REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanța, ORAȘUL în care ȘOFERII își RUP mașinile, iar PIETONII PICIOARELE

Constanța, ORAȘUL în care ȘOFERII își RUP mașinile, iar PIETONII PICIOARELE

Replica API 15 octombrie 2020 | 00:00 3048

Nu s-au schimbat prea multe în decursul ultimilor 4 ani şi a ultimului mandat de primar, deţinut de către Decebal Făgădău. Dacă în toamna lui 2016 constănţenii se loveau, la figurat, de problema craterelor din asfalt, distrugându-şi doar maşinile, iată că în 2020, oamenii au ajuns să se rănească, la propriu, ajungând să-şi rupă şi picioarele. Din 2016 şi până în 2020, autorităţile locale au mai cârpit pe ici, pe colo câte o arteră a Constanţei, asta aşa, de ochii lumii. În octombrie 2016 constănţenii încă se confruntau cu situaţii degradante, cratere în asfalt, trotuare sparte şi cartiere uitate de lume, îngropate în promisuni. Nici acum situaţia nu prea diferă în oraşul de la malul mării, drept dovadă fiind situaţiile neplăcute la care sunt expuşi cetăţenii.

Cartierul Veterani a rămas prin anul 2016

„Uliţele” oraşului Constanţa reprezintă o adevărată problemă pentru mulţi „consăteni”. Vile de sute de mii de euro şi străzi neasfaltate. Aşa arată unul dintre cartierele de vile noi din oraşul Constanţa. Cu promisiunea că vor beneficia de utilități, în urmă cu câțiva ani, oamenii s-au apucat să-și construiască locuințe în zona Veterani din cartierul Km 5, doar că Primăria Muncipiului Constanța a uitat de ei, iar condiţiile de trai de acolo sunt neschimbate şi în anul 2020. Străzile, boscheţii, totul arată exact ca acum 4 ani, situația rămânând aceeaşi. Doar oamenii care s-au perindat prin zonă şi au făcut promisiuni s-au mai schimbat.

Soveja, acelaşi bulevard, alte gropi

Gropile de pe bulevardul Soveja au tot fost astupate de-a lungul timpului de către autorităţi, însă au apărut altele noi în loc. Şi asta din cauza lucrărilor prost efectuate. Diferenţa dintre gropile din 2016 şi cele din 2020 constă în ingeniozitatea constănţenilor de a semnaliza pericolele ce-i pândesc. Locuitorii din zona Institutului de Marină au semnalat apariția unei gropi, cu un diametru destul de mare, la intersecția bulevardului Soveja cu strada Baba Novac. Reprezentând un pericol, aceasta a fost astupată cu o cutie de carton.

Parcul Tăbăcărie, înghiţit de lac

Nici parcul Tăbăcărie nu a scăpat de “furia” autorităţilor care, parcă, s-au încăpăţânat să nu reabiliteze malurile lacului. Faleza din jurul lacului stă să se prăbuşească pe alocuri, de ani de zile. Malurile sunt înghiţite pe jumătate de apă, dar nimeni nu a luat nicio măsură pentru a remedia acest lucru. Dovadă sunt imaginile din 2016, alăturate celor din prezent.

Şoferii se plâng că-şi rup maşinile, iar pietonii, picioarele

La finele lunii septembrie, o asistentă de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, în timpul programului de muncă, a călcat în gol, într-o gură de canal descoperită, având nevoie de asistență medicală. Vă reamintim că şi la finele lunii august a avut loc o situaţie asemănătoare. O plimbare pe faleza Portului Turistic Tomis s-a încheiat cu un drum la spital pentru un constănțean. Acesta a călcat în gol într-o groapă complet nesemnalizată. Nu se știe de când este acea groapă acolo însă ce este cert este că nici Primăria Constanța nu știa de existența acesteia.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tara pusa la pamant si distrusa usor, usor.
0
0
Daca esti ori precauut ori proost probabil ca dai in gropile inventate de replica. Am fost in Mangalia liberala de vreo 10 ani, strazile centrale au gropi, dar panarama ce esti p-alea cu primari Covid nu le vezi.
0
0
Lasa ca ne salveaza chitac covidescu
3
0
marele revolutionar Mazare si-a tras vila fostului prim secretar din Mamaia, aia vis a vis de Melody in spate la vilele 21 si 22 ale Securitatii SRI ,cei mai in virsta stiu ce spun si le-a vindut gogosi la tantalaii de ziaristi ca este vila unui prieten si el o administreaza. Normal ca doar Bombonel &Co nu era sa i-si lase mascariciul in strada. Si de aici pina la furturi, parandarat si distrus orasul impreuna cu tiganii si pachetarii nu a fost decit un pas. Care a fost facut. Iar Fagadau a fost un brav continuator.
2
0
Pana si strazile recent asfaltate, din centru, au deja gropi si denivelari, semn ca se vor surpa curand...
1
0
am vazut, cezara, asa e, de ce nu putem comenta la domnul meneger grasa catalin?
2
0
Fagadau a fost cel mai gospodar primar
0
7
Strada Mircea cel Batran este plina de denivelari date de o puzderie de capace. Din acest motif soferii fac slalomuri si produc accidente. Str. Barbu Delavrancea segmentul de la bd. Al. Lapusneanu si pana la str. Semanatorului este in aceeasi situatie.
9
0
Ioane nu au cum sa muste din dumnezeul lor Felix Stroe.. Cine crezi ca ii plateste pe amatorii astia de la replica.
9
2
Un ordinar care a promis multe dar nu a facut nimic. Bine ca am scapat de el.
14
1
Labagiilor, dar despre gaurile de ganal sub nivelul asfaltului si avariile zilnice ale raja, nimic, nimic? Sau va este ca ramaneti fara bani de salarii ? Leprelor
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367