REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanța e plină de GRAFFITI-URI; AMENZILE sunt prea MICI

Constanța e plină de GRAFFITI-URI; AMENZILE sunt prea MICI

Replica API 24 februarie 2021 | 09:32 1708

Fenomentul vandalizării clădirilor a luat o amploare tot mai mare în oraşul de la malul mării. Locuitorii din zone precum Tomis Nord, Centrul Vechi, Tomis II şi Gară se confruntă cu astfel de mâzgăleli cu grafitti. Acest fenomen nu pare să poată fi oprit în vreun fel şi asta pentru că „artiștii“ de ocazie nu sunt speriați de autorități și nici de sancțiunile pe care le-ar putea primi.

Mâzgălituri şi cuvinte obscene

În mai multe cartiere constănţene, locuitorii se confruntă cu problema vandalizării clădirilor, a pasajelor ori a obiectelor de mobilier urban de către tinerii care se distrează folosind grafitti. Grav este că sutele de oameni din oraş “dau nas în nas” cu tot felul de mâzgălituri şi chiar înjurături şi cuvinte obscene.

Așa se întâmplă în pasajul exterior subteran de la Gară, acolo unde toţi pereţii au fost pictaţi. Aceeaşi situaţie este şi în zona pieţei din Tomis II, unde cuvinte obscene stau scrise pe pereţii exteriori ai clădirii. De desenele cu grafitti nu au scăpat nici clădirile de pe strada Ştefan cel Mare şi nici scările de acces de pe strada Termele Romane către bulevardul Regina Elisabeta. Şi în Tomis Nord, dar şi pe strada Răscoalei 1907 este aceeaşi situaţie. Zone întregi atrag atenţia trecătorilor prin faptul că au fost vandalizate cu spray-uri vopsea.

“Amenzi prea mici pentru aceşti vandali”

Mai mulţi cetăţeni din municipiu au precizat pentru Replica faptul că amenzile sunt prea mici, iar vandalii nu se sperie de sancţiuni. “Nu se lasă prinşi cu una, cu două. Vandalizează tot ce prind, iar noi suferim de pe urma lor. Hal de tineri! La 100 de lei amendă, să tot deseneze prin oraş”, a precizat un constănţean.

Conform Legii nr. 6/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice reprezintă contravenţie şi se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa aduca zugraveala la starea initiala,javre iresponsabile,pe banii lor desigur
0
1
Nu amenzile sunt mici ci somnul politiei locale, nationale si al jandarmeriei e platit prea scump
4
0
Aha si...cine le vinde sprayurule? Cu ochii pe comercianti trebuie sa stam.
3
1
Care anenzi, cati au fost prinsi si sanctionati ca murdaresc pereti? Sa umble locala pe strazii!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108