REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanţa, în ‘lista ruşinii’! Locuitorii, nemulţumiţi de spitalele şi şcolile din oraş!

Constanţa, în ‘lista ruşinii’! Locuitorii, nemulţumiţi de spitalele şi şcolile din oraş!

Replica API 2 martie 2018 | 23:15 347

Constănțenii sunt nemulțumiți de facilitățile educative și sanitare pe care le oferă municipiul reședință de județ. Așa se face că, într-un top al orașelor românești, realizat în perioada 2016 – 2017, pe baza evaluărilor acordate de locuitori, Constanța – dar și Dobrogea, ca regiune! – se află la coada listei, la cele două capitole. În schimb, surprinzător, conform studiului respectiv, constănțenii s-au arătat mulțumiți de serviciile de transport pe care le au la dispoziție!

Un raport realizat de storia.ro, site-ul de imobiliare al OLX, realizat în perioada 2016 – 2017, se dorește a fi o ilustrare complexă a caracteristicilor orașelor și cartierelor din România. Raportul este realizat pe baza evaluărilor acordate de locuitori zonelor în care locuiesc și este structurat pe mai multe criterii: costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia, zgomotul, situația serviciilor de transport, facilitățile educaționale.

În topul respectiv, Constanța se situează pe locul 27 dintr-un total de 41 de orașe evaluate. Cel mai bine, orașul de la malul mării este evaluat la capitolul transport, situându-se pe locul 9, semn că locuitorii sunt mulțumiți de serviciilor oferite la acest capitol. Rezultatul este cel puțin surprinzător, ținând cont de faptul că, în repetate rânduri, constănțenii au avut reclamații atât vizavi de transportul public în comun oferit de Regia Autonomă de Transport în Comun, cât și de firmele de maxi-taxi (este cunoscută indignarea locuitorilor că sunt nevoiți să călătorească în „coștiuge” pe roți, în mașini vechi și neîngrijite, înghesuiți și fără să primească bilet de călătorie de fiecare dată!), și de modul cum au fost tratați de diverși taximetriști din oraș.

La capitolul facilități sanitare puse la dispoziție în zona în care locuiesc, constănțenii s-au arătat a fi cei mai nemulțumiți români! Așa se face că orașul de la malul mării este situat la coada listei respective, fiind printre cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților medicale, alături de Giurgiu, Focșani, Tulcea, Călărași, Botoșani, Brăila, Galați, Bacău și Vaslui. De punctat că printre cei mai nemulțumiți sunt locuitorii din cartierul Km 5, considerând că nu au suficiente servicii unitare în apropierea locuinței.

Indignați sunt constănțenii și în ceea ce privește facilitățile educative pe care le au în apropierea locuințelor. Și la acest capitol, Constanța se situează în „lista rușinii”, alături de Giurgiu, Alexandria, Focșani, Satu Mare, Zalău, Brăila, Călărași, Vaslui și Reșița. De această dată, cei mai nemulțumiți sunt locuitorii din cartierul Coiciu, care consideră că școlile pe care le au în zona respectivă nu îndeplinesc criteriile de performanță pe care le-ar dori.

Nemulțumiți sunt constănțenii și de ceea ce înseamnă recreere în orașul de la malul mării, Constanța situându-se, la acest capitol, pe un rușinos loc 39 din totalul de 41 de orașe evaluate, locuitorii trăgând, astfel, încă un semnal că se simte lipsa parcurilor, a spațiilor verzi și a posibilităților de a petrece timpul liber într-un mod educativ.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lui boogers: nu le multumi la bosorogi, multumeste tuturor celor care in loc sa mearga sa voteze pierd vremea prin cluburi sau fac altceva in loc sa mearga sa voteze, si apoi nu le convine, dar protesteaza si ii injura pe altii, care de bine-de-rau si-au facut datoria asa cum s-au priceput. Lui Constantean: de ce vrei sa-ti curete cineva in fata blocului, tie iti este rusine? Toti trebuie sa puna mana pe lopata, nu sa astepte mura-n gura sa faca vecinul curat si apoi sa-i ocupe locul!
7
0
PAI CUM DKU SA FIE MULTUMITI CIND LA JUD CTA II O SLUGA POLITICA CATALIN GRASA.NU MAI VB DE DSP CONSTANTA UNDE II ALTA SLUGA.SI TOOT ASA SLUGI PESTE TOOT.NU MAI VB DE INSPECTORATUL SCOLAR UNDE DNA BUCOVALA SE JOACA DEA CONDUCEREA INSTIT.DEH TATASU VULPOI BATRIN II DA JUCARII SA SE JOACE,PLATITA DIN BANUL PUBLIC.DE CE O ASA ZISA LISTA A RUSINI.II LISTA ADEVARURILOR SI ATIIT.
5
1
Mare pacat de acest oras!
9
1
lasa ca bosorogii pomanagii sunt multumiti .la cit zahar ulei si gaini congelate au primit pt ei e bine .unde e mazare sa-l voteze ca mazare "a facut ceva " idiotii dracului ,va f...t nepoatele toti arabii turcii si copii vostri sterg italieni la cur pomanagiilor
10
2
Vai de autoritatile noastre locale, nu sunt in stare de nimic. Primaria, prefectura, Pol locala sunt pline de puturosi, lenesi, hoti si cotitori. O sa va vina curand sfarsitul. Dar cu cine? N ai cu cine! Nu mai exista deloc spirit civic in cetatenii orasului, nesimtire maxima peste tot, nu intereseaza pe nimeni de nimic decat lui sa i fie bine. Luati initiativa la lucrurile marunte, cum ar fi aruncatul gunoiului pe strada, rahatul animalelor de casa, scuipatul pe strada si altele... Iar Pol locala sa stea pe strazi, nu in masini si birouri si sa si exercite atributiile
10
1
Politia locala trebuia sa fie cu lopada in mana! De ce tot jandarmeria?
10
4
Ieri deszapezeau jandarmii la trecerile de pietoni Trocadero,asistatii sociali au scutire ? De primarie nu mai zic.Si ei tot la asistati sociali....
19
1
Se lauda cu dezapezirea .Care dezapezire?Strazile dintre blocuri gem de zapada!
13
2
De vina : Primarii romani si locuitorii rom romanes majoritari kokalares .... Nu au nici o vina ? Face ti umbra orasului degeaba ...huoo
15
0
terenul se fura cu acte-n regula,daca zici ca "pierde teren"C-ta;iar locuitorii-la care etnie te referi?tiganii,machedonii,care?Oamenii normali n-au nici o vina ca suntem condusi de banditii din administratie si interlopi.Pe de alta parte,"pestele de la cap se-mpute"eu vinovati ai vad pe primarii care s-au rotit de la"revolutie"Si da,Ceausescu a dezvoltat Romania-un om simplu dar PATRIOT.Au dezvoltat-o parintii si bunicii nostrii si unii dintre noi au praduit-o.
16
2
a dezvoltat romania
10
4
Constanta pierde teren tocmai datorita locuitorilor sai!
23
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218