REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constanţa nu mai are nevoie de lapte şi de pâine! Cum s-a transformat zona ICIL: investiţie marca Mohamed Zaher

Constanţa nu mai are nevoie de lapte şi de pâine! Cum s-a transformat zona ICIL: investiţie marca Mohamed Zaher

Replica API 15 septembrie 2017 | 00:00 1439

Adio, fabrici şi uzine! Avize şi construcţie pe repede înainte

Adio, fabrici şi uzine! Avize şi construcţie pe repede înainte

Cândva, zona ICIL era cunoscută pentru lapte, pâine, orice altceva decât ce este acum. Încet, încet, lucrurile au început să se schimbe. În imediata apropiere fostei fabrici, în urmă cu câţiva ani a răsărit o clădire de birouri, care nu a avut succesul dorit şi a ajuns, într-un final, pe mâinile cunoscutului medic Mohamed Zaher.

Proiectul noului spital privat, Heka Hospital, a început la finele anului 2015. Fosta clădire de birouri, situată pe strada 1 decembrie 1918, este transformată într-un spital. Mai precis, o investiţie de 6 milioane de euro a medicului Zaher, care constă în modificarea clădirii – a mai fost construit un etaj, iar interiorul modificat pentru a arăta precum o unitate spitalicească dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Printre specialităţiile medicale care vor fi cuprinse în spital, se regăsesc cardiologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie, endocrinologie, neurologie, medicină internă, oftalmologie, ORL, reumatologie, obstetrică-ginecologie, ortopedie şi traumatologie. Zaher este cunoscut pentru proiectul ISIS, cu preponderenţă orientat maternităţii. Heka este zeul egiptean al medicinei, deci numele nu este aleatoriu, pe când Isis este zeiţa vieţii şi căsătoriei. ocupă o suprafaţă de 4.000 de mp, cu o amprentă la sol de 530 mp. Va fi dotat cu aproximativ 60 de paturi, vor fi angajate 100 de persoane şi alţi 50 medici colaboratori vor asigura buna activitate a unităţii. Zaher, prin firma sa SC Diagnost SRL, a obţinut, în vara anului 2015, certificatul de urbanism pentru recompartimentarea interioară a imobilului existent D+P+3E de pe B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 21 şi schimbarea funcţiunii acestuia din birouri în spital, cu respectarea indicatorilor urbanistici aprobaţi. Pe 9 februarie 2015, Zaher a solicitat, de la Primăria Constanţa, avizul de construire pentru supraetajare cu un nivel imobilul existent D+P+3 E, în limita a 20% din suprafaţa construită, desfăşurată conform legii 50/1991, recompartimentări interioare şi schimbare de funcţiune din birouri în spital şi amplasare barieră.

Trecutul clădirii – unul sumbru şi problematic

SC Industrializarea Laptelui SA, firmă deţinută de afaceriştii Octavian Victor Popa şi Lucian Orban, cu Daniel Zaif director general, şi-a pierdut sediul de pe Bulevardul 1 decembrie 1918, de lângă Kaufland, în 2011, după ce nu şi-a mai putut plăti datoriile către Marfin Leasign IFN. Clădirea ICIL a fost executată silit, în dosarul 529/2011, de către executorul judecătoresc Cătălina Rusu, în urma deciziei luate pe 29.06.2011 de către Judecătoria Constanţa. Industrializarea Laptelui SA a predat clădirea şi terenul aferent către Marfin Leasing.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PT.Adriana. ESte atat de capabil ,incat acum 15 ani ma opera de un fibrom pe care nu il am nici acum
5
1
....AMERICANILOR , PE FIER VECHI , 4 MLD EURO , DE CE LE INTRETINETI TRUPELE LA DEVESELU SI KOGALNICEANU ? NOI NU AVEM SPITALE SI MEDICAMENTE , DAR INTRETINEM SUA .....
2
1
Si asta face parte din planul perfid de diminuare a populatiei romane. Lipsa de asistenta medicala si lipsa de medicamente.
3
1
De ce va strofocati ? Statul nu face nimic ptr medicii nostri cei buni pleaca afara si astfel cei straini isi deschid clinici private chiar daca platesti esti tratat omeneste !
2
0
cel putin v-a tras-o bine?
3
2
Nu generalizati! Dl. doctor Zaher chiar a fost la scoala, chiar a invatat, chiar a absolvit si chiar este unul din medicii foarte buni din Constanta.
7
4
Remarcati si accesul pentru persoanele cu dizabilitati... o sa faca o rampa probabil ...abrupta ,de fier ,alunecoasa ca la policlinica ucigasa CFR
4
1
Cum s-a facut praf si ultima cladire a fabricii de lapte ?cu Zaif .Orban Visinescu , Nedelcu hoti la drumul mare au npus mana pe imobile si terenuri de la greci plecati de 50-60 ani din Romania Topouzoklou , Rossus unde construieste Zaif blacuri pe Avram Iancu ???. nu va ganditi ca aveti copii si ati dat afara zeci de oameni ???
6
0
Va rog sa nu mai comentati in necunostinta de cauza. Cati dintre cei care si-au dat cu parerea mai jos il cunosc pe domnul doctor? Am avut sansa sa il cunosc si pot sa va spun ca este un adevarat OM si de un mare profesionalism.
6
7
Vina noastra! Suntem ieftini si vesnic disponibili!
14
1
Pai si daca n ai bani mori la usa lui asta auzi toti spurcati de arabi fac ce vrea cu tara asta iar noi dormim flamanzi
15
6
asa se intampla, medicii romani buni pleaca si aici raman sa ne trateze arabi, turic care deabia ce au trecut clasa la facultate, basarabeni care au regim special. sistemul parca vrea sa goneasca medicii romani buni. deja se vorbeste numai cu accent si in spitalul mare, care rusesc care turcesc care arabesc.
16
6
ce sa zic, bravo, sa se privatizeze 100% si sanatatea, dupa urmeaza si invatamantul si ajungem pe americaneste.
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108