REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Consiliul Județean vrea să EVALUEZE REZISTENȚA la CUTREMUR a SPITALULUI JUDEȚEAN

Consiliul Județean vrea să EVALUEZE REZISTENȚA la CUTREMUR a SPITALULUI JUDEȚEAN

Replica API 13 septembrie 2021 | 16:31 986

Consiliul Județean Constanța a lansat o achiziție ce vizează achiziționarea de ,,Servicii de actualizare expertiză tehnică a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență – Sf. Apostol Andrei Constanța”. Scopul expertizei tehnice este de a evalua starea de siguranță a structurii de rezistență, dar și pentru stabilirea nivelului de protecție la acțiunea seismică. Expertiza solicitată are 2 componente principale: vorbim despre expertizarea situaţiei actuale a infrastructurii pentru condiţii statice şi seismice și despre expertizarea suprastructurii actuale prin prisma reglementărilor tehnice naţionale şi europene valabile în prezent pentru condiţii statice şi seismice.

Consiliul Județean Constanța intenționează să achiziționeze Servicii de actualizare expertiză tehnică a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență – Sf. Apostol Andrei Constanța”. Astfel, recent, CJC a lansat o achiziție ce prevede realizarea unei expertize pentru spitalul județean. Valoarea totală estimată este de 356.202 lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 20 septembrie a.c.

Iată scopul expertizei pentru Spitalul Județean Constanța

Scopul expertizei tehnice este de a evalua starea de siguranță a structurii de rezistență, pentru stabilirea nivelului de protecție la acțiunea seismică în conformitate cu prevederile “Codului de proiectare seismică - Partea a III a - Prevederi pentru evaluarea seismică a clădirilor existente, indicativ P 100-3/2019”. Expertiza solicitată are 2 componente principale şi anume: - expertizarea situaţiei actuale a infrastructurii pentru condiţii statice şi seismice din punct de vedere al interacţiunii cu terenul de fundare în contextul prevederilor actualelor reglementări tehnice naţionale şi europene; - expertizarea suprastructurii actuale prin prisma reglementărilor tehnice naţionale şi europene valabile în prezent pentru condiţii statice şi seismice. Rezultatele obţinute în urma expertizei tehnice vor fi consemnate într-un raport de expertiză, care va cuprinde constatările, concluziile și măsurile de intervenție.

Clădirea a fost data în folosință de mai bine de 52 de ani

Vă reamintim faptul că, clădirea a fost dată în folosinţă în anul 1969 şi este în exploatare de peste 50 ani, pe parcursul acestei perioade a suferit numeroase intervenții/modificări. - Suprafața construită: ~ 3.487,74 mp - Suprafața construită desfășurată: aproximativ 38.365 mp și regim de înălțime: S+P+9E.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si care e sensul expertizei, in afara de a lua bani o anumita firma ??? Sunt bani de un spital nou? Nu. Sunt bani pt a reface un spital vechi de 50 de ani, ceea ce nu se face nicaieri ? Tot nu. Atunci ?
2
0
Eu zic aceasta analiza sa se faca dupa ce ajunge la faliment , apoi face-ti ce vreti cu el se poate demola cu ceva trotil ! Cine urmareste aceste falimente la spitale ? apoi la scoli apoi pas cu pas intreaga tara , dupa care cu toti la colectiv : Ce n-ati inteles bai educatilor ?
1
0
Incep si astia ca PSD cu studii si analize si referate.
2
0
de a jefui banii contribuabililor. Nimeni nu va controla rezultatul expertizei. Care oricum e facuta de analfabeti pe genunchi.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212