REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Constanța, fruntașă în România la cel mai rușinos capitol

Constanța, fruntașă în România la cel mai rușinos capitol

Marieta ȘTEFAN 6 august 2023 | 00:00 3384

Copiii trebuie să își trăiască copilăria, însă, din păcate, unii aleg să distrugă o distrugă de la vârstă fragede. Există copile, unele chiar de 11 ani, care devin mame mult prea devreme și care aleg să trăiască în uniune consensuală, adică într-o relație de concubinaj. Responsabilități prea mari pentru umerii lor mici și încă în formare…În județul Constanța, sunt 332 de mame minore, cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, iar cele care au ales să trăiască doar sub același acoperiș se ridică la 645.

Constanta, fruntasa in Romania la cel mai rusinos capitol
Întemeierea unei familii presupune responsabilitate din partea ambilor soți. Probabil de aceea mulți tineri amână momentul, nesimțindu-se în stare să se implice într-o relație serioasă și de durată, până nu se vor simți pe deplini capabili și dedicați. Căsnicia nu este luată în joacă și majoritatea sunt conștienți de implicarea necesară. Când vine vorba și de un copil, responsabilitățile cresc, automat. În special mamele trebuie să fie conștiente că își vor dedica timpul și resursele pentru creșterea micuțului, aproape în totalitate, renunțând la timpul liber și la micile plăceri de până atunci. Dar, din păcate există și femei, dacă le putem numi femei, care nu sunt conștiente de toate aceste aspecte. De fapt, sunt niște fetițe, care în loc să-și trăiască copilăria și să croiască rochițe la păpuși, se trezesc pe umeri cu o povară. Povară, pentru că responsabilitățile unei mame sunt îndeplinite greu și de un adult, cu atât mai mult de un copil care a născut un copil. Este prematur și dacă mama respectivă are 17 ani, de fapt, tot un copil în simțire și gândire, dar când este vorba de o fetiță de 11 ani, ți se face pielea de găină. Un copil în adevăratul sens al cuvântului, care ar trebui să urmeze cursurile unei școli, să se joace afară șotronul și de-a-v-ați ascunselea și pentru care creșterea nu s-a terminat în nici un caz, nici cea fizică și nici cea hormonală.

Mame la 11 ani

Și cu toate acestea, în județul nostru sunt multe copile care devin mame chiar și la 11 ani. Poate e de vină educația precară primită acasă sau exemplul părinților, poate sunt amăgite sau se ”îndrăgostesc”, există nenumărate motive dar, statistica este cutremurătoare. În urma ultimului recensământ realizat în 2021, în județul Constanța existau 332 de femei care au dat naștere la copii vii, cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. Ele au dat naștere la 568 de micuți, așadar unele dintre ele au mai mulți copii. Cum să se descurce o copilă de 14 ani cu doi copii? De asemenea, foarte multe fete cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani sunt deja căsătorite, mai precis 337, iar altele au ales să trăiască în uniune consensuală, fiind numărate 645 cu vârste între 11 și 19 ani. ” , În județul Constanța există 332 de femei care au dat naștere la 568 de copii, cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, conform recensământului din 2021. Numărul femeilor căsătorite cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani este 337, iar al celor care au ales uniunea consensuală, cu vârste între 11 și 19 ani, este 645. La nivel național, sunt înregistrate 10345 de mame cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani”, ne-au declarat reprezentanții Direcției Județene de Statistică Constanța. Acestea sunt cifrele înregistrate acum aproape doi ani și conforme unei statistici, care știm că nu poate fi în totalitate exactă, deci numărul real este acum mai mare.

În regiunea de sud-est sunt 1349 de mame minore

 În anii trecuți ocupam un rușinos loc I ,pe județe, în statistica pe țară, în ceea ce privește numărul mare de mame minore dar, nici acum nu stăm ”rău”, pe regiuni. Dacă în regiune București – Ilfov, zonă întinsă și cu o populație de peste 2 milioane de locuitori sunt înregistrate doar 641 de mame minore și în cea de vest 747, în regiunea de sud-est sunt 1349, adică numărul este aproape dublu. Unele mame consideră sexul încă un subiect tabu, care nu trebuie să facă parte din conversațiile de zi cu zi cu fiicele lor. Copilele nu au parte de îndrumare nici din partea părinților, nici la școală. Poate ar trebui insistat pe introducerea orelor de educație sexuală în școală sau măcar a unor discuții libere la orele de dirigenție, pentru că, în felul acesta, ar fi salvate de a se împovăra de responsabilități multe fetițe.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
arbeit macht frei !!!!
3
0
Realiratea este ca ceea ce se intampla priveste un model social si cultural particular. Care este perpetuat pt ca sunt permise in continuare formele tribale de de organizare, ale unor comunitati minoritare, cu structuri paralele statului. Nu-i asa ca va simtiti imbogatiti cultural?
5
0
Primarul Mazare care a stat 20 de ani a furat tot impreuna cu fratii, prietenii lui, s-au facut multimilionari din banii orasului si acum crapa prin puscarii, nu sunt oameni, sunt animale. Pana si un animal fura de foame nu fura ca sa se bucure ca fura. Mai rau ca animalele sau tiganii
7
2
pai daca constanta este un oras mort economic si plin de t****i , aici ne a adus mazare cu golanii lui la sapa de lemn , orasul este o ruina si populatia nu are cultura si nici modele , sa votezi pe cine ?toti sunt la fel .
7
1
Lipsa de educatie generala, modele sociale gresite, aproape infractionale si mai ales saracia; de toate sunt de vina analfabetii si infractorii care ne conduc de 33 de ani si care au transformat romania intr-o tara subdezvoltata importatoare de orice; in orasul si judetul constanta saracia si lipsa de educatie generala sunt mai larg raspandite decat in alte judete de unde automat mai multe sarcini la minore plus modele sociale gresite incurajate de autoritati; fetele violate evita sa reclame pentru ca stiu ca nu vor gasi nici un sprijin, dimpotriva vor fi respinse de sistem si au dreptate plus presiunea sociala negativa care le condamna si aspectele rasiste si misogine
7
0
mwistului spagoveanu. Ce parere are satana despre sexul cu minorii ???
4
0
educatie sexuala plozilor, sar in sus parintii imbecili care ori sunt tampiti de biserica ori li se pare ca acestea nu sunt subiecte pentru plozii lor!
8
2
cresterea galopanta a populatiei de boraturi este direct proportionala cu cresterea natalitatii la varste precoce.
12
2
De fapt nu e vorba decat de o continuitate a situatiei existente inca din vremurile ceausiste. Pe atunci nu se faceau asemena statistici,insa in Romania au fost mereu cam aceleasi probleme ca si acum. Needucatii de atunci au ramas tot asa si sunt parintii needucatilor de azi. Cei care au invatat,au citit chiar si carti interzise,au azi copii educati dar respinsi de societate tocmai pentru ca nu sunt obedienti sii idioti cum ii vrea regimul.Moravurile sunt mai naspa azi numai pentru ca asa se spune. Copii care se regulau in tabere,printre stanci pe diguri sau prin boscheti,azi sunt mari moralisti.
8
0
In constanta exista o problema cu educatia femeilor , sunt sub standard precum orice si au pretentii de milionar . Ar trebui sa se puna mai mult accent pe dezvoltarea sociala a femeilor din Constanta. Nivelul de standard e cu mult sub alte judete.
8
1
Îi doare la salam...
10
1
De cele mai multe ori, cauza unei sarcini la varsta foarte mica nu este necunoasterea consecintelor unui act sexual (acele fete au acces la informatii corecte din diferite surse) ci mediul in care traiesc si abuzurile/presiunile la care sunt supuse de "partener" si membrii familiei.
16
2
Dar, de partzari nu se zice nimic? Mazhhare, Strutzu, Nicu Porcan, Gabi Satan, sunt toți cu gaoazzul în fapt, largi la gaozz, perverși sexual, se ard între ei, au rozetele distruse
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468