REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Constanța are cele mai scumpe luminițe de Crăciun, după București. Video

Constanța are cele mai scumpe luminițe de Crăciun, după București. Video

Natalia PĂUN 11 decembrie 2023 | 00:00 4059

Primăria Constanța a spart gheața anul acesta la iluminatul festiv! Și aici nu facem referire la exorbitanța luminițelor care par, oricum, asemănătoare celor de anul trecut. Nu! Facem referire la prețul lor, dar și la calitate. Constanța are cele mai scumpe luminițe de sărbători din țară, după capitală! Pentru iluminatul festiv, primăria nu a stat pe gânduri și a pus pe masă aproximativ 4.000.000 de lei! ( patru milioane de lei ). Numai că, unele funcționează, altele nu!

Constanta are cele mai scumpe luminite de Craciun, dupa Bucuresti. Video

Luminițe nefuncționale în câteva zone din oraș

Când vezi atât de multe zerouri te întrebi: ce au atât de special aceste luminițe?! Ei bine, vă spunem noi! Luminițele economisesc curent, luminează doar jumătate sau chiar mai puțin!

Primăria Constanța a încheiat contracte pentru iluminatul public cu firmele RC Energo INSTALL și Luxten LIGHTING COMPANY.  Sumele pe care le-a plătit conducerea orașului pentru a crea o atmosferă de „neuitat” de sărbători sunt 965.796,75 lei fără TVA, 344.697,85 lei fără TVA și respectiv 2.053.853,10 lei fără TVA.

 

Constanta are cele mai scumpe luminite de Craciun, dupa Bucuresti. VideoSumele plătite pentru iluminatul festiv

Nu se observă atmosfera de patru milioane de lei pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona dintre City Mall și Aurel Vlaicu fiind luminată doar pe o singură parte.  

 

De asemenea, în zona CET,  o mare parte dintre luminițe par a fi niște șireturi agățate pe sârmă și înghețate. Peisajul dintr-un film de groază ar fi mult mai plăcut.

Nici Bulevardul Tomis nu este mai departe de celelalte zone ale Constanței. Ca un paradox, printre alte segmente, fix cel de lângă Târgul de Crăciun nu funcționează, că sunt deja destul de multe beculețe aprinse în târg, nu?!

Constanta are cele mai scumpe luminite de Craciun, dupa Bucuresti. VideoBulevardul Tomis - intrare în Târgul de Crăciun

Anul trecut, Constanța a cheltuit aproximativ 3 milioane pentru beculețele de sărbători, păstrându-se, de asemenea, în top, aflându-se pe locul 2, după Primăria Capitalei. Constanța este urmată de Cluj Napoca cu 1,2 milioane de lei și Oradea.

 

Pentru că orice este posibil, sperăm ca anul 2024, ori să mai scadă suma aceasta enormă, folosindu-se diferența în alte scopuri, cum ar fi infrastructura orașului, ori „iluminatul festiv” să fie cu adevărat festiv, pe măsura sumei achitate. 

 

  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine ca avem lumini dar in case oameni stau in frig ,apa calda nu,maine se opreste apa 24 de ore.cu siguranta PNL ul nu va mai iesi la constanta .sorin ciutureanu un bagabont se da mare coordonator,la pus nasu lupu peste tot in toate comisiile de administratie.rusine LUPULE care estui un m*******n ,parventit.sa vedem cum se termina aroganta ta cu politisul local.
0
0
Dacă avem cei mai hoți oameni la conducerea orașului...primar,viceprimari,consilieri,consiliu județean, etc..numai hahalere
0
0
Ba...voi cometati ca niste adevarati super eroi ai tastaturi in timp ce astia ne regu leaza sistematic de 35 de ani maine poimaine...ba psd ,ba pnl.chiar asa orasul acesta nu are oameni capabili?oameni care nu se vand si nu pot fi cumparati?chiar toti politicieni constanteni au schelete in dulap pentru care se vand?unu trebuie oameni buni ca sa incepem schimbarea...il rugam insistent sa se arate.
3
0
cta are cele mai scumpe beculete din tara raportat la populatie, mai scumpe decat bucurestiul si la foarte mare distanta de multe milioane de lei de toate celelalte orase; comparatiile nu se fac in valori absolute ptr ca inseala sau poate asta s-a dorit; faptul e dubios rau si miroase a penal da cand ai spatele acoperit de mafia psdnl iti bati joc de oameni si oras ca in cazul asta; la fel a fost si in anii trecuti; de unde automat suspiciunea: toate lucrarile primariei sunt la valorile reale de piata sau umflate si daca sunt umflate cu cat ? probabil cam la fel de mult ca beculetele un bun standard de comparatie
6
0
Cei din administratie cu salariile mari pe care le au gandesc altfel fata de omul de rand. Daca Primarul ar fi platit cu salariul minim pe economie nu ar mai candida nimeni in alegeri, ca doar nu au alt motiv. Ce spune vreunul ca vine pentru bani, toti spun in campanie ca vin pe post pentru oras si locuitori sa le fie mai bine si apoi se pi..se pe noi, fac ce vor.
6
1
Ceva normal acolo unde se fura cel mai mult din banul public ! Si mai ales acolo unde banii comunitatii nu sut aparati de cei platiti cu pensii si salarii speciale
9
1
Sunt si urate si par ca sunt asezate din saracie fara pic de bun gust. Oare cine hotaraste unde si cum sunt asezate?!
12
0
Nici macar nu era nevoie sa caute cum e pe afara. Era simplu sa o intrebe pe primarita de la Craiova cum pana mea a facut si era in regula. Orgoliul,aroganta,intepenirea in opacitate ,fac ca multi sa faca cum ii taie bostanul,numai sa nu creada lumea ca ei nu gandesc. Ei bine,chiar nu gandesc. Un om destept este cel care invata cat se poate de mult si de la altii,nu se incapataneaza sa ramana blocat in ambitii stupide.
9
1
degeaba, tot urate sunt. alea nu-s luminite de 4 milioane. 4 milioane pe hartie, in realitate cine stie cat o fi în luminite si cat in buzunarul lor.
14
1
Pe banii noștri , acești ,, gospodari” fac ce le cere tărtăcuța! Țara unde fiecare,, face” ce vrea! Dacă sumele sant consistente și indestulătoare, soluțiile sant : închisoare cu suspendare și prescripția!
11
1
primaria din cernavoda ce asteapta sa agate odata luminitele ,sa arate frumos ,sa incante noptile de vis ale locuitorilor fericiti ca totul e luminos si bine in orasul nostru! avem centrala nucleara ,avem servicii comunitare ,avem saormerii, pacanele si covrigarii, cate si cate locuri de munca dar omul e pretentios nu prea vrea sa munceasca oriunde !
6
3
În atenția redacției r*****a,iluminatul public din zona sensului giratoriu A4-Agigea nu funcționează de 3 luni de zile și se pare ca nu interesează pe nimeni.Potentialul de accidente pe timpul nopții este uriaș datorita traficului si lipsei vizibilității.
15
1
Este normal să fie scumpe, din moment ce Constanța are cel mai frumos târg de Crăciun din Europa
24
3
Multe nici nu functioneaza. Pe 1 decembrie inca se montau. Nu stiu pe ce a dat bani primarul v c .
20
1
Adică 12307 apartamente la 65000 euro bucata ptr a ajuta tineretul să fie independenți de părinți. Masurile luate pe termen lung în ceea ce este nevoie sunt mai apreciate versus o perioadă scurtă cu ,,baie de lumină''. Țările puternic dezvoltate își pot permite, unde și populația respectivă este fericită ( Norvegia,etc), nu unde majoritatea populației trăiește cum toată lumea știe adică greu.
17
0
Ce bine k la anu scăpăm de acest primar kkcios
35
1
Daca nu platesc din propiul buzunar,nu ii intereseaza suma
28
0
Dna să impodobească bradul cu corupții din primărie CT oraș furat mizerabil După Mazăre la Beciul Domnesc vor merge și alți paraziți care au devalizat orașul
35
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436