REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Constanţa are trei subofiţeri şi doi ofiţeri avansaţi în grad de Ziua Naţională

Constanţa are trei subofiţeri şi doi ofiţeri avansaţi în grad de Ziua Naţională

Replica API 2 decembrie 2011 | 00:00 3964

Răsplătiţi

Răsplătiţi

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, IPJ Constanţa a răsplătit eforturile mai multor ofiţeri şi subofiţeri cu avansări în grad. Astfel, agentul-şef Cristinel Zaharia, singurul poliţist de la Poliţia Rutieră avansat în grad, a devenit agent şef principal. Despre el se spune că este cel mai bun antemergător de coloane oficiale din ţară, dar şi faptul că este spaima politicienilor şi a vedetelor care calcă prea mult pedala de acceleraţie. "Sunt încântat de decizia conducerii, cred că avansarea mea în grad este rezultatul eforturilor depuse de-a lungul perioadei, între penultima avansare în grad, din 2009, şi cea de astăzi (ieri, 1 decembrie -n.r.). Mulţumesc conducerii IPJ pentru alegerea făcută. Pentru mine este un grad simbolic, pentru că nu îmi conferă alte beneficii sau avantaje, dar din punct de vedere simbolic, înseamnă mult", ne-a declarat agent-şef principal, Cristinel Zaharia.

Totodată, referitor la "cariera" pe care şi-a făcut-o ca urmare a reţinerii permiselor mai multor persoane publice, poliţistul s-a arătat modest. "Este o simplă coincidenţă că aceste persoane la care vă referiţi s-au nimerit pe tura mea. Nu ştiu câte au fost, nu le-am contabilizat, pentru că nu îmi oferă nici un avantaj, acest aspect", ne-a declarat Zaharia. La rândul său, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul-şef Constantin Dancu, a avut cuvinte de laudă la adresa subalternului. "Merita să fie avansat în grad, este un lucrător de bază al nostru, răspunde prompt la orice solicitare din zi şi din noapte şi a avut numai rezultate bune", declară Dancu.

Cine a mai fost avansat în grad

Pe lângă Cristinel Zaharia de la Rutieră, au mai fost avansaţi în grad şi alţi poliţişti din cadrul IPJ. Astfel, Vasile Budeanu, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, a fost avansat, din gradul de agent principal în agent şef adjunct. El s-a făcut remarcat în cadrul mai multor misiuni internaţionale, unde a avut rezultate deosebite privind combaterea fenomenului infracţional. Şi agentul Florin Orneaţă, de la Secţia 9 Rurală, a fost avansat în gradul de agent-şef principal, în urma contribuţiei sale privind descoperirea fermei de cannabis din satul Credinţa. Din rândul ofiţerilor avansaţi în grad, face parte şi comisarul Sinan Musledin, din cadrul Serviciului Criminalistic. El a fost avansat la gradul de comisar-şef. Datorită contribuţiei lui, Serviciul Criminalistic al IPJ Constanţa este pe locul I pe ţară. Musledin a avut o mare contribuţie în identificarea celui care l-a omorât şi decapitat pe călugărul Alexe Ariton, de la Ghindăreşti, dar şi în cazul identificării lui Giani Deli Iorga, autorul dublului asasinat de la Cernavodă, din luna ianuarie a acestui an. "Această avansare a mea vine ca o încununare a întregului Serviciu Criminalistic pentru activitatea de până acum, nu numai pentru anul 2011. Acest an a fost extraordinar, am obţinut reacreditarea Serviciului Criminalistic la standardele europene, iar în primăvară am avut chiar un ofiţer desemnat ca fiind poliţistul anului. Este vorba despre subcomisarul Daniel Popescu. De aceea, înaintarea în grad a venit ca merit al întregului Serviciu şi pentru bunul management al acestuia, dar şi ca un aport al bunului management al întregului Inspectorat Judeţean de Poliţie", ne-a declarat comisarul şef Musledin. Un alt ofiţer avansat în grad este Alexandru Didel, fost inspector principal, actual subcomisar. El activează în cadrul Serviciului Management şi Resurse Umane şi a rezolvat un număr mare de lucrări cu ocazia reorganizării din cadrul IPJ, din acest an. Pe lângă toţi cei menţionaţi, au mai fost încă 4 poliţişti propuşi pentru avansări în grad, însă IGPR-ul a hotărât că mai pot aştepta. Ei sunt subinspectorul Dan Moldoveanu, inspectorul Dragoş Şerban şi agentul principal Cristian Bozolan.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272