Constanța are cele mai scumpe luminițe de Crăciun, după București. Video
Constanța are cele mai scumpe luminițe de Crăciun, după București. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrimăria Constanța a spart gheața anul acesta la iluminatul festiv! Și aici nu facem referire la exorbitanța luminițelor care par, oricum, asemănătoare celor de anul trecut. Nu! Facem referire la prețul lor, dar și la calitate. Constanța are cele mai scumpe luminițe de sărbători din țară, după capitală! Pentru iluminatul festiv, primăria nu a stat pe gânduri și a pus pe masă aproximativ 4.000.000 de lei! ( patru milioane de lei ). Numai că, unele funcționează, altele nu!
Luminițe nefuncționale în câteva zone din oraș
Când vezi atât de multe zerouri te întrebi: ce au atât de special aceste luminițe?! Ei bine, vă spunem noi! Luminițele economisesc curent, luminează doar jumătate sau chiar mai puțin!
Primăria Constanța a încheiat contracte pentru iluminatul public cu firmele RC Energo INSTALL și Luxten LIGHTING COMPANY. Sumele pe care le-a plătit conducerea orașului pentru a crea o atmosferă de „neuitat” de sărbători sunt 965.796,75 lei fără TVA, 344.697,85 lei fără TVA și respectiv 2.053.853,10 lei fără TVA.
Sumele plătite pentru iluminatul festiv
Nu se observă atmosfera de patru milioane de lei pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona dintre City Mall și Aurel Vlaicu fiind luminată doar pe o singură parte.
De asemenea, în zona CET, o mare parte dintre luminițe par a fi niște șireturi agățate pe sârmă și înghețate. Peisajul dintr-un film de groază ar fi mult mai plăcut.
Nici Bulevardul Tomis nu este mai departe de celelalte zone ale Constanței. Ca un paradox, printre alte segmente, fix cel de lângă Târgul de Crăciun nu funcționează, că sunt deja destul de multe beculețe aprinse în târg, nu?!
Bulevardul Tomis - intrare în Târgul de Crăciun
Anul trecut, Constanța a cheltuit aproximativ 3 milioane pentru beculețele de sărbători, păstrându-se, de asemenea, în top, aflându-se pe locul 2, după Primăria Capitalei. Constanța este urmată de Cluj Napoca cu 1,2 milioane de lei și Oradea.
Pentru că orice este posibil, sperăm ca anul 2024, ori să mai scadă suma aceasta enormă, folosindu-se diferența în alte scopuri, cum ar fi infrastructura orașului, ori „iluminatul festiv” să fie cu adevărat festiv, pe măsura sumei achitate.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News