REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CONSTANŢA 2018: SE REIA FURNIZAREA APEI CALDE!

CONSTANŢA 2018: SE REIA FURNIZAREA APEI CALDE!

Replica API 4 octombrie 2018 | 01:20 532

Aproape două săptămâni de când constănţenii racordaţi la RADET nu au beneficiat de apă caldă la robinet! De miercuri, teoretic, constănţenii ar trebui să aibă din nou apă caldă!

Reamintim că primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a convocat consilierii locali într-o şedinţă în data de 2 octombrie tocmai pentru a supune la vot două proiecte care au în vedere remedierea problemei. Preţul gigacaloriei a scăzut de la 250 lei la 225 de lei, din care 10% se duc către CET pentru a readuce apa caldă în oraşul de la malul mării. Acesta a declarat marţi că în cursul zilei de 3 octombrie apa caldă ar trebui să curgă din nou pentru contribuabilii RADET. Zis şi făcut! Războiul CET - RADET nu se mai răsfrânge către cetăţenii oraşului de la malul mării!

Iată mesajul transmis de RADET

"Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice din Constanța le aduce la cunoștință consumatorilor conectați la sistemul centralizat că apa caldă curge din nou la robinete.

Locuitorii care nu au încă apă caldă sunt rugați să ne sune la dispeceratul RADET Constanța și să semnaleze orice problemă legată de distribuire, pentru remedierea urgentă a situației.

Ne puteți contacta non-stop la numerele de telefon: 0241.616.792 sau 0341.461.000.", au precizat reprezentanţii RADET Constanţa.

Primăria taie din bugetele instituțiilor pentru a acoperi SUBVENȚIILE!

Primăria Constanța a alocat suma de 30.000 lei pentru subvenționarea energiei termice livrată populației. Suplimentarea va fi acoperită după reducerea bugetelor altor instituții și servicii din subordinea Primăriei Constanța. Serviciile al căror buget a fost diminuat sunt de la Învățământ, Cultură, Asigurări și Asistență Socială, Transporturi, Combustibil și Energie.

“Pentru a explica foarte clar, vreau să subliniez pentru toată lumea că CET-ul aparține Ministerului Energiei”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău, în cadrul ședintei de Consiliu Local organizată marți, 2 octombrie. Acesta a adăugat că, dacă nu exista producător, distribuitorul nu mai are sens și că Guvernul a disparut ușor ușor din această ecuație. În plus, s-a arătat indignat de măsura luată de CET și a adăugat că măsura sistării apei calde nu s-a luat în timpul verii, iar în final ținta sunt constănțenii și consideră totodată că această situație anunță începerea campaniei electorale. ”Suntem forțați să plătim această subvenție ca să existe relația dintre cele două societăți implicate”, a mai spus Făgădău, adăugând că este intrigat de faptul că nu înțelege cum de nu ajung banii.

Asociațiile de locatari mai au datorie 21 de milioane de lei datorie la RADET. “Practic, noi avem în piață banii pe o factură pe o iarnă”, a declarat Făgădău.

Astfel, din 250 de lei cât era gigacaloria, acum este 225 lei. Din cei 225 de lei, 10%, adică 25 lei, se duc către CET.

Citeşte şi: AVEŢI APĂ CALDĂ LA ROBINETE? Administraţia locală tocmai A TĂIAT din bugetele instituțiilor pentru a acoperi SUBVENȚIILE!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pune-ti centrala pe gaz si-ti ''dai drumul'' la caldura cand vrei tu, frigurosule!
1
1
A dat dragnea drumu la apa calda ca nea nicu pe vremuri iar daca sunteti cuminti nu va mai opreste curentul
4
0
Te n gaoz de moldo olto nespalat parvenit acum 20. - 30 de ani in Dobrogea Huo to ai dreaq de neam de hoto so koorve
2
2
Bravo PSD bravo Fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
5
12
Cand termini fagadaule podul de la butelii? Saligny a facut podul de la cernavoda in 5 ani,dar ce pod! Voua v-ar trebui 10 numai sa il vopsiti,da' nu aveti bani nici de vopsea mai pesedeilor,mai...
14
1
Incredibil ca in 2018 sa se intample astfel de minunatii, va meritati soarta cand lasati la conducere niste incompetenti, va multumiti cu framiturile de paine aruncate la salariu, da de voi vorbesc, bugetari si capuse din institutiile statului care voteaza an de an PSD mai mai sa le pice si lor o marire si sa plece vineri mai devreme plus o sarbatoare ceva. Va meritati soarta
14
0
Si la caldura cand dati drumul? Sau trebuie sa tremuram inca doua - trei saptamani??
10
4
Un spagar , putea sa rezolve situatia inainte , nu sa stea pana au avut termen de oprit apa. Un NENOROCIT
12
1
sunt majoritari machedoni tembeli si escroci.In celelalte institutii decizionale,tot ei.La anaf si spit,tot astia.Bai albanezilor,daca tot sunteti asa de buni gospodari cum va pretindeti,de ce Constanta arata ca Alepul dupa bombardamente?Nu credeti ca meritati sa primiti zilnic placute suedeze,asta pana faceti''un pas in lateral''sau in spate''?Atentie mare,fete strambe,va veni o zi sa va ascundeti de furia constantenilor in ghetoul central printre tiganii care va voteaza.
17
3
Si uite-asa Fagadau iese erou din povestea asta. Campanie electorala prematura - ilegala ? Nu cred ca se face asa ceva
8
1
A venit, da-i rece
8
1
A venit apa calda ?
3
3
mnazii mamii lor de comunisti. MUIE psd !
13
1
spalati-va repede ca nu se stie cand apare o avarie si iar dureaza 2sapt pana carpesc conducta. traiasca partidul mult iubit! Muuuueeeee
19
2
V a prostit, ca sa iasa el in fata ca a rezolvat problema!
14
1
kakaia apa calda....poate pe la 12 noaptea ...eventual......vai de capul nostru
9
1
Tomis III si nu am apa calda.
10
2
curge apa rece la pret de apa calda
16
1
Unde curge? In Tomis III nu e
12
1
Asta-vara cine era primar de n-a stiut nimic ? 2 bani nu da pe constanteni ! ADIO prezenta la votari !Sa se voteze intre ei !
22
1
Foarte inteligenta strategie pusa la cale de acest primar...pune lumea intr-o situatie dificila ,ca dupaia sa iasa erou din ea!!cretinul !!m-ai votati-l un mandat pt ca avem apa calda...dar uitati cine ne-a creeat de fapt aceasta problema!!
23
1
TRAIASCA PARTIDUL PSD !!!! EL NEA ADUS APA CALDA IN CONSTANTA !!!! URAAAAA URAAAA TRAIASCA PRIMARUL NOSRU IUBIT TOVARASUL FAGADAU !!!!
17
4
Unde sunt banii constantenilor?Decebal Fagadau la puscarie.Mafia PSD,CET e al guvernului mafiot PSD-ALDE
18
1
S-a rugat spagoveanul teo sa vina apa calda. Plm , avem pretentii de oras smeker dar ne bucuram ca avem apa calda. Prostii mai sunteti! A inventat fagadau apa calda. Acum iesiti la vot sa votati familia traditionala cu apa calda lipsa!
16
4
Daaaa , mare realizare ! Trebuie sa multumim ca putem respira in acest Oras , dupa reactia unor Corupti si parveniti in acest Oras , dupa urma caruia doar profita !
22
1
da da apa calda de o ora curge apa rece la apa calda va scoateti parleala acum recuperand cele 2 saptamani? DELIMANO la bucatarie siINSTATNT la baie si ciuciu apa calda platita asta pana vin gazele
24
0
Asa se mai spala si banii nostri. DNA sa vina sa va........ia, transmitetii salutari si lui constantinrscu. La poarta alba aveti apa calda.....2 ore
20
2
ici o sfiriala. capitalismu nu e departe de comunism Doar scandal mai mare De la hastagisti tip Dide, Bot etc...
4
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272