REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consilierii PSD au votat din nou împotriva proiectelor iniţiate de Radu

Consilierii PSD au votat din nou împotriva proiectelor iniţiate de Radu

Replica API 10 decembrie 2015 | 00:02 316

Iată şi reacţia primarului Cristian Radu:

Consilierii PSD sar din nou la gâtul primarului Mangaliei, Cristian Radu! Aceştia susţin că Radu a lipsit din nou de la şedinţă: „Pe 9 decembrie 2015, edilul municipiului Mangalia, domnul Radu Cristian, a încercat să forţeze Consiliul Local Mangalia să aprobe terminarea proiectelor europene folosindu-se de bani din bugetul local. Consilierii PSD au fost singurii care s-au opus acestui demers ce ar duce la masacrarea bugetului local sau la obligaţa de a aproba un împrumut de câteva sute de miliarde pentru finalizarea lucrărilor”, au precizat aleşii locali PSD, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Îi amintim domnului Radu Cristian că a “dat asigurari” în mod public Consiliului Local Mangalia şi cetăţenilor că va finaliza lucrările la toate proiectele cu finanţare europeană până la data de 31 decembrie 2015. Toţi consilierii PSD Mangalia doresc implementarea acestor proiecte întrucât edilul le-a prezentat ca fiind susţinute cu fonduri de la Uniunea Europeană în proporţie de 98% şi cofinanţate din bugetul local în proporţie de 2%. Astăzi (miercuri, 9 decembrie a.c.), primarul absent nu a binevoit nici să-şi susţină proiectele de pe ordinea de zi şi nici să explice de ce proiectele Parc Evergreen, Zona promenadă - Aleea Teilor şi Callatis, istorie la malul mării nu sunt nici măcar pe aproape de finalizare, ci par mai degrabă într-o etapa incipientă. Pe această cale dorim să mai reamintim edilului că eşecul atragerii fondurilor europene pentru proiectele pe care le-a propus în condiţiile mai sus menţionate nu poate constitui temei pentru cereri de împrumuturi sau cofinanţări din bugetul local de sute de miliarde. O astfel de decizie iresponsabilă ar creşte gradul de îndatorare al municipiului la o cotă record, tradusă prin incapacitatea de plată şi falimentul Mangaliei. Considerăm că priorităţile oraşului în care trebuiesc investiţi banii din bugetul local sunt şcolile, grădiniţele, spitalul, iluminatul public, asfaltarea şi, nu în ultimul rând subvenţionarea preţului la căldură”, se mai arată în comunicatul celor de la PSD.

Iată şi reacţia primarului Cristian Radu:

"Astăzi (miercuri, 9 decembrie - n.r.) a avut loc o nouă şedinţă a CL, în care unii consilieri au demonstrat, odată în plus, că pun interesele meschine de partid mai presus de interesul oraşului. Pentru că vor să blocheze întreaga activitate a Primăriei, din motive strict electorale, unii aleşi locali au refuzat să se prezinte la şedinţa în care ar fi trebuit să voteze pentru continuarea proiectelor europene. În momentul de faţă, există riscul ca Parcul Evergreen şi Aleea Teilor să nu se mai realizeze. După cum se poate vedea şi în filmare, la şedinţă au lipsit jumătate dintre consilieri, iar dintre cei prezenţi unul s-a abţinut, tocmai pentru a nu se întruni voturile necesare continuării lucrărilor. La şedinţa precedentă, aceiaşi consilieri s-au opus primirii unor bani de la Guvern pentru plata încălzirii pe timpul iernii. Am ataşat, în facsimil, adresa de la Prefectură în care se arată foarte clar pentru ce primeam banii de la Guvern. Toate primăriile din ţară au acceptat aceste fonduri, Consiliul Local Mangalia le-a respins. Oare de ce? Cei pe care locuitorii oraşului i-au votat în Consiliul Local, pe diverse liste de partid, în 2012, se opun acum obţinerii unor fonduri guvernamentale pentru plata salariilor angajaţilor de la spital sau bursele elevilor, pentru finanţarea proiectelor europene şi mai grav pentru asigurarea încălzirii pe timpul iernii!".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102