REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

CONSTANȚA ar putea avea un NOU REGULAMENT al PIEȚELOR

CONSTANȚA ar putea avea un NOU REGULAMENT al PIEȚELOR

Replica API 29 august 2021 | 11:07 1806

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă

Primarul Vergil Chițac dorește inițierea unui nou regulament ce vizează piețele după ce a efectuat mai multe contoale, încă de la începutul mandatului. Cel vechi, aprobat în 2017 avea mai multe goluri și pare să nu acoperea mai multe subiecte. Astfel, consilierii locali vor dezbate acest subiect, iar în următoarea ședință se va vota dacă să se implementeze un nou regulament sau să se rămână la cel vechi.

În prezent, la nivelul municipiului Constanţa există în vigoare Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă aprobat de Consiliul Local prin H.C.L. nr. 427/2017 cu modificările şi completările ulterioare, ce trebuie adaptat noilor prevederi legale ale Codului administrativ referitor la atribuţiile administraţiei publice cât şi la noile acte normative cu aplicabilitate în procesul de autorizare a activităţilor economice în municipiul Constanţa. În procesul de autorizare a operatorilor economici se consideră necesară obligativitatea prezentării de către operatorii economici, la solicitarea autorizării, a avizelor/autorizaţiilor emise de instituţii ale statului cu atribuţii de reglementare, verificare şi control în activităţile economice specifice - Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere referitoare la deţinerea acestor avize/autorizaţii.

Îmbunătățirea turismului, în Mamaia

Pentru îmbunătăţirea calităţii turismului prin desfăşurarea unui comerţ civilizat şi la standarde europene în staţiunea Mamaia şi având în vedere prevederile legislaţiei aplicabile în domeniu, activitatea comercială şi de alimentaţie publică se va desfăşura doar în spaţii care să respecte funcţiunea aprobată. Regulamentul va introduce o secţiune nouă, în vederea reglementării în mod distinct a condiţiilor şi criteriilor de autorizare a agrementului nautic şi a activităţilor desfăşurate pe sectoarele/subsectoarele de plajă din Constanţa şi staţiunea Mamaia.

Orar de funcționare pentru barurile de pe plajă

Pentru a asigura un climat favorabil petrecerii timpului liber şi a nu crea disconfort turiştilor aflaţi în structurile de primire turistică situate în aproprierea sectoarele/subsectoarele de plajă din staţiunea Mamaia, se propune stabilirea unui orar de funcţionare între orele 07.00 - 24.00, pentru barurile de pe plajă (beach-baruri). De asemenea, pentru oraşul Constanţa, programul acestora va fi cuprins, în zilele de luni-joi şi duminică, între orele 07:00 22:00, iar în zilele de vineri - sâmbătă: 07:00 - 24:00.

Actele de autorizare vor fi vizate mult mai devreme

Totodată, pentru activităţile desfăşurate pe sectoarele/subsectoarele de plajă se propune introducerea unei secţiuni noi, ce reglementează distinct condiţiile şi criteriile de autorizare a activităţii de închiriere a echipamentelor de agrement nautic, a activităţii de închirieri şezionguri şi de închirieri echipamente sportive pentru practicarea de activităţi sportive (precum volei, fotbal, tenis). Totodată, pentru a veni în sprijinul operatorilor economici ce desfăşoară activităţi economice în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă se propune ca vizarea actelor administrative să se facă până la data de 30 aprilie a anului ulterior obţinerii autorizaţiei, avându-se în vedere că sezonul estival începe la data de 1 Mai.

Fructe și legume comercializate în locuri amenajate. Nu pe stradă

Totodată, activitatea de comercializare legume-fructe în amplasamente cu caracter temporar (tip tonetă) aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa sau pe teren aparţinând persoanelor fizice sau juridice, este interzisă la o distanţă mai mică de 200 m, în linie dreaptă faţă de pieţe agroalimentare. Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici ce desfăşoară activitatea de comerţ de întâmpinare - terase amplasate pe domeniul public sau privat, în perioada 01 noiembrie-31 martie, când condiţiile meteo sunt mai puţin favorabile, se vor permite închiderile perimetrale cu structuri uşoare.

Vergil Chițac a decis reanalizarea regulametului vechi

Prin dispoziţia Primarului nr. 1330 din data de 19.02.2021 s-a constituit comisia de lucru care a avut ca sarcină reanalizarea Regulamentului în vigoare, sens în care au fost analizate şi propuse mai multe modificări ce au determinat adoptarea unui nou Regulament privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa care să asigure un proces de autorizare transparent şi eficient a activităţilor economice desfăşurate în municipiul Constanţa.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce tarabele sunt atat de scumpe? Micii producatori nu-si permit sa plateasca.
0
0
Domnu primar: singura solutie si cea mai buna este ca in piete sa comercializeze marfa doar producatorii si nu samsarii.
8
1
Chitac nu decide nimic, ca e pus acolo sa execute. Ati vrut sa spuneti constantinescu, adevaratul sef din primarie.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272