REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Consiliul Diplomatic Consultativ al municipiului, „lobby pentru Constanța”

Consiliul Diplomatic Consultativ al municipiului, „lobby pentru Constanța”

Replica API 31 martie 2021 | 22:56 1363

La Sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța, a avut loc marți, 30 martie a.c., cu respectarea regulilor specifice situației epidemiologice COVID-19, prima reuniune a Consiliului Diplomatic Consultativ al Municipiului Constanța prezidată de Vergil Chițac, primarul municipiului.

Au participat la reuniunea convocată de Primarul municipiului: Consulul General Tatiana Mihailovna Grușko și vice-consulul Yaroslav Eremeev, Consulatulul General al Federației Ruse la Constanța, Alexandru Bobe, Consulul Onorific al Estoniei la Constanța, Laurențiu-Adrian Lazăr, Consulul Onorific al Regatului Norvegiei la Constanța, Dorel Glăvan, Consul Onorific al Republicii Franceze la Constanța, Constantin Șuteu, Consulul Onorific al Finlandei la Constanța, Daniel Sorin Coman, Consulul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Constanța, Iani Stavrositu, Consulul Onorific al Georgiei la Constanța, prințul Șerban Dimitrie Sturza, Consulul Onorific al Republicii Macedonia de Nord la Constanța, Omer Susli, Consulul Onorific al Albaniei la Constanța, Adrian Bavaru, corespondentul consular al Italiei la Constanța, Adrian Dan Dugăiașu, directorul general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța și Ion Dănuț Jugănaru, director general, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Principalele subiecte dezbătute în cadrul discuțiilor au vizat atragerea investițiilor străine în municipiul Constanța și utilizarea, de către municipalitate, a exemplelor de bune practici sectoriale,în diferite domenii, deținute de țările reprezentate în municipiu de către consulii de carieră și onorifici. Primarul Vergil Chițac a precizat că cele două domenii reprezintă pilonii raporturilor de cooperare dintre municipiu și partenerii săi externi.

În cadrul discuției au fost formulate mai multe propuneri de consolidare a relațiilor dintre primăria municipiului Constanța și partenerii externi. Consulii onorifici au exprimat disponibilitatea și interesul țărilor reprezentate de aceștia pentru a sprijini proiectele de dezvoltare economico-socială a orașului. S-a subliniat că este nevoie de schimbări structurale ale orașului în numeroase domenii, precum disciplina urbanistică, gestionarea spațiilor verzi, astfel încât să se consolideze rapid premisele unei creșteri substanțiale a investițiilor externe în municipiu. În acest context, a fost evidențiată și salutată viziunea de dezvoltare a orașului propusă de municipalitate.

Au fost discutate inclusiv disfuncțiile care au împiedicat sau au limitat, până în prezent, dezvoltări sustenabile și de amplitudine ale orașului și, implicit, au descurajat marile investiții.

Consulii onorifici au formulat mai multe propuneri în vederea consolidării și optimizării formatelor actuale de cooperare între primăria municipiului Constanța și partenerii săi externi, precum: dezvoltarea rețelei actuale de orașe-înfrățite și orașe-partenere, deschiderea de noi curse aeriene între Constanța și orașe europene, simplificarea procedurilor administrative privind deschiderea unei afaceri și/sau implementarea unui proiect de investiții, organizarea periodică de întâlniri cu oameni de afaceri străini etc. S-a apreciat că există, în momentul de față, numeroase instrumente și linii de finanțare a unor proiecte de dezvoltare cu atragere de fonduri europene care pot fi exploatate de către autoritățile locale sau agenții economici din municipiu.

Primarul municipiului a prezentat principalele proiecte de dezvoltare și modernizare a municipiului Constanța, evidențiind totodată oportunitățile de investiții în municipiu.

S-a concluzionat că, pentru atragerea de investiții străine, este nevoie de modernizări și dezvoltări sistemice ale orașului, în multiple domenii, iar disponibilitatea municipalității pentru elaborarea de proiecte integrate în domeniul dezvoltării sustenabile a municipiului este apreciată și salutată de către consulii onorifici cu atribuții de reprezentare pe raza municipiului Constanța. În acest context, aceștia vor face ”lobby pentru Constanța”, sprijinind și promovând efortul de dezvoltare a orașului propus de municipalitate.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Matura adunare!N-a cerut careva sa fie relocat neversea la cluburi mamaia adica unde e publicul fan?De ce se blocheaza plaja orasului a pensionarilor care n-au bani de traseu mamaia?Ca asa a luat spaga fagadau?Speram sa fie cu adevarat ALTFEL!
0
0
consulii onorifici sunt zero din punct de vedere diplomatic, nu au nicio atributie diplomatica sau consulara reala..... ce sa mai zicem de seful APC si ala de la ONGul Camera de Comert, care habar nu au nici ce este si cu ce se mananca Conventia de la Viena de exemplu... Nu va mai dati interesanti, ca nu toata lumea este proasta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272