REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Constanța este primul oraș din lume care va lucra direct cu Banca Mondială

Constanța este primul oraș din lume care va lucra direct cu Banca Mondială

Replica API 30 septembrie 2017 | 13:14 445

Vineri, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea unui Acord de asistență tehnică dintre municipiul Constanța și Banca Mondială, experți în domeniul dezvoltării urbane. Acordul va avea o perioadă de 36 de luni și o valoare de 900.000 de euro.

Referitor la acest acord, primarul Decebal Făgădău a declarat: „Acest proiect este unul dintre cele care așează Constanța acolo unde îi este locul, pe harta orașelor importante, serioase, nu doar prin prima unei analize locale, ci prin prisma unei analize naționale și internaționale. Încep prin hotărârea privind Acordul încheiat cu Banca Mondială. După cum se știe, Banca Mondială acordă asistență statelor, prin acordul cu guvernele, iar din știința mea, Constanța va fi primul oraș din lume care va lucra direct cu Banca Mondială.

Urmare a acestui acord, primarul Decebal Făgădău a afirmat că se așteaptă ca „apetitul investițional” către municipiul Constanța să crească.

„Atâta vreme cât toate rapoartele, toate studiile şi proiectele se raportează la indicatori elaboraţi de Banca Mondială, cred că era important ca municipiul Constanţa să se prezinte cu nişte cifre şi cu nişte date auditate sau născute de către o instituţie atât de serioasă cum este Banca Mondială. De exemplu, dacă eu v-aş spune care este gradul de îndatorare al oraşului sau care este rata de şomaj sau care este potenţialul de absorţie sau care este discrepanţa între mediul de formare şi piaţa muncii, orice date v-aş da eu, le-aţi îmbrăca în subiectivismul apartenenţei politice, asta zice primarul, vrea să scoată doar aspectele bune în evidenţă”, a mai precizat primarul.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai de ce nu spuneti de cate ori au falimentat primariile din judet primarii actuali si cei trecuti cum se au marit salariile si angajat tot neamul si nu sant arestati acum cu ce garanteaza ca imprumuta banii aceste primarii cu portul si aeroportul sau gazele din mare .Inconstienti vinde tot litoralul bucata cu bucata in timp ce tot tineretul a luat calea pribegiei prin alte tari din cauza lipsei locurilor de munca Mafia de la mskul marii condusa de un guvern de interlopi .
1
0
au shit, am intrat in faliment
2
1
Ati accesat robinetu cu bani
1
0
Suntem curiosi daca rata dobanzii este la fel de mica precum aceea obtinuta de Felix Stroe pentru RAJA in negocierile de la Londra.
2
2
praf in ochi! tiganii, cainii si gunoaiele vor ramane tot in oras...
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212