REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Consiliul Local Constanța are ALERGIE la PUZ-uri!

Consiliul Local Constanța are ALERGIE la PUZ-uri!

Replica API 27 februarie 2021 | 00:08 2772

În şedinţa ordinară de Consiliu Local ce a avut loc vineri, 26 februarie, printre proiectele de pe ordinea de zi s-au aflat şi mai multe Planuri Urbanistice, unele de detaliu, altele zonale. Din cele patru proiecte ce prevedeau aprobarea Planurilor, doar unul a fost aprobat de consilierii locali.

Mai multe PUZ-uri, respinse

Printre „norocoşii” care nu vor putea demara lucrările din cauza faptului că cei 27 de consilieri nu le-au aprobat proiectele, se numără Dumitru Danielopolu Pia Maria, Manea Victor și Drugă Bogdan. De asemenea, şi Comisia 2 de Urbanism a emis avize nefavorabile pentru PUZ-urile elaborate de aceştia: proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul situat în Stațiunea Mamaia, zona restaurant Estival, delimitat de alei carosabile și limite cadastrale, inițiator Dumitru Danielopolu Pia Maria; proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de șos. Mangaliei, str. Sg. Nicolae Grindeanu și limite cadastrale, inițiatori Manea Victor și Drugă Bogdan.

Şi un Plan Urbanistic de Detaliu, elaborat cu scopul modificării HCL nr. 538/2000 în vederea construirii pe bulevardul Ferdinand, nr. 6, a fost respins.

BAZARUL de la ALCOR nu dispare! PUZ-ul a fost RESPINS

Planul Urbanistic Zonal, elaborat de Dumitru Danielopolu Pia Maria, cel care intenționa să ridice în un hotel în locul bazarului de la ALCOR, a obţinut aviz negativ în Comisia de Urbanism. Proiectul a fost respins în şedinţa de Cosiliu Local care a avut loc vineri, 26 februarie, astfel bazarul de la ALCOR va rămâne pe poziţii.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Stațiunea Mamaia, zona restaurant Estival, delimitat de alei carosabile și limite cadastrale, inițiat de Dumitru Danielopolu Pia Maria a obţinut, în Comisia 2 de Urbanism, aviz nefavorabil. De asemenea, proiectul a fost respins în şedinţa de Cosiliu Local. Amintim că proprietarul imobilului este Pia Maria Dumitru Danielopolu, iar beneficiar, alături de acesta, este și societatea Dakota Construct SRL.

Se cerea modificarea reglementărilor urbanistice

Pia Maria Dumitru Danielopolu intenționa să ridice în zonă un hotel însă regimul de înălțime este condiționat de aprobarea PUZ-ului, astfel încât noile construcții să nu depășească P+4. În acest sens, proprietara terenului a elaborat un PUZ pentru modificarea reglementărilor urbanistice. Planul reglementa terenul în vederea construirii unui imobil cu funcțiuni turistice sau de locuire, stabilind indicatorii urbanistici, regimul de înălțime, retragerile construcțiilor față de vecinătăți, precum și modul de integrare funcțională și volumetrică în peisajul construit al stațiunii Mamaia.

PUZ-ul SC Sagit Life SRL a fost aprobat

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în zona siloz Traian, str. Interioară nr. 4, delimitat de calea ferată și limite cadastrale, inițiator SC Sagit Life SRL, a primit aviz favorabil de la Comisia 2 de Urbanism, iar consilierii locali au aprobat proiectul cu 25 de voturi.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar in poze mai se poarta masca corect in rest pla
1
0
Cum stau vacile alea proaste picior peste picior ca niste safte, niciun fel de tinuta sau prestanta, niste vaci slute cu cacat pe chiloti, huoooo
7
4
Ca voteaza niste puzuri , s a inteles, dar cind sunt propuse astfel de documente or avea in spate ceva fundamentare stiintifica? .Asa , ochiometric constructiile pe aici par aruncate din avion cu lipsa de simt estetic, , utilitate redusa,, consumuri de materiale exagerate, ,facute sa chinuie cetatenii .Mostenind un sistem juridic cu servituti , l am ridicat la rolul de pivot principal al proprietatii si am adaptat un stil arhitectural adecvat.Nu i casa fara evacuare de ce i mai rau spre vecin.Si Luna daca ne ar da o, am contrui tot inghesuit , sufocindu ne unii pe altii
5
0
Catre Amicul Mokanes.Ro:Mai taci din gura bai zebzecule ca numai prosti spui din gura ta bai nataraule si Multa Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta!! Ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi si doi pumni in cap ti il retezez!! De Vina este Ciuma Galbena de PNL-isti Ca Dobitocul ala de Primar Al Constantei Vergil Chitac il doare-n cur sa Aduca Autobuze noi electrice sau Hibride!! Fuu!!
3
2
Trebuieste f bine documentat si nu cum vor proprietarii.
6
0
Muye mokanes tzigoina atarnatori. MUYE psd. Draq de zdrente si secaturi
4
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218