rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SECHESTRU pus de procurori pe terenul de 19 hectare din vecinătatea Carrefour

Constanţa, această Sicilie a României

Constanţa, această Sicilie a României, e mereu surprinzătoare atunci când vine vorba despre ingineriile cu terenuri. Dacă în administraţia locală anterioară credeţi că le-aţi văzut pe toate, ei bine – greşit! Profitând de greutatea funcţiei deţinute în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, şi cu gir de la instanţă, moştenitoarea unui teren în comuna Mihail Kogălniceanu a reuşit performanţa de a demonstra că sola ei se află pe raza teritorial-administrativă a municipiului Constanţa!

Pentru a înţelege exact „mânăria”, subliniem următoarele aspecte, de altminteri cunoscute de cei mai mulţi dintre constănţeni: între Constanţa şi Kogălniceanu mai avem o localitate – Ovidiu; între Constanţa şi Kogălniceanu este o distanţă de peste 20 de kilometri. Prin absurd, la o măsurătoare sau evaluare să se fi greşit cu jumătate de hectar, e una, dar să suprapui nişte sole care sunt la 20 – 30 de kilometri distanţă unele de altele e... pur şi simplu penal, însă acest aspect a fost sesizat abia în anul de graţie 2016, după nu mai puţin de 16 ani de procese, pe parcursul cărora, într-un final, petenta a avut, în mod aberant, câştig de cauză!

În speţa de faţă vorbim despre un teren situat vis-a-vis de Carrefour din Constanţa, la ieşire din municipiu, spre Ovidiu. În momentul în care mai multe persoane au solicitat, în baza legii, să le fie reconstituit dreptul de proprietate, hipermarketul Carrefour nu exista, însă deja se putea intui potenţialul de dezvoltare în zonă. Aşa se face că nici nu este de mirare că, după ce a primit titlu de proprietate pe terenul moştenit în Kogălniceanu, Zoia Rădulescu (fostă angajată a MAI, la Departament Protocol, fostă numărul 4 în PNŢCD pe ţară) a solicitat în instanţă terenul de la Constanţa!

A contestat în instanţă titlurile de proprietate obţinute de alte 5 familii din Constanţa, motivând în cazul unei familii că cel care a formulat solicitarea de punere în posesie a decedat (însă dreptul de proprietate nu moare odată cu petentul, căci există moştenitorii legali ai respectivului!). Dar, cea mai aberantă motivare pentru care Zoia Rădulescu a cerut terenul din Constanţa a fost numărul lotului! La Kogălniceanu, Zoia Rădulescu a fost pusă în posesie, în anul 2000, pe 19 hectare de teren dintr-o solă de 120 de hectare, având numărul A510, mărginită de drum de exploatare 428.

Coincidenţa face ca şi terenul de la Constanţa de vizavi de Carrefour să fie numerotat A510, respectiv A428 (una de 10, alta de 9 hectare). Pentru a demonstra că sola din Kogălniceanu este una şi aceeaşi cu terenul din Constanţa, Zoia Rădulescu a angajat un expert evaluator, care a concluzionat în raportul său extrajudiciar că da, cele două terenuri sunt unul şi acelaţi. Cu această „bombă” de expertiză la purtător, Zoia Rădulescu introduce în instanţă două acţiuni, însă o menţine doar pe cea care „nimereşte” la judecătorul Corina Eugenia Jianu (magistrat trimis în judecată, în 2014, pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar al fostului primar de la Năvodari – n.r.).

Ca o paranteză, precizăm că povestea proceselor pentru acest teren este mult mai stufoasă, însă, simplificând, ajungem la momentul în care instanţa îi dă dreptate Zoiei Rădulescu, anulează drepturile de proprietate emise pe numele altor 5 familii, însă… lovitură de teatru! În cursul zilei de joi, 10 noiembrie 2016, Primăria Constanţa şi Prefectura judeţului au fost înştiinţate că pe terenul de vis-a-vis de Carrefour a fost instituit sechestru prin dispoziţia procurorului de caz de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Dispoziţia procurorului care instrumentează un dosar penal privind acest teren opreşte, momentan, punerea în posesie a Zoiei Rădulescu.

Teren cumpărat între timp de Gigi Alexa

Aşa cum arătam mai sus, terenul solicitat de Zoia Rădulescu avea deja proprietari. Titlurile au fost emise în 2000 pe numele familiilor Jarnea, Stănescu, Bulat, Terente, Stoian. Comisia Locală de Fond Funciar de la Constanţa a stabilit că aceştia sunt moştenitorii, la fel şi Comisia de Fond Funciar de la Prefectură, ambele comisii respingând ideea că moştenitoarea de la Kogălniceanu (cu acte în acest sens de la Comisia Locală Kogălniceanu) ar avea vreun drept la Constanţa. Însă, instanţa a stabilit altceva. Între timp însă, chiar înainte de a începe calvarul procesului prin care au fost contestate titlurile de proprietate, cele 5 familii enumerate mai sus au vândut terenurile care le-au fost retrocedate. Cumpărător: un singur om, care intuise, şi el, potenţialul zonei – Gigi Alexa.

„Am cumpărat terenurile în 2002. Însă doamna Zoia Rădulescu, prelevându-se de faptul că a fost secretar de stat la MAI, prin diferite metode, a vrut să beneficieze de acest teren. Efectiv a mutat terenul ei de la Kogălniceanu la Constanţa. Eu, în procesul în care a contestat titlurile de proprietate ale celor 5 familii de la care am cumpărat, am avut calitate de intervenient. Pe mine direct nu m-a dat în judecată. Iniţial, a pierdut. Dar în 2009 a introdus alte două acţiuni în instanţă. A renunţat la o acţiune, a rămas cu una, a câştigat, apoi a contestat actul de vânzare-cumpărare a terenului.

Ce mai, am pierdut terenul, şi asta numai în baza unei expertize extrajudicare pe care Zoia Rădulescu a depus-o la dosar. Instanţa nu a considerat că e necesar să întocmească o expertiză judiciară şi nici nu a permis celeilalte părţi să depună şi ea o expertiză”, declară Gigi Alexa. Potrivit acestuia, cele 5 familii care moşteniseră terenuri, şi de la care el a cumpărat ulterior, sunt oameni care efectiv au avut părinţi şi bunici în Constanţa, care locuiesc în Palazu Mare şi Tomis Nord. „Oamenii de la care am cumpărat sunt oameni ai căror bunici aveau terenuri agricole la ieşire din Constanţa, exact în zona unde s-a construit ulterior Carrefour”, a adăugat Alexa.

Dacă Rădulescu devine acum proprietar peste teren, ce se întâmplă cu pasajul de la Carrefour?

Interesant de precizat că, în momentul de faţă, pe o porţiune din terenul retrocedat în zona Carrefour a fost construit şi pasajul care duce spre hipermarket. Cu alte cuvinte, dacă Rădulescu intră până la urmă în posesia terenului, ce se va întâmpla? Administraţia sau Carrefour urmează să o despăgubească şi pe ea pentru bucăţica de teren utilizată? Pe această situaţie ipotetică, reprezentanţii Primăriei Constanţa nu au dorit să comenteze, însă, au precizat, pentru „Replica”: „Am fost înştiinţaţi că a fost instituit sechestru pe terenul respectiv”. Acelaşi lucru l-au declarat şi reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Alexandra ANTON

luni, 14 noiembrie 201613910
Comentarii

02Martha(16 dec 22:16)
Da, e fata lui Gogu Puiu, dar a facut de ras tot neamul! Din '78 este colaborator al securitatii sub numele de cod matha, decizie a ICCJ definitiva!!! O praduitoare ordinara
23John Beton(18 noi 16:11)
John , iti torn Beton up your ass ,
11farah(15 noi 09:53)
O idee foarte proasta ! Nu va boicotati ,incercati sa va respectati .Asta este cheea succesului .Nici o natie nu este mai presus decat alta .Unitiva impotriva prostului gust ,prostiei sii imposturii.
43Roman es(14 noi 18:39)
ROMAN ES ghiftu rupti in cur sunteti , up your ass
02dobrogean(14 noi 15:07)
VOI DE LA REPLICA DE CE NU VRETI SA STITI ADEVARUL? NU AM SCRIS URAT ,NU AM JIGNIT PE NIMENI DAR AM VRUT SA SCRIU ADEVARUL.
14ABC(14 noi 14:52)
Ganditi inainte sa scrieti ! Suntem o comunitate care sta pe internet si nu gandeste problemele reale din orasu asta. Indiferent cine este la putere oricum se fura .
47farah(14 noi 14:44)
ce comentarii de doi lei! Machidoni tigani romani! Toti se invinovatesc ! Interesant ,numai machidonii muncesc ceilaltii NU!!!! Ma intreb ?! daca machidonii au o asa parere buna despre ei de ce nu cer prin referendum Constanta? si dupa asta .... datii afara pe toti! tigani romani turci lipoveni... ca ,doar va fi numai jud vostru.Cata lacomie si proasta crestere si involutie.Macidonii sunt si foarte credinciosi,dar cum transpun ei credinta asta in fapte.... nu prea intelege nimeni.
29zek(14 noi 12:42)
atit timp cit judecatorii nu raspund ptr erorile ce le comit cu buna stiinta, asa va fi. Vedeti si cazul cu babaciunile alea de au cistigat cariera sitorman...o fi aceiasi judecatoare????
147Stati si comentati(14 noi 12:35)
Acum cand voi stati si dati like-uri, machedonii sunt la munca, cand ei se trezesc la 3 dimineata si merg la munca voi va intoarceti de la carciuma unde cheltuiti banii parintilor, iar cand parintii nu va dau bani de bautura voi ii luati la bataie, asa ca...la munca sclavilor nu la comentat articole...
114simplu(14 noi 10:47)
judecatorii dau ce sentinte vor pt ca nu raspund ! mishto demonstratie
112igor(14 noi 10:23)
un babalic care se duce sa voteze deobicei cu bolsevicii decide soarta a 3 tineri care nu se duc
113ptr Andrei...si nu numai(14 noi 09:53)
Solutia e simpla: Mergeti la VOT !!!! Nu lasati pe altii sa voteze in locul vostru si apoi sa va plangeti ca nu merge nimic inRomania. MERGETI LA VOT !!!
57GIOVANI(14 noi 09:35)
zoia radulescu este fata luptatorului anticomunist GOGU PUIU !!!! e doxa femeia in toate, CASTIA SIGUR......
921pentru mackidonii(14 noi 09:01)
care de fapt sunt niste tzigani albanezi veniti in dobrogea dupa primul razboi bancanic. Exista in lumea asta 2 neamuri proaste care nu au o tzara a lor. Tziganii si Makidonii. Astia sunteti si asa veti fi in veacul vecilor!
810Uu Ce ai draku sunt machidonii(14 noi 08:54)
Ba voi erati analfabeti la scoala...chiar daca am fost colegi... Mi duku mintorcu ha ha ha Tizghiara Telularu ha ha ha
15citizen(14 noi 08:46)
Expertiza extrajudiciara a fost facuta de golanul de C. CUCOARA ?
620Baru(14 noi 07:40)
Asta datorita indulgentei constantenilor.Ptr opinia machidoneasca: faci etnia de ris.Ai uitat atit de usor opincile pline de noroi si cacareze de miala cu "care "au venit ai tai de la Ceamurlia de jos, mai acum ani?Noroc cu Ceausescu.Apropo: va mai aduceti aminte de maiorul Roman prin anii 80? Tare "mult va mai iubea".Va tinea aproape de el prin beciul politiei.asa ca ai de grija.Nu se stie niciodata.Hai ghintaflai"
2311Ptr Andrei(14 noi 07:36)
Du-te la munca jegule. Nu sta la coment-uri. Lasa aromanii in pace invidiosule. Ei au muncit permanent si muncesc in continuare. Ei se trezesc la 3 dimineata si merg la munca iar altii ca tine la ora aia se intorc de la carciuma. Apucati-va de munca daca vreti sa realizati ceva, nu sa cereti bani de bautura de la parinti si atunci cand nu va dau sa-i luati la bataie. Voi sunteti oameni?
920Jiji(14 noi 07:24)
Nu-l mai plangeti pe Gigi Alexa zis Porcul. E finul lui Gigi Becali, maestru in inginerii cu terenuri, are o vila impozanta pe Str C. Bratescu cu badyguard permanent la poarta. A facut contrabanda la greu cu tigari, asa ca nu-l mai jeliti
622Sarik(14 noi 07:13)
Matrapazlacuri cu iz de zer, e plin orasul de ele.
1911Mache pentru Andrei(14 noi 07:12)
Averile stramosesti de care zici tu ca ti le iau machidonii, omiti sa spui ca de fapt iti dau bani pe ele si inca foarte multi.
419Opinia publica aromana(14 noi 06:57)
Sa ne sugeti voi ciorapii ca o sa va subjugam sclavilor. Aveti grija ce cacat mancati ca si primarul fagadau si vicele babu sunt machidoni , si o sa va ardem de tot. O sa va luam si casele daca e nevoie , intelegeti ca machidonii sunt peste voi , cacatilor !
2318Sandu(14 noi 02:59)
Sa vina Putin si sa ia Romania sa ii arda bine pe Makedoni astia jegosi . Hai ca numai mult EU se rupe curand si Putin face alianta mare in EUROPA .
1651Andrei(14 noi 01:15)
Zoia, Gigi Alexa....numai machidonii fac legea in Constanta. Tararache, Fagadau, portul Constanta nu e picior de roman acolo. Pana cand vom mai accepta ca niste "spala branza" sa ne ia averile stramosesti?
mai mult...Replica
21 aug 00:00ReplicaIeri s-a încheiat cea de-a 26-a ediție a festivalului SUNWAVES

Stațiunea Mamaia pare acum goală fără miile de turiști veniți pentru festivalul SUNWAVES. În weekendul ce tocmai...223

21 aug 15:33ReplicaMAȘINĂ în FLĂCĂRI pe A2! Video956
21 aug 15:32ReplicaINCENDIU la un DEPOZIT de MATERIALE de CONSTRUCȚII din Constanța! Video2048
21 aug 11:28ReplicaANCHETĂ! Minoră din Medgidia AMENINȚATĂ de un bărbat: 'Te TAI și te BAG în PORTBAGAJ'

Polițiști din cadrul Poliției municipiul Medgidia, la data de 19 august a.c., au fost sesizați prin apel 112, despre...920

21 aug 12:41ReplicaSuspiciune de PESTĂ PORCINĂ la Cumpăna. Autoritățile sunt în alertă!685
21 aug 15:08ReplicaUn tânăr din Medgidia și-a dat foc în mașină! A publicat un VIDEO cu explicația teribilului gest2968
21 aug 15:10ReplicaUn bărbat a DISPĂRUT în apele canalului Midia-Năvodari: A fost scos MORT!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, în noaptea de marți spre miercuri, 20 spre 21...942

21 aug 00:00ReplicaDosarul de CORUPŢIE a lui Poteleanu: S-a solicitat EXCLUDEREA probei cu INTERCEPTĂRILE. Au fost realizate cu sprijinul SRI1788
21 aug 00:00ReplicaDOSARE de TRAFIC de CANABIS! Martorii, 'PIONI' IMPORTANȚI: 'Cumpăram cam de 3-4 ori pe lună..'1468
21 aug 15:47ReplicaReprezentanții clinicii Medstar din Constanța, lucrări de construcții FĂRĂ AUTORIZAŢIE

Directorul Medstar 2000, Dorel Buriu, intenționează să intre în legalitate cu lucrările executate la clinica de pe...1225

21 aug 00:00ReplicaFostul deputat Remus Cernea îşi face rulote cu mâncare vegană pe litoral cu finanţare Start- Up Nation1158
21 aug 00:00ReplicaFăgădău insistă să preia magistralele CET. Liberala Arghirescu iese la atac: Primarul a intrat în campanie electorală!766
Vremea
32.9°32.9° - 33.5° miercuri, 21 august 2019
ConstantaUmiditate: 27%
Vânt: 6.67 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 aug 00:00SportCFR Cluj nu a mai reușit minunea: A pierdut, acasă, cu Slavia Praga

CFR Cluj a pierdut meciul cu Slavia Praga, scor 0-1, în manșa tur a play-off-ului Ligii Campionilor, disputată în...395

21 aug 00:00SportSimona Halep, fără rețineri despre hate-speech-ul de pe internet: „Știți ce mă deranjează cel mai mult?”

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) încearcă în permanență să fie un exemplu în afara terenului, ea dezvăluind în...637

21 aug 00:00SportIon Țiriac, derapaj furibund: „Ar trebui condamnați la închisoare, sunt bolnavi la cap!”

Ion Țiriac (80 de ani), unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din peisajul sportului autohton, continuă...794

21 aug 00:00SportBurleanu: Situaţia în care se află FCSB şi Dinamo afectează Liga I

Situaţia în care se află FCSB şi Dinamo, care ocupă după şase etape locurile 11 şi 14 în clasamentul Ligii I,...321

Local
21 aug 00:00LocalO pată de culoare pe trecerile de pietoni

21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul trecerilor de pietoni din...314

21 aug 01:50LocalRechizite contrafăcute, indisponibilizate de poliţişti

Poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 600 de rechizite școlare susceptibile a fi contrafăcute, în valoare...259

21 aug 01:49LocalPolițist de frontieră premiat cu medalia „Bărbăție și Credință” de către Președintele României

Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și...400

21 aug 01:52LocalAcțiune de verificare a obiectivelor asigurate cu pază

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Tulcea, în seara zilei de 19.08.2019, au desfășurat o acțiune...368

21 aug 01:46LocalAccident rutier în Constanța, pe șoseaua Mangaliei! Doi vârstnici au fost RĂNIȚI

Un accident rutier a avut loc marți, 20 august, la intersecția dintre șoseaua Mangaliei și strada Hatman Arbore din...850

21 aug 01:02LocalPANICĂ în PARCUL de la FAR! TURMENTAT şi cu un CUŢIT, în preajma COPIILOR!

Oamenii legii au fost solicitați, la data de 19 august, de către un copil în vârstă de 14 ani, după ce acesta s-ar...2008

21 aug 01:44LocalTânăr din Cernavodă, prins DROGAT la volan!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 19 august a.c., în jurul orei 14.30, au identificat...3387

21 aug 01:45LocalPolițiștii din Mangalia și Eforie Sud au tras pe dreapta doi șoferi: unul fără permis, celălalt sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 19 august a.c., în jurul orei 10.30, au depistat un...1440

21 aug 01:45LocalMai multe zone din Constanța, MONITORIZATE și VERIFICATE de polițiștii locali!

Polițiștii locali constănțeni, în cursul zilei de 14 august 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, au desfășurat...954

21 aug 01:45LocalFarduri în valoare de aproximativ 51.840 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un...357

Politică
21 aug 00:00PoliticăSUA vor mări numărul militarilor americani în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că în discuția cu Donald Trump a fost abordată și tema...225

21 aug 00:00PoliticăDeclarația comună semnată de Iohannis și Trump: 5 puncte-cheie agreate la Casa Albă

Opoziția României față de Nord Stream 2 și resursele energetice din Marea Neagră, cooperarea militară, tehnologia...325

20 aug 00:38PoliticăPrimăria Medgidia - DREPT LA REPLICĂ

"Referitor la conținutul articolului intitulat „Contract de milioane - Primăria Medgidia a angajat o firmă fără...953

21 aug 01:49PoliticăVictor Ponta își calmează colegii din Pro România care se opun unei alianțe cu ALDE: Să măsurăm de 7 ori înainte să tăiem

Liderul Pro România, Victor Ponta, și-a îndemnat marți colegii din partid să fie „chibzuiți, calmi, răbdători...280

21 aug 01:42PoliticăPrimăria Cernavodă va dota Spitalulul Orășenesc cu computer tomograf în valoare de 1,6 milioane de euro

Potrivit notificărilor primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, (Brăila), proiectul cu finanțare...302

21 aug 01:48PoliticăFost ministru al Comunicațiilor, plângere la SIIJ pe numele lui Kovesi. Fosta șefă DNA, acuzată de represiune nedreaptă și șantaj

Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor, a depus la SIIJ o plângere împotriva lui Kovesi pe care o acuză de...304

21 aug 01:42PoliticăEducația și infrastructura din Valu lui Traian, prioritățile administrației locale

Administrația locală din Valu lui Traian deține proiecte de infrastructură aflate în derulare la nivelul comunei...320

21 aug 01:48PoliticăPNL va ataca la CCR Codul administrativ

PNL va ataca la Curtea Constituţională Codul administrativ, pe care îl consideră neconstituţional, pentru că nu...242

21 aug 01:43PoliticăPrimăria Constanța plăteşte peste 100.000 lei pentru promovarea online

Primăria Constanța anunță achiziție directă pentru Serviciul de promovare online a Primăriei municipiului...485

21 aug 01:22PoliticăClaudiu Palaz a sesizat și Senatul cu privire la averea lui Vergil Chițac

După ce, zilele trecute, Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinte Claudiu-Iorga Palaz, a depus o...709

Monden
21 aug 00:00MondenAdelina Pestriţu, sexy în luna de miere. A făcut furori pe plajă cu silueta perfectă

De câteva zile, Adelina Pestriţu (32 de ani) şi soţul ei, Virgil Şteblea, se află în vacanţă în Peninsula...303

21 aug 00:00MondenBăiatul lui Ştefan Bănică jr s-a afişat cu iubita

Fiul cel mare al cântărețului Ștefan Bănică jr (51 de ani), Radu Ștefan Bănică (16 ani), s-a afișat cu iubita...331

21 aug 00:00MondenAdrian Titieni, distrus după ce şi-a văzut fosta nevastă sărutându-se cu Alexandru Papadopol

Povestea de amor dintre Adriana Irimescu, fostă Titieni, şi Alexandru Papadopol face victime colaterale. După ce...402

21 aug 00:00MondenMonica Bîrlădeanu a devenit aliat al unei organizaţii caritabile. Ce este „Armata Îngerilor“

Frumusețea și talentul au ajutat-o să ajungă la Hollywood, însă inima ei a rămas în România, unde actrița vrea...189

21 aug 00:00MondenCe copii frumoși au Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones!

Actorul Michael Douglas și-a scos întreaga familie în oraș, sâmbătă, la un restaurant italian din Beverly Hills,...326

21 aug 00:00MondenCântăreaţa americană Pink le ia apărarea prinţului Harry şi soţiei sale Meghan

Cântăreaţa americană Pink este cea mai recentă celebritate care le-a luat apărarea Ducelui şi Ducesei de Sussex,...203

21 aug 00:00MondenActorul Dwayne Johnson s-a căsătorit în secret, în Hawaii

Actorul american Dwayne Johnson, supranumit "The Rock", a anunţat că s-a căsătorit cu partenera lui de viaţă,...215

21 aug 00:00MondenDan Stevens se alătură actorilor Pierce Brosnan şi Rachel McAdams în filmul „Eurovision“

Dan Stevens s-a alăturat luni distribuţiei filmului ''Eurovision'', o comedie despre cel mai mare concurs de muzică...146

21 aug 00:00MondenViitorul film al actriţei Meryl Streep va putea fi văzut pe noua platformă HBO Max

Viitoarea platformă de streaming a gigantului WarnerMedia, HBO Max, a cumpărat drepturile de difuzare a comediei ''Let...176

21 aug 00:00MondenDivorţ la 17 ani şi o dramă sumbră de familie: Trecutul necunoscut al tenorului Placido Domingo

După apariţia săptămâna trecută a unor acuzaţii de hărţuire sexuală lansate de mai multe femei împotriva...278

Mapamond
21 aug 00:00MapamondRepublica Moldova: Chişinăul îşi expune poziţia după readucerea în discuţie a Planului Kozak cu privire la Transnistria

Subiectul revenirii la Planul Kozak nu este relevant în procesul de reglementare a conflictului transnistrean la ora...155

21 aug 00:00MapamondFranţa: Cinci persoane arestate înaintea summitului G7, după un apel la atacarea jandarmilor

Cinci persoane, dintre care unele 'aparţin mişcării ''Black blocs''' (persoane care poartă la proteste haine care...144

21 aug 00:00MapamondInformaţii despre arestarea unui funcţionar consular britanic din Hong Kong provoacă îngrijorare la Londra

Ministerul de Externe britanic a comunicat marţi că încearcă să obţină informaţii suplimentare despre posibila...154

21 aug 00:00MapamondSUA au testat o rachetă de croazieră cu rază medie, după retragerea din INF

Armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convenţională de croazieră cu rază medie de acţiune,...143

21 aug 00:00MapamondSlovacia: Ancheta asupra asasinării jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak vizează clasa politică

Procurori slovaci au declarat luni că vor cerceta contactele dintre oameni politici şi presupusul comanditar al...151

21 aug 00:00MapamondGermania: Două persoane au fost rănite şi alte 25 au fost arestate în urma unui incident armat într-un bar

Un incident armat a avut loc în oraşul Magdeburg din estul Germaniei la primele ore ale zilei de marţi, incident în...163

21 aug 00:00MapamondSUA - Jeffrey Epstein a semnat un testament cu două zile înainte de a se sinucide în închisoare

Cu două zile înainte de a se sinucide în închisoare, omul de afaceri Jeffrey Epstein a semnat un testament prin care...207

21 aug 00:00MapamondOpen Arms: Migranţi disperaţi se aruncă în mare, situaţia „a scăpat de sub control“, afirmă organizaţia spaniolă

Zece migranţi s-au aruncat marţi în apă de pe nava umanitară spaniolă Open Arms, încercând să ajungă înot pe...168

21 aug 00:00MapamondAutorităţile chineze au folosit Twitter şi Facebook împotriva manifestanţilor din Hong Kong

Autorităţile chineze au utilizat aproape o mie de conturi de Twitter, precum şi, într-o mai mică măsură, pagini...144

21 aug 00:00MapamondSUA: Un poliţist acuzat că a asfixiat un afro-american la New York a fost concediat după 5 ani

Poliţistul acuzat că l-a asfixiat pe afro-americanul Eric Garner, decedat în cursul unei arestări în forţă în...150

Sănătate
20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...472

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...724

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1010

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...901

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...943

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4044

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1324

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1219

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1065

18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...1745