REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consiliul Elevilor despre abuzul sexual de la Liceul Tomis: 'Solicităm verificarea incidentului de către ISJ'

Consiliul Elevilor despre abuzul sexual de la Liceul Tomis: 'Solicităm verificarea incidentului de către ISJ'

Replica API 21 octombrie 2021 | 00:00 2045

Odată cu revenirea elevilor în bănci, au reapărut și abuzurile în mediul școlar. Un astfel de exemplu este și Liceul Tehnologic ,,Tomis” Constanța, unde o elevă de 15 ani a fost agresată sexual în incinta unității de învățământ de către 5 tineri, 2 dintre ei nefiind elevi în cadrul instituției.

Evenimentul amintit mai sus reprezintă efectul absenței pazei în unitatea de învățământ, dar, din păcate, în această situație nu se află doar Liceul Tehnologic ,,Tomis” Constanța, ci și o mare parte din restul școlilor constănțene, iar acest scenariu se poate repeta și în alte instituții de învățământ dacă nu se vor lua măsuri.

În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura de reprezentare a tuturor elevilor la nivel județean, trage un semnal de alarmă și solicită verificarea incidentului de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, dar și implicarea autorităților, acestea fiind responsabile de siguranța în cadrul unităților de învățământ, conform articolului 1 din Legea 35/2007: ,,Siguranţa în unităţile de învăţământ se realizează sub coordonarea prefectului şi este în responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale, a inspectoratelor şcolare, a inspectoratelor judeţene de poliţie şi a unităţilor şcolare.” Statisticile îngrijorătoare de la nivelul județului Constanța arată că 23% dintre elevi au instigat, participat sau asistat la acte de violență fizică, verbală sau emoțională în unitatea de învățământ. Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că art.105 alin. (2) din Legea Educației Naționale atribuie un rol esențial autorităților locale, acestea asigurând finanțarea complementară din bugetele locale, banii fiind destinați și pentru asigurarea securităţii pentru personalul angajat, preşcolari şi elevi.

,,Acest eveniment prezintă clar situația dezamăgitoare în care se află zeci de unități de învățământ din județ, în ceea ce privește siguranța elevilor. Școala ar trebui să reprezinte un mediu propice desfășurării procesului instructiv-educativ, nu unul în care elevii să se simtă în pericol, sau să rămână marcați pe viață în urma acestui fel de incidente. Pentru a avea un sistem educațional sănătos, în care elevii să vină la școală, simțindu-se în siguranță, solicităm verificarea incidentului de către ISJ Constanța, dar și implicarea autorităților în acest sens”, a declarat Eduard Chirilov, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce abuz ba?o maimuta mamelita.dar cind se duc pe bani nu sint abuzate?
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218