REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CONSTANŢA: DETALII DESPRE CASA ÎN CARE SE VINDEA ‘MOARTE LA PLIC’, ÎNCĂ DIN 2011

CONSTANŢA: DETALII DESPRE CASA ÎN CARE SE VINDEA ‘MOARTE LA PLIC’, ÎNCĂ DIN 2011

Replica API 16 martie 2018 | 00:00 1548

Începuturile fenomenului Zombie

Începuturile fenomenului Zombie

Etnobotanicele sau ”moartea la plic” – așa cum mai sunt cunoscute au făcut ravagii în Constanța, în rândul tinerilor. Detalii interesante au ieșit acum la iveală despre un loc în care, culmea!, mai toată lumea știa că se comercializează astfel de produse. Este vorba despre o casă aflată în zona hotelului Sport (plaja Modern), în care locuia o familie (soț, soție și copii), iar tinerii intrau pe poartă și cereau direct: etnobotanice sau iarbă. Anchetatorii au intrat pe fir și au audiat mai multe persoane. Declarațiile celor care știau despre ce e vorba nu au întârziat să apară. Astfel, Asan Turgai, Ibraim Jacle, Asan Belgin Rino și Asan Erdinci au fost cercetați, trimiși în judecată și apoi condamnați de prima instanță. Decizia nu este definitivă, iar apelul urmează a se judeca pe 22.03.2018.

Anul acesta, Asan Turgai și Ibraim Jacle au fost condamnați la câte 4 ani de închisoare fiecare, pe când Asan Belgin Rino a primit 2 ani și 8 luni, iar Asan Erdinci s-a ales cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pentru o durată de 1an şi 4 luni. Așa cum este precizat mai sus, decizia nu este definitivă. Potrivit procurorilor DIICOT, indivizii au fost cercetați și judecați pentru trafic de droguri (etnobotanice și canabis). Potrivit declarațiilor consumatorilor, și nu numai, încă de prin 2011 se ocupau cu așa ceva și toată lumea știa.

”După ce inițial obțineam etnobotanice de la băieți din cartier, care erau și ei consumatori, am început să cumpăr de unul singur de la o casă situată în zona hotelului Sport din municipiu. Mai exact, cum plecăm de la blocul spre zona Capitol, în fața hotelului Sport facem stânga, apoi imediat stânga, casa având o curte împrejmuită cu gard și poartă din lemn de culoare gri. La acea adresă locuiește o familie de patru persoane ai cărei membri sunt de etnie turcă, fiind formată din cei doi părinți și doi băieți de aproximativ 20 de ani, respectiv 14 ani.

Tatăl este masiv, cu părul alb, tuns scurt, având tendința de a închide un ochi în timp ce discută cu cineva. Mama are trăsături de turcoaică și părul blond. Cei doi băieți sunt amândoi bruneți, slabi și au trăsături asemănătoare între ei. Începând cu luna februarie până săptămâna trecută (la momentul anchetei – n.r.) am cumpărat etnobotanice de la membrii acestei familii aproape zilnic, câte 5-6 pliculețe pe care plăteam, de regulă, 5 lei/plic”, a declarat un martor, potrivit rolii.ro.

Și detaliile au continuat: ” „ Începând cu toamna anului 2014, mai exact începând cu luna septembrie a acelui an și până în anul 2017 luna ianuarie, am consumat etnobotanice de fumat pe care le cumpăram de la membrii unei familii de etnie turcă ce locuiesc într-o casă situată în Municipiul Constanța, în apropierea plajei Modern.

În perioada de timp arătată m-am deplasat frecvent la locuința indicată o dată sau de două ori pe săptămână și cumpăram de la cei menționați etnobotanice de fumat cam trei-patru pliculețe în total pe săptămână. În perioada menționată plăteam 5 lei pentru un plic, dar în ultimele trei luni am plătit 10 lei pentru un plic. Estimez că în total am plătit membrilor familiei suma de aproximativ 1.800-2.500 lei pentru etnobotanice. Este cunoscut în oraș în rândul consumatorilor de droguri că membrii acestei familii vând etnobotanice.”.

Am pierdut la poker online circa 12.000 de dolari. De la geamul locuinței mele vedeam unde se vând droguri...

O altă declarație a venit din partea unui tânăr care a declarat că este consumator de canabis și substanțe etnobotanice de aproximativ patru ani de zile pentru că joacă poker pe internet și are nevoie de a sta treaz și sesiuni a câte 30 de ore de joc online. El a precizat că, din apartamentul în care locuiește, are vedere la casele din spatele blocului.

”Uitându-mă prin ferestrele apartamentului unde locuiam ca chiriaș către case, observam zilnic persoane de diferite sexe și vârste care intrau în curtea unei case situate pe strada... nr. 28, indiferent de oră, și care ieșeau la foarte scurt timp. Vedeam aceste persoane cum intrau în casa indicată, dar fără să văd cu cine se întâlneau, și am presupus că în acea casă se vând substanțe interzise sau droguri.

Astfel că, în data de 4.01.2015, în jurul orelor 21.30, datorită faptului că jucasem poker online și pierdusem o sumă mare de bani, circa 12.000 de USD, am hotărât să merg la casa mai sus menționată cu scopul de a cumpăra canabis. Fapt pentru care am intrat în curtea acestui imobil și am bătut la ușă. Mi-a deschis un bărbat de aproximativ 55-60 de ani, tuns scurt, de aproximativ 1.75cm înălțime, gras, cu burtă mare, ce avea pielea închisă la culoare.

L-am întrebat dacă are canabis, acesta spunându-mi că nu are. Iar după aceasta i-am dat suma de zece lei spunându-i că vreau niște etnobotanice. Acesta a luat banii și a scos dintr-unul din buzunarele halatului pe care îl purta un teanc cu pliculețe din pastic transparent în care am văzut fragmente vegetale de culoare verde, despre care știam că sunt etnobotanice, și mi-a dat trei pliculețe. Acesta mi-a spus apoi să încerc peste o săptămână că poate o să aibă și iarbă de vânzare, adică canabis”.

Și se pare că mai toți consumatorii știau despre acel imobil, ei precizând că ”dacă dorești să cumperi etnobotanice trebuie să te deplasezi în dreptul stației de autobuz situată lângă Hotelul Sport și peste stradă se află un imobil prevăzut cu o poartă albă și câteva trepte unde pur și simplu te duci și ceri etnobotanice și ți se oferă contra cost”. Cât despre perioada de timp, cei mai mulți au spus că știau încă de prin 2011. De menționat este și faptul că în anchetă au fost agenți sub acoperire.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BELGIN DIN CAZINO CE MUIE FACI TU ACUM LA BAIETI LA JILAVA TE AI DUS BAI FETITO CU TOT NEAMU
0
1
Cat o sa va mai luati spagi ca sa inchideti ochii ca niste fetite, Politia Locala si Jandarmeria ?
0
0
Vino sclavule .ca it i dau la muie de sifoan iesi in fata bagamias pula in tactu praduitori eu sint belgin vino in cazino .ca te fut tu esti sifon daca erai baiat veneai fata in fata praduitodilor osa va mutati din oras nicdodata nu osa va comparati cu pula mea .va fut praduitorilor
2
1
Zi tu cine esti homosexualule. Ati la muie tie si la tot neamul de sifoane homosexuale.
0
1
Iesi in fata sifonule si zi cine esti saracio te sparg
0
1
Sa-mi bag pula in tactu ala chior si in mata aia curva. Tie daca ati trag o palma ati mai mor si doi vecini . Poponarul din Tata in fiu ce santeti .
2
2
Sugeti pula sifoanelor osa rup picoarele mai e putin saracilor
1
1
Si tactu se arde in bostan . Tot in cimitir.
3
1
Metin cerchez salveaza fratele revolutionar.pe cei din chilia doar turgai ii putea trna. Sunt din aceeasi famlie
3
1
Papacostea Alexandru vinde cocaina in Faleza Nord cu un Passat negru DMG la numar are portbagajul plin de cocaina si amfetamina plus pistol la el
2
0
4-5 e curat fraiere.
3
0
Da va duce cineva cu forta sa cumparati? Vine lumea aia care vinde si va ia bani cu forta si va da marfa obligat? Ce cautati la usile lor sa cumparati? Orice vanzator care nu are vanzare vede ca nu are succes si se lasa la mana lui se apuca de altceva . .
9
4
Din pacate odata cu aparitia acelor nenorocite de magazine de vise aceste boschetarii nu vor mai disparea niciodata pentru ca este o oportunitate usoara pentru ciori de a face bani si nici macar daca ar fi starpiti nu e o solutie viabila pentru ca ei se inmultesc mai ceva ca mustele la cacat..SINGURA SOLUTIE ESTE CASTRAREA CIORILOR si asa cu siguranta cu timp se vor imputina si usor usor vor disparea DE TOT!!!
7
4
Spanzurati , asta ar trebui sa pateasca toti cei care vand droguri si distrug tineri nevinovati . Morti mami voastre de ciorci . Tigani nespalati . Mergeti boratilor la munca si nu mai distrugeti copii nevinovati .
10
1
Aia de sub mine
7
4
Evacuati ciorile din centrul orasului si ducetii undeva in afara orasului.
25
2
Turnati benzina ,fratilor,peste aceasta casa plina de ,,asistati social,,si plina cu pliculete cu moarte,si dati-le foc,dar Fara mila,nu are rost sa-i duceti la puscarie sa manince gratis ,sa doarma gratis,PE banii nostri,deci trebuiesc stirpiti,urgent,gunoaiele societatii,CA au omorit destui tineri,tinere,jupuiti de vii
27
1
is votanti lui palaz astia unde credeti ca ii marfa asa zis confiscata de la mag de vise de linga spital.omul ii pe ciolan si atiit
18
4
Verificatil pe Bogdan Druga care vinde si droguri si are si prostituate pe afara.la Ares in km 4-5 acolo este miezu.Dar la ce pile are nu o sa pateasca nimic.sectia 5 face ce vrea el.Are si relatii pe la sri .
24
2
Pe ruxandra de la satu nou nu l saltati? Are bodega pt gay in satu nou si vin toti cocalarii din medgidia
16
3
Tiganii istia turci din centru si piata chiliei,toti vand drogurii.noptii lui saceanu vinde in disco fratteli.si multii gabori sant in cardasie cu eiii.pacatttt de tineri
13
2
Alo DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
15
4
TURGAI ASTA ESTE CHIOR SI NU VEDE CA A DISTRUS O MARE PARTE A TINERILOR DIN ORAS . AL PUTETI GASI CHIAR SI LA ACEASTA ORA PE FACEBOOK , ASAN TURGAI ASAN ! vinde probabil si online . Iar acea vila este cumparata de pe urma copiilor pe care ia distrus cu drogurile. Nu in ultimul rand , acesta lucreaza cu politia , bushon la bushon.
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218