REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Constanţa ar putea fi dotată cu motociclete de intervenţie SMURD

Constanţa ar putea fi dotată cu motociclete de intervenţie SMURD

Replica API 3 martie 2016 | 00:13 131

După modelul de la Bucureşti,

După modelul de la Bucureşti,

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov are, începând cu data de 1 martie a.c., instituţiei i-au fost alocate patru motociclete de intervenţie urbană SMURD. Şi la nivelul judeţului Constanţa, astfel de echipaje ar fi necesare, şeful ISU Dobrogea, Daniel Petrov menţionând: „Orice tehnică în plus este binevenită”. Noile achiziţii ale ISU Bucureşti au fost deja puse în funcţiune. Acestea vor operaţionaliza ca primă intervenţie medicală în municipiul Bucureşti şi se vor amplasa în puncte temporare de dislocare, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat.

De asemenea, şi în cazul unor incidente în zone precum staţiile de autobuz, pieţele publice sau în cazul unor victime în afara clădirilor, oamneii legii vor putea utiliza motocicletele. Echipajele moto vor fi dotate cu cele necesare pentru acordarea primului ajutor calificat, în funcţie de tipul de accident. În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, instituţia nu dispune de astfel de dotări. „Proiectul este numai pe Bucureşti.

În momentul acesta, Inspectorarul de Situaţii de Urgenţă Dobrogea nu are în dotare astfel de mijloace”, a declarat Daniel Petrov, şeful ISU Dobrogea. Totuşi, acestea ar fi binevenite. „Nu putem afirma doar dacă sunt sau nu necesare. Este o analiză întreagă pe ar trebui să facem privind traficul intens, privind arterele care sunt cele mai circulate şi unde s-au produs cele mai multe accidente, orele de vârf unde se pretează cea mai mare circulaţie. Dar bineînţeles că orice tehnică în plus este binevenită, dar nu pot să afirm că acele motociclete sunt neapărat necesare în Constanţa”, a adăugat şeful ISU Dobrogea.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212