REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consilierii locali din Eforie, AUDIAŢI la Parchet după vânzarea unui teren către firma viceprimarului

Consilierii locali din Eforie, AUDIAŢI la Parchet după vânzarea unui teren către firma viceprimarului

Replica API 1 iulie 2019 | 17:57 965

Chiparu ştie de la cine 'i se trage'!

Chiparu ştie de la cine 'i se trage'!

Dănuţ Chiparu

Zi de foc pentru consilierii locali din Eforie! Procurorii i-au citat la sediul Parchetul Tribunalului Constanţa, să ofere explicaţii cu privire la vânzarea unui teren prin negociere directă. Terenul, în suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi, a fost achiziţionat de societatea la care este acţionar viceprimarul oraşului Eforie, Dănuţ Chiparu.

Vânzarea terenului către SC Briza Mării Negre SRL a avut loc anul trecut, fiind aprobată de consilierii locali. Imediat după această tranzacţie, a fost formulată o plângere penală la Parchet, dosarul fiind acum în faza audierii celor implicaţi. Zilele trecute, a dat declaraţii în faţa procurorilor primarul din Eforie, Robert Şerban, iar acum este rândul consilierilor să dea explicaţii. "Este o prostie. Noi am votat un proiect care avea avize de legalitate, şi care ulterior nu a fost atacat de Prefectura Constanţa. Terenul este aferent restaurantului deţinut de firma lui Chiparu, Briza Mării SRL", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, un consilier local.

La rândul său, viceprimarul Dănuţ Chiparu explică faptul că: "Terenul îl aveam deja în folosinţă de 4-5 ani, este de fapt curtea restaurantului Litoral din Eforie. Ar fi fost absurd să se facă licitaţie, să liciteze cineva un teren care este în curtea cuiva, nu? Vorbim de 2 mii de metri pătraţi aferenţi unei construcţii care se întinde pe o suprafaţă la fel de mare. Este un activ care a făcut obiectul privatizării. Dacă ne uităm în legi, există o prevedere care spune că puteam, în continuare, să îl preiau fără să plătesc nimic. Dar societatea la care sunt acţionar a plătit, a fost făcută o evaluare. Preţul stabilit la evaluare a fost de 60 de euro pe metrul pătrat". Mai mult, susţine Chiparu, în clipa în care în Consiliul Local a intrat la vot acest proiect, el s-a ridicat din sală şi a plecat. "Nu aveam voie să votez, conform legii. Ba, m-am ridicat şi am plecat, să nu iasă nici un fel de discuţii", susţine viceprimarul. "Tot ca o chestie de legalitate - eu nu mai sunt administrator al societăţii din momentul în care am devenit ales local. Am rămas doar asocialt", a mai precizat Chiparu. Întrebat de la ce sau cine "i se trage" acest dosar, Dănuţ Chiparu a răspuns: "De la Valerian Sălăvăstru, fostul manager al oraşului".

Amintim că că Valerian Sălăvăstru este în conflict cu actuala administraţie locală, care i-a imputat anumite sume de bani din mandatul de administrator al oraşului, urmare a unui control al Curţii de Conturi. (Detalii AICI)

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Huuuuuoooo Hotule
4
0
daca mai sunt terenuri la 60 euro cumpar si eu dom vice, chiar si cu restaurant pe el sau vila, nu ma deranjeaza
4
0
Cum Dreaku de Manea ,rezista? Din toate isi trage parte,pana si din internat are o felie,strazi chipurile reabilitate cu bani europeni si ele la fel.
4
0
La 60euro mp vreau si eu un teren, mai aveti ceva la vanzare?
7
0
Ar trebui verificati de unde au atatea averi hoteluri restaurante vilePe ei si sagetile lor Au distrus eforia si odata cu ea si localnicii. Sa va fie rusine. Astia care ii linga in cur,o sa va duceti dupa ei!
7
1
Toate gunoaiele conduc Eforie. Consilieri local sunt la fel de hoti ca Robert si Danut. Toti vor ciolan , veta,Mincea,Tode,Fasole, Abdula etc. SERBANE lui Crusoveanu cei mai dati?
11
3
Nu vi se pare suspect ca tocmai cel care a intocmit raportul de vizare nu este chemat anume MANEA DANIEL zis SUTICA.Poate asa o sa le vina mintea la cap consilierilor care se trag in poze cu Mane pe la zile onomastice si il sustin ptr pastrarea functiei de director.
12
1
Urmeaza sa fie audiati si pentru VANZAREA PARCULUI toti au contribuit la vanzarea parcului totul se intampla sub nasul vostru si nu faceti nimic sa ii opriti. Mizerabiliiiiiiii
10
0
Ai dreptate ma dupa ce murim nu luam nimic cu noi,lasam totul copiilor si nepotilor nostri sa se vada ca nu am trecut degeaba prin viata.Asta asa la prima strigare ca daca mai pun si restul familiei si prieteni mai am mult de munca si de agonisit.
3
0
sa vina institutiile statului si sa cerceteze fara mila
10
0
Va rog sa verificati un individ pe nume Victor. Se spune ca este cumnatul fostului Primar. Cam ce propietati are acest individ! De unde a facut si mai ales cum a facut rost de ele aceat individ! A ramas in locul lui Brailoiu. "Vecinul nostru" de acest Victor trebuie sa va interesati nu de oameni care au facut ceva pentru Eforie! Va multumesc!
10
2
Chiparosule mancatzas pulicica ta, te am facut si pe tine sa intri la bulau. Robertica e artist! Am renume si istorie: Misa, Pavalache, Smoc, Custura la parnaie ei au stat cand eu spaga am incasat! Chiparosule, nu fi suparat 2-3 ani trec repede...
11
3
Terenul valoreaza cel putin un milion si eu am votat ca fraieru cu mincea si tode ce ma fac acum
14
1
Cu 30 de euro metrul?ati ruinat Eforia hotilor si acum va dati cinstiti,mm de moldovean venit cu trenul foametei.locul vostru nu este la puscarie,este langa mizeria de brailoiu.
9
2
Dar s-a stipulat undeva sa nu se schimbe destinatia terenului? Pe 2000 de metri patrati iese un hotel frumusel. Pai, despre ce vorbim aici? Sa-ti iei teren la pret de aprtament, e cam bine, este? Peste doi, trei ani, o sa-l vanda inzecit! Despre asta este vorba.
14
2
Ba o fi legal ,dar moral si etic NU este...dar acesta este aluatul din care sunt construiti consilerii di pin Heforie...in rest toate cele bune
12
3
Imbecilul asta de Serban a distrus Eforia. Orasul a ajuns o latrina. Cei mai prosti oameni din lume sunt in eforie, aleg numai ciurucuri
17
5
Cel mai bine stie Manea
17
2
Hotii de la Eforie cu Robert si Chiparu in frunte!Fasole iti vine si tie randul curand!
16
1
Nu exista functionari mai corupti si mai incompetenti ca cei din Eforie. Nu emit nicio hartie corecta. Un cuib de hoti imbogatiti pe seama platitorilor de taxe.
29
4
Nu va mai ajunge,cand plecati de pe lumea asta nu luati nimic cu voi
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218