REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Consiliul UE reafirmă că nu o vrea pe fosta șefă a DNA la conducerea Parchetului European

Consiliul UE reafirmă că nu o vrea pe fosta șefă a DNA la conducerea Parchetului European

Replica API 5 aprilie 2019 | 03:48 408

Laura Codruta Kovesi

Negociatorii Consiliului UE au reiterat, în cadrul rundei de negocieri de joi, sprijinul puternic pentru candidatul francez, Jean-Francois Bohnert, şi au propus ca viitoarea rundă de discuţii privind desemnarea procurorului-şef european, funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, să se amâne pentru 12 aprilie, din cauza reuniunii extraordinare a Consiliului European dedicate Brexitului.

Cele două echipe de negociere, a Consiliului şi a Parlamentului, nu au ajuns nici joi la un acord cu privire la desemnarea primului procuror-şef european, şi niciuna dintre tabere nu pare dispusă să-şi schimbe poziţia.

"La începutul întâlnirii, negociatorii PE au făcut referire la poziţia exprimată de preşedintele (Antonio) Tajani ieri (miercuri - n.r.) în timpul sesiunii plenare privind situaţia dnei Kovesi şi a statului de drept în România. Negociatorii Consiliului au subliniat că întâlnirea are ca temă numirea primului şef al EPPO pentru următorii şapte ani. Este foarte important ca EPPO să fie funcţional până al sfârşitul lui 2020, cum este programat. Negociatorii PE şi-au exprimat nemulţumirea faţă de răspunsul negociatorului Consiliului", a declarat o sursă UE pentru Agerpres.

De asemenea, negociatorii Consiliului au "reamintit că Consiliul îi acordă un sprijin puternic dlui Bohnert", conform sursei citate.

"Negociatorii au informat COREPER (Comitetul reprezentanţilor permanenţi) asupra negocierilor după fiecare rundă şi nu a existat nicio schimbare a poziţiei Consiliului. Cu toate acestea, negociatorii Consiliului au fost pe deplin pregătiţi să asculte argumentele PE privind ce o face pe candidata lor mai potrivită pentru a construi EPPO", a precizat sursa UE.

De asemenea, "Consiliul UE a informat că viitoarea dată prevăzută pentru negocieri, 10 aprilie, este acum imposibilă din cauza reuniunii speciale a Consiliului European". Totuşi, noua dată propusă nu ar fi fost acceptată încă de PE, conform sursei citate, ceea ce ar putea duce la amânarea negocierilor până la formarea noului parlament rezultat din

"Consiliul a propus ca dată nouă 12 aprilie. Totuşi încă nu este clar dacă Parlamentul doreşte să aibă loc această întâlnire. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci cel mai probabil negocierile se vor relua după formarea unui nou parlament", a mai declarat sursa UE pentru Agerpres.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai e normal daca cacatii din PSD nu o sprijina, lasa ca noi romanii nu avem nevoie de oameni pe posturi mari in UE.toate posturile frumoase sunt luate de oamenii sprijiniti de guvrnul lor de francezi, nemti olandezi etc.
3
4
ce vina are psd ca ti-ai luat nevasta curva care a supt pula fara sa tina cont de apartenente politice ? lucru real , ne-ai pupat in pula , restul sunt basme politice
4
10
Pentru Replica care sustine la greu PSD si penalii din jurul lui DRACnea: UE iubeste Romania pe HOTI, NU. Dragnea si Tariceanu sunt disperati. Numirea Laurei Codruta Kovesi ar arata putinilor care mai cred in Dragnea ca ceea ce fac in ultimii ani e un abuz. Sectia speciala e o militie construita de tudorel toader la ordinul lui Dragnea, a carei prima victima este dna Kovesi.
9
5
pierdut @ muie pesede il declaram nul.Sa-l sustii pe Lazar ,sa o ridici in slavi pe Kovesi sa fii de acord cu politia politica mascata in lupta anticoruptie, niciun corupator anchetat si pedepsit ,spune totul despre tine mai anticomunistule! Pentru un partz hastag ca tine ti-am acordat prea multa atentie!
7
8
Cei din gastile de la UE au nevoie de cineva specializat in a face treburi mizerabile,odiosenii,ca ei sa poata folosi ,,unealta'' in scop evident personal. Kovesi este o porcarie de om, extrem de ticaloasa si fara constiinta,poate fi pusa sa faca absolut orice impotriva oricui si daca i se da o insigna si cineva ii bate la masina o diploma,e fericita,omoara la ordin. Mai primeste si salariu,e super. Muie Iohannis si fascistii care-l sprijina.
6
9
Nu tine manipularea bolsevica! Muia ati luat-o deja si vi se pregateste ceva si mai bun ! Iar de la mine luati cacatul la lins pesedei muisti in frunte cu unu lingaul! Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
10
7
respingerea lui Kovesi reprezinta de fapt daramarea sistemului si paienjenisului construit de fostii ofiteri de servicii secrete ca Timmermans ,Juncker in Europa si experimentat in Romania Sa nu indraznesca cineva sa spuna ca astia nu stiau de protocoalele din Romania de abuzul de interceptari si filaje de abuzurile din justitia romana Prin extinderea experimentului din Romania la nivel european prin parchetul european se urmareste exact ingenuncherea guvernelor si politicienilor incomozi , o Europa cu state obediente si ascultatoare. Unealta perfecta executanta Kovesi este capul de lance!
9
10
Trebuia sa o ia dansii pe doamna. Aceasta mediocra ridicata la rang de simbol. Un simbol al coruptilor de fapt liberi.
12
9
Or mai fi si oameni normai prin conducerea EU.
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272