fost vorba despre Gheorghe Hânsă sau Mariana Mircea, în dosarele în care procurorii le impută prejudicii de miliarde, nu am votat să ne constituim parte civilă. Corect mi se pare să vedem ce decizii dau instanţele, dacă într-adevăr se confirmă acuzaţiile”, a declarat un consilier PSD. O opinie similară a exprimat şi viceprimarul oraşului, Şerif Cârjali.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest rahat golan vrea primar! ma ghertoiule tu nu vezi cat de handicapat esti mortii matii..
1
5
Eu vand motorina de la freza de asfalt si compactor, de unde vreti lucrari de calitate? Asfaltam si noi cum ne duce capul!
10
0
lui plesa politaiul - sunt multumita de sotul meu care ,, fura ,, bonuri de masa de la decedati si mi le aduce acasa nepredandu-le neamurilor decat subtiate si cu care vrea sa-si cumpere tamaie pentru el si ai lui . Rusine tablagiule!
12
0
pai,daca acest individ a intrat in politia romana pe usa din spate atunci sa plece pe unde a venit si el si nevasta lui care se pare ca a intrat tot pe aceiasi usa.
8
0
Daca tereferi la Liviu si Diana au fost la mine la balta de mai multe ori dar au avut camera lor rezervata.La mine vin foarte multi, unii vin la pescuit altii vin cu amantele, de ce crezi ca am facut hotel in salbaticia asta?Dim primarie vin multi vin si consilieri care voteaza hotarari de consiliu pentru mine vin si cei care sunt in comisia de achizitii,urbanism.Dar sa stii caporumbeiilacare te referi au o relatie foarte apropiata.
9
7
Nea olaru, ia zi ne bre ce se petrece pe ka mata , ??? Cei doi porumbei din primarie mai fug asa din cand in cand prin camere in toiul petrecerii sau se baga prin wc uri ptr una scurta
7
7
Ma doare la basca pe Hansa l-am cumparat,de ce sa nu il omenesc si pe livache,sa imi dea lucrari subcontrctate de RAJA ca doar pe Stoie il stiu de pe vremea cand porcusorul tragea si el un pui de somn in intersectia de la Fantasio.Hotelul l-am facut pentru curvaraseala.Ma doare la basca asociatia de vanatore si pescuit Iepurasul administreaza balta Baciu si Vederoasa care am luat-o cu japca de la Gegiu.Are balta peste.Cu IQ stau cam prost dar ma descurc.Are balta peste.sunt moldovean in blugi.Si vrai ai?Are balta peste.
8
4
denis...este o jigodie de om...carte...zero ...barat...se da smecher in ale...CODULUI PENAL...dar el nu stie sa scrie...cu asa militieni...SA NE MANDRIM....traiasca republica socialista romania..
18
2
Sa se verifice : buldoexcavatoru ,camionul loganul si serviciile cumparate pe timpul lui Dumitrescu !!!!!!!!!! TOATE au IZ penal !!!!!
10
3
Daca domnul in speta a dat declaratii false ce ne puteti declara de dl subofiter Memet Aldo Denis cel care nu are a fost adus in politia romana de pe strada si care in fiecare saptamana este avansat i se mai da o carpa pe umar?.Rusine m.a.i,rusine politiei romane,rusine comandantului de politie Cernavoda,Rusine Gral Nezir Gelaledin unchiul lui Denis cel care la adus de pe strada in politia romana.Niste mojici dle, cacati la gard.
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369