rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SECHESTRU pus de procurori pe terenul de 19 hectare din vecinătatea Carrefour

Constanţa, această Sicilie a României

Constanţa, această Sicilie a României, e mereu surprinzătoare atunci când vine vorba despre ingineriile cu terenuri. Dacă în administraţia locală anterioară credeţi că le-aţi văzut pe toate, ei bine – greşit! Profitând de greutatea funcţiei deţinute în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, şi cu gir de la instanţă, moştenitoarea unui teren în comuna Mihail Kogălniceanu a reuşit performanţa de a demonstra că sola ei se află pe raza teritorial-administrativă a municipiului Constanţa!

Pentru a înţelege exact „mânăria”, subliniem următoarele aspecte, de altminteri cunoscute de cei mai mulţi dintre constănţeni: între Constanţa şi Kogălniceanu mai avem o localitate – Ovidiu; între Constanţa şi Kogălniceanu este o distanţă de peste 20 de kilometri. Prin absurd, la o măsurătoare sau evaluare să se fi greşit cu jumătate de hectar, e una, dar să suprapui nişte sole care sunt la 20 – 30 de kilometri distanţă unele de altele e... pur şi simplu penal, însă acest aspect a fost sesizat abia în anul de graţie 2016, după nu mai puţin de 16 ani de procese, pe parcursul cărora, într-un final, petenta a avut, în mod aberant, câştig de cauză!

În speţa de faţă vorbim despre un teren situat vis-a-vis de Carrefour din Constanţa, la ieşire din municipiu, spre Ovidiu. În momentul în care mai multe persoane au solicitat, în baza legii, să le fie reconstituit dreptul de proprietate, hipermarketul Carrefour nu exista, însă deja se putea intui potenţialul de dezvoltare în zonă. Aşa se face că nici nu este de mirare că, după ce a primit titlu de proprietate pe terenul moştenit în Kogălniceanu, Zoia Rădulescu (fostă angajată a MAI, la Departament Protocol, fostă numărul 4 în PNŢCD pe ţară) a solicitat în instanţă terenul de la Constanţa!

A contestat în instanţă titlurile de proprietate obţinute de alte 5 familii din Constanţa, motivând în cazul unei familii că cel care a formulat solicitarea de punere în posesie a decedat (însă dreptul de proprietate nu moare odată cu petentul, căci există moştenitorii legali ai respectivului!). Dar, cea mai aberantă motivare pentru care Zoia Rădulescu a cerut terenul din Constanţa a fost numărul lotului! La Kogălniceanu, Zoia Rădulescu a fost pusă în posesie, în anul 2000, pe 19 hectare de teren dintr-o solă de 120 de hectare, având numărul A510, mărginită de drum de exploatare 428.

Coincidenţa face ca şi terenul de la Constanţa de vizavi de Carrefour să fie numerotat A510, respectiv A428 (una de 10, alta de 9 hectare). Pentru a demonstra că sola din Kogălniceanu este una şi aceeaşi cu terenul din Constanţa, Zoia Rădulescu a angajat un expert evaluator, care a concluzionat în raportul său extrajudiciar că da, cele două terenuri sunt unul şi acelaţi. Cu această „bombă” de expertiză la purtător, Zoia Rădulescu introduce în instanţă două acţiuni, însă o menţine doar pe cea care „nimereşte” la judecătorul Corina Eugenia Jianu (magistrat trimis în judecată, în 2014, pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar al fostului primar de la Năvodari – n.r.).

Ca o paranteză, precizăm că povestea proceselor pentru acest teren este mult mai stufoasă, însă, simplificând, ajungem la momentul în care instanţa îi dă dreptate Zoiei Rădulescu, anulează drepturile de proprietate emise pe numele altor 5 familii, însă… lovitură de teatru! În cursul zilei de joi, 10 noiembrie 2016, Primăria Constanţa şi Prefectura judeţului au fost înştiinţate că pe terenul de vis-a-vis de Carrefour a fost instituit sechestru prin dispoziţia procurorului de caz de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Dispoziţia procurorului care instrumentează un dosar penal privind acest teren opreşte, momentan, punerea în posesie a Zoiei Rădulescu.

Teren cumpărat între timp de Gigi Alexa

Aşa cum arătam mai sus, terenul solicitat de Zoia Rădulescu avea deja proprietari. Titlurile au fost emise în 2000 pe numele familiilor Jarnea, Stănescu, Bulat, Terente, Stoian. Comisia Locală de Fond Funciar de la Constanţa a stabilit că aceştia sunt moştenitorii, la fel şi Comisia de Fond Funciar de la Prefectură, ambele comisii respingând ideea că moştenitoarea de la Kogălniceanu (cu acte în acest sens de la Comisia Locală Kogălniceanu) ar avea vreun drept la Constanţa. Însă, instanţa a stabilit altceva. Între timp însă, chiar înainte de a începe calvarul procesului prin care au fost contestate titlurile de proprietate, cele 5 familii enumerate mai sus au vândut terenurile care le-au fost retrocedate. Cumpărător: un singur om, care intuise, şi el, potenţialul zonei – Gigi Alexa.

„Am cumpărat terenurile în 2002. Însă doamna Zoia Rădulescu, prelevându-se de faptul că a fost secretar de stat la MAI, prin diferite metode, a vrut să beneficieze de acest teren. Efectiv a mutat terenul ei de la Kogălniceanu la Constanţa. Eu, în procesul în care a contestat titlurile de proprietate ale celor 5 familii de la care am cumpărat, am avut calitate de intervenient. Pe mine direct nu m-a dat în judecată. Iniţial, a pierdut. Dar în 2009 a introdus alte două acţiuni în instanţă. A renunţat la o acţiune, a rămas cu una, a câştigat, apoi a contestat actul de vânzare-cumpărare a terenului.

Ce mai, am pierdut terenul, şi asta numai în baza unei expertize extrajudicare pe care Zoia Rădulescu a depus-o la dosar. Instanţa nu a considerat că e necesar să întocmească o expertiză judiciară şi nici nu a permis celeilalte părţi să depună şi ea o expertiză”, declară Gigi Alexa. Potrivit acestuia, cele 5 familii care moşteniseră terenuri, şi de la care el a cumpărat ulterior, sunt oameni care efectiv au avut părinţi şi bunici în Constanţa, care locuiesc în Palazu Mare şi Tomis Nord. „Oamenii de la care am cumpărat sunt oameni ai căror bunici aveau terenuri agricole la ieşire din Constanţa, exact în zona unde s-a construit ulterior Carrefour”, a adăugat Alexa.

Dacă Rădulescu devine acum proprietar peste teren, ce se întâmplă cu pasajul de la Carrefour?

Interesant de precizat că, în momentul de faţă, pe o porţiune din terenul retrocedat în zona Carrefour a fost construit şi pasajul care duce spre hipermarket. Cu alte cuvinte, dacă Rădulescu intră până la urmă în posesia terenului, ce se va întâmpla? Administraţia sau Carrefour urmează să o despăgubească şi pe ea pentru bucăţica de teren utilizată? Pe această situaţie ipotetică, reprezentanţii Primăriei Constanţa nu au dorit să comenteze, însă, au precizat, pentru „Replica”: „Am fost înştiinţaţi că a fost instituit sechestru pe terenul respectiv”. Acelaşi lucru l-au declarat şi reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Alexandra ANTON

luni, 14 noiembrie 201614056
Comentarii

02Martha(16 dec 22:16)
Da, e fata lui Gogu Puiu, dar a facut de ras tot neamul! Din '78 este colaborator al securitatii sub numele de cod matha, decizie a ICCJ definitiva!!! O praduitoare ordinara
23John Beton(18 noi 16:11)
John , iti torn Beton up your ass ,
11farah(15 noi 09:53)
O idee foarte proasta ! Nu va boicotati ,incercati sa va respectati .Asta este cheea succesului .Nici o natie nu este mai presus decat alta .Unitiva impotriva prostului gust ,prostiei sii imposturii.
43Roman es(14 noi 18:39)
ROMAN ES ghiftu rupti in cur sunteti , up your ass
02dobrogean(14 noi 15:07)
VOI DE LA REPLICA DE CE NU VRETI SA STITI ADEVARUL? NU AM SCRIS URAT ,NU AM JIGNIT PE NIMENI DAR AM VRUT SA SCRIU ADEVARUL.
14ABC(14 noi 14:52)
Ganditi inainte sa scrieti ! Suntem o comunitate care sta pe internet si nu gandeste problemele reale din orasu asta. Indiferent cine este la putere oricum se fura .
47farah(14 noi 14:44)
ce comentarii de doi lei! Machidoni tigani romani! Toti se invinovatesc ! Interesant ,numai machidonii muncesc ceilaltii NU!!!! Ma intreb ?! daca machidonii au o asa parere buna despre ei de ce nu cer prin referendum Constanta? si dupa asta .... datii afara pe toti! tigani romani turci lipoveni... ca ,doar va fi numai jud vostru.Cata lacomie si proasta crestere si involutie.Macidonii sunt si foarte credinciosi,dar cum transpun ei credinta asta in fapte.... nu prea intelege nimeni.
29zek(14 noi 12:42)
atit timp cit judecatorii nu raspund ptr erorile ce le comit cu buna stiinta, asa va fi. Vedeti si cazul cu babaciunile alea de au cistigat cariera sitorman...o fi aceiasi judecatoare????
147Stati si comentati(14 noi 12:35)
Acum cand voi stati si dati like-uri, machedonii sunt la munca, cand ei se trezesc la 3 dimineata si merg la munca voi va intoarceti de la carciuma unde cheltuiti banii parintilor, iar cand parintii nu va dau bani de bautura voi ii luati la bataie, asa ca...la munca sclavilor nu la comentat articole...
114simplu(14 noi 10:47)
judecatorii dau ce sentinte vor pt ca nu raspund ! mishto demonstratie
112igor(14 noi 10:23)
un babalic care se duce sa voteze deobicei cu bolsevicii decide soarta a 3 tineri care nu se duc
113ptr Andrei...si nu numai(14 noi 09:53)
Solutia e simpla: Mergeti la VOT !!!! Nu lasati pe altii sa voteze in locul vostru si apoi sa va plangeti ca nu merge nimic inRomania. MERGETI LA VOT !!!
57GIOVANI(14 noi 09:35)
zoia radulescu este fata luptatorului anticomunist GOGU PUIU !!!! e doxa femeia in toate, CASTIA SIGUR......
921pentru mackidonii(14 noi 09:01)
care de fapt sunt niste tzigani albanezi veniti in dobrogea dupa primul razboi bancanic. Exista in lumea asta 2 neamuri proaste care nu au o tzara a lor. Tziganii si Makidonii. Astia sunteti si asa veti fi in veacul vecilor!
810Uu Ce ai draku sunt machidonii(14 noi 08:54)
Ba voi erati analfabeti la scoala...chiar daca am fost colegi... Mi duku mintorcu ha ha ha Tizghiara Telularu ha ha ha
15citizen(14 noi 08:46)
Expertiza extrajudiciara a fost facuta de golanul de C. CUCOARA ?
620Baru(14 noi 07:40)
Asta datorita indulgentei constantenilor.Ptr opinia machidoneasca: faci etnia de ris.Ai uitat atit de usor opincile pline de noroi si cacareze de miala cu "care "au venit ai tai de la Ceamurlia de jos, mai acum ani?Noroc cu Ceausescu.Apropo: va mai aduceti aminte de maiorul Roman prin anii 80? Tare "mult va mai iubea".Va tinea aproape de el prin beciul politiei.asa ca ai de grija.Nu se stie niciodata.Hai ghintaflai"
2311Ptr Andrei(14 noi 07:36)
Du-te la munca jegule. Nu sta la coment-uri. Lasa aromanii in pace invidiosule. Ei au muncit permanent si muncesc in continuare. Ei se trezesc la 3 dimineata si merg la munca iar altii ca tine la ora aia se intorc de la carciuma. Apucati-va de munca daca vreti sa realizati ceva, nu sa cereti bani de bautura de la parinti si atunci cand nu va dau sa-i luati la bataie. Voi sunteti oameni?
920Jiji(14 noi 07:24)
Nu-l mai plangeti pe Gigi Alexa zis Porcul. E finul lui Gigi Becali, maestru in inginerii cu terenuri, are o vila impozanta pe Str C. Bratescu cu badyguard permanent la poarta. A facut contrabanda la greu cu tigari, asa ca nu-l mai jeliti
622Sarik(14 noi 07:13)
Matrapazlacuri cu iz de zer, e plin orasul de ele.
1911Mache pentru Andrei(14 noi 07:12)
Averile stramosesti de care zici tu ca ti le iau machidonii, omiti sa spui ca de fapt iti dau bani pe ele si inca foarte multi.
419Opinia publica aromana(14 noi 06:57)
Sa ne sugeti voi ciorapii ca o sa va subjugam sclavilor. Aveti grija ce cacat mancati ca si primarul fagadau si vicele babu sunt machidoni , si o sa va ardem de tot. O sa va luam si casele daca e nevoie , intelegeti ca machidonii sunt peste voi , cacatilor !
2318Sandu(14 noi 02:59)
Sa vina Putin si sa ia Romania sa ii arda bine pe Makedoni astia jegosi . Hai ca numai mult EU se rupe curand si Putin face alianta mare in EUROPA .
1651Andrei(14 noi 01:15)
Zoia, Gigi Alexa....numai machidonii fac legea in Constanta. Tararache, Fagadau, portul Constanta nu e picior de roman acolo. Pana cand vom mai accepta ca niste "spala branza" sa ne ia averile stramosesti?
mai mult...Replica
7 dec 10:21ReplicaUn bebeluș a ARS de VIU într-un incendiu la Cogealac. VIDEO

...4474

7 dec 08:06ReplicaUn copil orfan de tată a rămas fără pensia de urmaș în prag de sărbători, din cauza unei adeverințe!1309
7 dec 00:00ReplicaSCANDAL în fața magazinului Alfa Beta: o persoană a fost TĂIATĂ pe față cu un BRICEAG de un RECIDIVIST!2247
7 dec 00:00ReplicaVÂRSTNIC AGRESAT de niște tineri care făceau GĂLĂGIE în SCARA BLOCULUI!

Doi tineri, cunoscuți cu antecedente penale, au ajuns în atenția oamenilor legii după ce au agresat un bărbat care...1094

7 dec 01:39ReplicaCondamnat în regim de detenție după ce a vândut 25 de tone de grâu unui afacerist1701
7 dec 00:00ReplicaDosarul MITEI de la Academia Navală: Ce a solicitat Camelia Ciobanu instanței de judecată1036
7 dec 00:45ReplicaIonuţ Barbu îi dă replica senatorului Stelian Ion, pe tema panourilor stradale: 'Oricâte prostii ar spune, campania electorală tot o să-l coste'

Senatorul USR Stelian Ion a comentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia publicităţii stradale...1135

7 dec 23:50ReplicaREVELION în Piaţa Ovidiu: IATĂ CE ARTIŞTI URCĂ PE SCENĂ!2054
7 dec 00:26ReplicaVIDEO! A început FESTIVALUL IERNII în Parcul Tăbăcărie!1594
7 dec 00:40ReplicaO societate din Medgidia, CONTROLATĂ de polițiștii de la Economic!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Constanța, la data de 6...1326

7 dec 00:38ReplicaFLAGRANT și PERCHEZIȚIE în Constanța: tânăr ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI1753
7 dec 00:40ReplicaParcarea supraetajată din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța se va închide3130
Vremea
4° - 6.8° sâmbătă, 7 decembrie 2019
ConstantaUmiditate: 58%
Vânt: 2.21 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49222833363743
5/40142228313329
joker5323739425
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 dec 00:00SportIanis Hagi pe lista lui Victor Pițurcă: „Craiova e interesată”

Victor Pițurcă (63 de ani), managerul celor de la CS Universitatea Craiova, nu ar spune nu transferului lui Ianis Hagi...406

7 dec 00:00SportTomas Ryde: „Credeți că Messi sau Ronaldo se stresează? Meciul a fost de povestit nepoților, am trimis Ungaria în iad”

Tomas Ryde dezvăluie ce a schimbat tactic la pauză, cum le-a răpus pe maghiare, în România - Ungaria 28-27, ce...462

7 dec 00:00SportVictorie şi calificare incredibilă a României în grupele principale ale Campionatului Mondial

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din...383

7 dec 00:00SportContra cere iertare pentru ratarea calificării la EURO 2020, într-o scrisoare adresată suporterilor

Fostul selecţioner al echipei de fotbal a României, Cosmin Contra, şi-a cerut iertare suporterilor naţionalei pentru...264

Local
7 dec 00:00LocalMuzeul de Artă Constanța va avea în curând LIFT

Muzeul de Artă din Constanța va intra în perioada următoare în rebilitare și modernizare. În acest sens, acesta a...279

7 dec 00:00LocalCampanie de conștientizare la nivel mondial privind riscurile pentru copii a bateriilor de tip pastilă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă asupra obiectelor din casă care...271

7 dec 00:38LocalEXPLOZIE într-o locuință din LUMINA: o persoană RĂNITĂ!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 6 decembrie, în Lumina, la o casă...666

7 dec 01:33LocalRazie a polițiștilor locali în centrul Constanței

În cursul zilei de 05 decembrie, în intervalul orar 14:00-22:00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din...519

7 dec 01:43LocalO femeie a intrat cu mașina în copac, în drum spre Tulcea!

Potrivit oamenilor legii, în după-amiaza zilei de 6 decembrie, o femeie de 50 de ani, din județul Iași, în timp ce...456

7 dec 01:45LocalCondamnat pentru FURTURI pe bandă rulantă!

Polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă, la data de 5 decembrie, au identificat un bărbat, de 32 de ani,...442

7 dec 00:41LocalINDIVID PERICULOS prins cu MASCAȚII, la Techirghiol!

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Constanța, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului...1437

7 dec 00:36LocalMilitar angajat în județul Constanța, CONDAMNAT cu EXECUTARE pentru că a condus BEAT!

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Mangalia, la data de 5 decembrie, au...8712

7 dec 01:44LocalConstănțenii care aruncă deșeuri pe domeniul public, sancționați de polițiștii locali!

Polițiștii locali au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care aruncă deșeurile pe domeniul...478

7 dec 00:35LocalAccident rutier în Constanța: Un șofer BEAT s-a RĂSTURNAT cu mașina!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 6 decembrie, pe DN22, între Lumina și...2980

Politică
7 dec 01:32PoliticăOrban: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe un pachet legislativ; cuprinde modificările la legile Justiţiei şi abrogarea OUG 51/2019

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe un prim...324

7 dec 01:52PoliticăUDMR va susţine o moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe votul în două tururi

Liderul Grupului Parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat vineri, că Uniunea va susţine o...361

7 dec 01:54PoliticăCătălin Nechifor: Trendul PRO România e „foarte promiţător“ şi vom merge singuri în alegerile locale

Liderul judeţean al PRO România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă...326

7 dec 01:53PoliticăPredoiu, dezbateri „intense“ la CEDO. A fost amânată emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar

Ministerul Justiţiei anunţă că, după ce ministrul Cătălin Predoiu a participat la dezbateri ''intense'' la...326

7 dec 01:53PoliticăBănicioiu, audiat în „Colectiv“: Am făcut tot ce era omeneşte posibil; Supravieţuitor: De ce ne-aţi lăsat să murim ca nişte câini?

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat vineri, după ce a fost audiat peste cinci ore la...364

7 dec 01:42PoliticăConsilierii județeni, convocați în ultima ședință din acest an

Consiliul Județean Constanța a fost convocat în ultima ședință din acest an, ce va avea loc pe 13 decembrie 2019,...389

7 dec 01:45PoliticăStelian Ion: „Pe nava Queen Hind au fost mult mai multe oi, aproximativ 18.000!” VIDEO

Filiala USR Constanța a susținut vineri, 6 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, o conferință de presă la sediul...838

7 dec 01:48PoliticăIată în ce condiții se poate conduce o persoană la sediul Poliției, din ianuarie

Situații referitoare la conducerea unei persoane la sediul poliției, prevăzute de Legea nr. 192/2019 pentru...1355

7 dec 01:47PoliticăSpațiu public urban îmbunătățit în cartierul Faleză Nord

...529

7 dec 01:50PoliticăLucrări de reabilitare și modernizare în mai multe zone din Năvodari

Primăria Năvodari și firmele contractante au executat joi, decembrie a.c., lucrări în mai multe zone din oraș,...510

Monden
7 dec 00:00Monden„Bravo, ai stil!“ revine la Kanal D. Concurentele sunt persoane cunoscute

„Bravo, ai stil!”, show-ul fenomen care a inspirat o ţară întreagă redefinind noţiunea de eleganţă, atitudine...227

7 dec 00:00MondenLavinia Pârva, despre operațiile estetice: „Am făcut o remodelare de buze“

Iritată de informațiile care circulă despre ea în spațiul public, Lavinia Pârva a reacționat pe pagina personală...228

7 dec 00:00MondenCornel Galeș, plâns de fiica vitregă, renegat de fiica naturală. Ce mesaj trist a scris fata Vivianei

Cornel Galeș, care s-a stins din viață pe 1 decembrie 2019, în Spania, în urma unui teribil accident de mașină, a...265

7 dec 00:00MondenIlie Năstase nu-și poate lua mâinile de pe soția sexy. Poze incendiare din Turcia

Parcă e o păpușă Barbie! Are doar o operație estetică, la nivelul bustului, pe care a făcut-o la recomandarea...337

7 dec 00:00MondenCe tânăr chipeș și elegant a devenit fiul Mihaelei Rădulescu! Are 15 ani și se mândrește cu bunica pe Instagram

Familia pe primul loc! Asta scrie Ayan Schwartzenberg în dreptul unei postări pe contul de Instagram, care a adunat...310

7 dec 00:00MondenR. Kelly, acuzat că a mituit un funcţionar pentru a crea un act de identitate fals pentru o femeie

Procurorii federali americani l-au acuzat joi pe cântăreţul R. Kelly că a mituit un funcţionar în 1994 pentru a...207

7 dec 00:00MondenO expoziţie dedicată trupei suedeze ABBA se deschide la Londra

O expoziţie dedicată formaţiei ABBA se deschide vineri la Londra, printre obiectele expuse aflându-se şi o replică...202

7 dec 17:31MondenDavid Guetta şi Rita Ora, printre artiştii care au participat la un concert în memoria DJ-ului Avicii, la Stockholm

DJ-ul francez David Guetta şi cântăreaţa britanică Rita Ora s-au numărat printre artiştii care au susţinut joi...206

7 dec 00:00MondenStoyanka Mutafova, una dintre cele mai longevive actriţe de teatru din lume, a murit la 97 de ani

Stoyanka Mutafova, una dintre cele mai longevive actriţe de teatru din lume, care a continuat să joace cu regularitate...210

7 dec 00:00MondenSindicatul scenariştilor americani a anunţat producţiile TV nominalizate la premiile sale din 2020

Serialul animat "The Simpsons" a primit cele mai multe nominalizări - trei - la premiile decernate de Sindicatul...198

Mapamond
7 dec 00:00MapamondNuclear: Putin doreşte să reînnoiască rapid tratatul New START cu SUA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că doreşte să reînnoiască până la sfârşitul anului cu SUA...205

7 dec 00:00MapamondBeijingul ia măsuri împotriva diplomaţilor americani

China a anunţat vineri măsuri de "retorsiune" împotriva diplomaţilor americani prezenţi pe teritoriul ei, între...217

7 dec 00:00MapamondRusia pregăteşte amenzi pentru mass-media şi reţelele de socializare care încalcă legislaţia electorală

Rusia pregăteşte amendamente la codul penal administrativ prin care va fi sancţionată cu amenzi substanţiale...192

7 dec 00:00MapamondÎnainte de prima sa întrevedere cu Putin, preşedintele ucrainean Zelenski s-a deplasat pe frontul din estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean s-a deplasat vineri pe frontul din estul Ucrainei, cu trei zile înainte de prima sa...203

7 dec 00:00MapamondFranţa: Mobilizare masivă împotriva proiectului de reformă a pensiillor

Peste o jumătate de milion de oameni au manifestat joi în întreaga Franţă, în contextul grevei declanşate în...220

7 dec 00:00MapamondSlovacia: Cel puţin cinci morţi într-o explozie de gaz într-un bloc de 12 etaje

O explozie de gaz s-a produs vineri într-un bloc de apartamente în oraşul Presov din estul Slovaciei, provocând...186

7 dec 00:00MapamondTrafic internaţional de droguri: 11 olandezi arestaţi într-o operaţiune vizând o organizaţie criminală activă în toată Europa

Poliţiile din mai multe state europene au arestat 11 cetăţeni olandezi şi au confiscat importante cantităţi de...202

7 dec 00:00MapamondUNHCR: Donatorii promit 1,2 miliarde de dolari ca asistenţă pentru refugiaţi

Statele membre ale ONU s-au angajat, în cadrul unei conferinţe anuale desfăşurate joi la Geneva, să doneze 1,2...198

7 dec 00:00MapamondKenya: O clădire de şase etaje s-a prăbuşit într-o suburbie a capitalei Nairobi

Mai mulţi oameni au fost răniţi şi sunt temeri că unii au fost prinşi sub dărâmături după ce o clădire...193

7 dec 00:00MapamondIndia: Patru suspecţi de viol colectiv, împuşcaţi mortal de poliţie

Poliţia indiană a declarat vineri că a împuşcat mortal patru bărbaţi acuzaţi de viol colectiv şi de uciderea...245

Sănătate
7 dec 00:00SănătateȚigări normale sau electroice? Iată care sunt riscurile la care vă expuneți!

Orice cantitate de fum este nocivă pentru sănătate, aceasta este premisa de la care se poate porni acest subiect...296

4 dec 00:34SănătateDSP Constanța, informare cu privire la Hepatita A

Hepatită virală A este o boală infecțioasă, cu transmitere pe cale digestivă (fecal-orală), încadrată în...1556

4 dec 00:56SănătateA dat Ministerul Sănătății în judecată: este captiv în propria casă, din cauza unei boli cumplite

Un constănțean își cere dreptul la viață! Rozaceea a pus stăpânire pe viața lui și cere ajutor! Este o boală...1448

3 dec 02:06SănătateSe caută mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

În România, 2 copii sunt părăsiți în spitale în fiecare zi, potrivit statisticilor oficiale. Nu numai ei sunt...833

2 dec 22:04SănătateAcțiune de donare de sânge în Negru Vodă!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orasului Negru Vodă organizează sâmbătă 07...511

2 dec 21:44SănătateRelatarea unei mămici care a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa: 'Vă recomand să mergeţi cu încredere...'

De-a lungul timpului, la adresa Spitalului Judeţean Constanţa au existat numeroase critici din partea pacienţilor:...3997

30 noi 03:17SănătateSecție de Radioterapie, la Constanța. Când devine funcțională!

La începutul anului, autoritățile locale promiteau că Secția de Radioterapie a Spitalului Județean Constanța va...1796

29 noi 01:20SănătateSpitalul Județean, în doliu. Doctorul Constantin Tica a MURIT

Doliu la Spitalul Județean Constanța. Șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică, Constantin Tica, a...47069

29 noi 00:00SănătateMenta este un tonic pentru digestie

Ceaiul de mentă este un tonic răcoritor, mai ales vara, dar poate fi şi de un real ajutor într-o digestie cu...833

29 noi 01:04SănătateFOCAR de HEPATITĂ la Cumpăna!

Focar de hepatită la Cumpăna! Mai multe cazuri au fost depistate în respectiva localitate, în aceste zile, însă...4846