REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Consiliul Județean a fost convocat în ședință

Consiliul Județean a fost convocat în ședință

Georgiana BOGLEA 17 aprilie 2024 | 11:56 566

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 17 aprilie 2024, în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi vota un număr de șase proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. 

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta
Primul proiect a vizat modificarea componenței Comisiei de specialitate Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă a Consiliului Judeţean Constanţa pentru mandatul 2020 – 2024, ca urmare a încetării de drept a mandatului domnului Opreanu Dorin Dumitru și a validării mandatului de consilier județean al domnului Grăniceru Alexandru. 

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta
De asemenea, aleșii locali au aprobat proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Palatului Administrativ Constanța”, fiind totodată actualizați indicatorii tehnico-economici aferenţi acestuia. Proiectul, aprobat la finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027, are ca obiectiv îmbunătățirea performanței energetice a Palatului Administrativ Constanța, prin reducerea consumului de energie și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie.

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta

În urma actualizării indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 54.396.866,88 lei cu TVA. 

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta


Tot în scopul eficientizării energetice și alinierii la standarde europene, a fost aprobat și proiectul "Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa", admis la finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027. Pentru acest obiectiv, indicatorii tehnico-economici actualizați în ședința de astăzi redau o valoare totală a investiției de 16.959.773,93 lei cu TVA. 

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta
Aceste intenții de modernizare și eficientizare au ca obiectiv principal obținerea la finalul intervențiilor a unei certificări energetice (calificativ A), cu scopul de a ne alinia la standardele operaționale ale altor clădiri cu caracteristici similare în domeniu, la nivelul UE. De realizarea acestor proiecte depind și alte inițiative locale la nivel de regiune. De exemplu, Biblioteca Județeană va putea să demareze ulterior proiecte privind digitalizarea, realizarea de evenimente culturale, inclusiv promovarea turistică prin materiale promo, filme documentare etc. 

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta
Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul cu numărul 79/15.04.2024, privind retragerea Unitatii Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Proiectul a fost motivat de faptul că, în mod repetat, asociația a refuzat să furnizeze informațiile solicitate cu privire la stadiul de implementare a proiectelor și a situației financiare a asociației. Acest lucru ridică incertitudini legate de stadiul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027.

Consiliul Judetean a fost convocat in sedinta

Cu toate acestea, proiectul nu a îndeplinit numărul necesar de voturi, pentru a fi aprobat. Mai exact, din totalul de 35 de voturi exprimate, un număr de 20 au fost abțineri.


 Ședința s-a ținut în regim mixt, fiind prezenți 36 de consilieri județeni.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa, ca nici cu plangaciosa aia mica, cu fața rosie de la atata citit, care abia se mai vede de valuri, nu-mi este rusine.
2
0
Semizeus, omniștientul și plenipotențiarul despot, ,,fondatorul" liberalismului constănțean, o să deconteze înzecit! Noroc că s-au prin băieții și i-au schimbat vitezele excelenței sale, transformându-i picioarele, în cili. Mai țineți minte, cum se băteau partidele grele pe strategiile geniale și durabile ale distinsului și inegalabilului domn, cum candida el independent la solicitarea celor cel puțin 100.000 de constănțeni, cum era el prieten cu X și Y, cum toți edilii îl sunau și se spovedeau la el, pupându-i ghiulul, vă mai aduceți aminte, genial tipul! Și uite așa, fiecare naș, își are nașul!
2
0
Ce să mai facă și super Mario de disperare, încearcă să se mai impună cât mai poate, off, off! Ideea este că, bătrânelul derutat, taman când a mai învățat și el puținel limba r*mână, hopa, i se termină mosorul, i-au căzut mușchii în direct, nu-l mai ascultă nimeni, să fie oare semne!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272