REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanţa, oraşul SENSURILOR GIRATORII şi COŞMARUL şoferilor: 47 la număr!

Constanţa, oraşul SENSURILOR GIRATORII şi COŞMARUL şoferilor: 47 la număr!

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:26 772

Pentru fluidizarea traficului rutier din Constanţa, de-a lungul anilor au fost amenajate zeci de sensuri giratorii în principalele puncte de aglomeraţie rutieră din oraş. În total, sunt 47 de astfel de sensuri giratorii, dintre care 10 sunt situate în Mamaia. Însă, nu de puţine ori, cetăţenii de la malul mării şi-au arătat nemulţumirea faţă de situația de față. Un exemplu ar fi sensul giratoriu de la Cora, dar şi cele de pe Aurel Vlaicu, bulevard cunoscut ca şi şoseaua de centură a municipiului.

În ultimii ani, oraşul Constanţa a fost împânzit de sensuri giratorii, ajungând astăzi la un număr de aproximativ 50. Amenajarea acestora o reprezintă studiile realizate la cererea municipalităţii, pentru fluidizarea traficului. Astfel, se elimină timpul pierdut de şoferi la intersecţiile semnalizate cu semafor. Însă, nu de aceeaşi părere sunt şi locuitorii, care acuză faptul că multe dintre aceste sensuri îi încurcă, întrucât sunt prost amplasate. “Sensul de la Cora nu îşi face treaba, în orele de vârf. În intersecţie pătrund şoferii care vin dinspre Valu lui Traian, cei de pe podul de butelii şi cei care circulă pe Dezrobirii, iar la ieşire din Cora este un adevărat haos, şi se stă la coadă!” a precizat, pentru Replica, o şoferiţă.

Nici sensurile giratorii de pe bulevardul Aurel Vlaicu nu sunt menite a fluidiza circulaţia, mai spun constănţenii. Fiind cunoscută ca şi centură a oraşului, unde se circulă şi cu 70 km/oră, amplasarea sensurilor unul aproape de celălalt le face viaţa un calvar conducătorilor auto nemulţumiţi că stau la cozi interminabile.

Menționăm că, în oraşul Constanţa, se găsesc 47 de sensuri giratorii, dintre care 10 sunt situate în Mamaia, amplasarea lor fiind următoarea: În staţiunea Mamaia se regăsesc sensuri giratori în intersecţiile bulevardului Mamaia cu intrare Sumerland, Fratelli, Le Gaga, capăt Sumerland, Enigma, Butoaie, Rex, Cazino, Aqua magic, fosta perscărie.

În municipiu, sensurile se afla la intersecţiile dintre: Aurel Vlaicu şi Lăpuşneanu (Oxford), Dispensarului (Taverna Sârbului), Ştefăniţă Vodă, Auchan1, Auchan2, Metro, Baba Novac, Haiducului (Jumbo), Nicolae Filimon, Alba Iulia, Vârful cu dor, Caraiman (Anda), Kaufland, dar şi a Şoselei Mangaliei cu Hatman Arbore, Billa, Lidl, şi a b-dului 1 Decembrie cu Bucureşti, precum şi a b-dului Alexandru Lăpuşneanu cu Nicolae Iorga şi City park, de asemenea şi strada Soveja cu Delavrancea, Ştefăniţă Vodă, Adamclisi, City park, Primăverii şi Lidl, de altfel şi intersecţiile dintre b-dul Tomis cu intrarea Spitalului Judeţean şi strada Traian, şi a străzilor Traian cu termele romane; I.L. Caragiale cu Baba Novac (Rapsodia); Dezrobirii cu Brătianu(Cora) şi Eliberării; Brătianu cu Bucegi (peco intrare Valu lui Traian), Pasajului şi Lidl; Dobrilă Eugeniu cu Cişmelei (Cireşica); strada Suceava cu Adamclisi; prelungire Traian cu valea portului. Conform statisticilor, sensurile giratorii sunt mai sigure atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni, decât intersecţiile tradiţionale. Acestea necesită reducerea vitezei de mers, la intrarea în cerc, a autovehiculelor, reducând astfel riscul de accidentare.

Laura NEACŞU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Autobuzu gunoaielor stau ma uit la tigaile si tuginiturile voastre mai ieftine de 5000 huooo da-tii drumu in mortii vostri cu panaramele voastre din oras
1
0
vai de mama noastra cu asemenea administratie
0
0
Bai fratilor faceti ceva pe Bratianu intre Cora si Gara ! Distanta de 2 km in lie dreapt si nu exista cale de intoarcere , in plin oras ! Locuim in zona la Salvare si zilnic trebuie sa intoarcem la Cora sa stam 20 min numai in rondul ala ! Am aflat ca exista studii facute si aprobari de la Politie !! De ce nu se face nimic ??
2
1
circulatia din c-ta seamana mai degraba cu un montaign rouse,urmeaza fecalau sau politia sa faca si dealurile
0
0
Sensurile se fac la propunerea Circulatiei din Politia Romana pe care pana nu de mult timp a pastorit-o Dancu. Acum a lasat-o mostenire unui fin ca celalalt pastoreste crima organizata. Oare cum si-a construit individul asta blocurile cu salariul lui de bugetar ? Nu cu spagile primite de la supermarketuri, denumite donatii pentru el si familia sa.
3
0
si la hasdeu cu lapusneanu trebuie unul. at trebui anulate cele de la vivo si metro deoarece este unul la stefanita voda si unul la baba novac. celelalte 3 sunt in plus.
1
2
Ba astia cu sensurile giratorii sunt bune..fluidizeaza.. voi ati vazut vreodata pasaje sau suspendate? Au umplut orasul de sensuri din bidoane de plastic, arata ca un cacat si la ceamurlia e mai frumos.
4
3
Muie golanului pesedist Babu
8
1
In Europa civilizata primarii nu aproba construirea mall-urlor in orase, le trimit la 10-15 km de oras. Nu se agloereaza strazile, nu se omoara micul comerciant. La noi merge
8
0
Sensurile giratorii sunt in toata lumea si sunt foarte bune pentru fluidizarea traficului! Problema este cu soferii care nu stiu sa semnalizeze sau sa conduca atunci cand ajung in sens. Aici este treaba politiei rutiere! La Aurel Vlaicu si Cora trebuiesc facute pasaje supraterane sau subterane, dupa posibilitati.
9
1
votez cu doua maini si o pula primarul care scoate stalpii si baga la bulau gasca securista a lu' fagadau!
2
2
Scoate puneti semafor la pod buteli . Acel sens incurca traficu
6
4
in israel nu exista semafoare ,sau f putine ,si astia sunt cei mai destepti oameni ,romani tolomaci ce sunteti ,gitanos
5
2
Panarama de sensuri
2
3
panarama conceputa de prostanacul babu dupa ce a luat spaga de la lidl , de la intersectia str. soveja cu str. chiliei , se poate numi sens giratoriu...?!?
9
2
Nu ptr.fluidizare au fost plantate ci ptr.a scuti marile Hipermareturi sa cheltuiasca cu executia de pasaje subterane sau similar ! Coruptia in floare
11
3
Sensurile giratorii, ca si sensurile unice si tot ce tine de fluidizarea traficului sunt propuneri venite din partea politiei, nu primarul hotaraste unde sa faca sens giratoriu. Cred ca sensurile giratorii sunt benefice dar mai mult pentru strazile sau intersectiile secundare, pentru bulevardele mari, pe langa semafoare inteligente, este nevoie si de pasaje subterane, singurele care pot duce la congestionarea unui trafic mare.
13
4
sensurile giratorii sunt ok problema e la prostii care ajung in ele si nu stiu ce sa faca .am vazut destule tute in "gip" care intra in sens si se opresc pt ca habar n-au cum e cu prioritatile dar au carnet probabil pe spaga data
23
4
Sensul giratoriu este o mare belea pentru fluiditatea traficului deoarece toate strazile care ajung in sens au acelasi nivel de prioritate.
5
14
Sensul giratoriu de pe Lapusneanu este o catastrofa. Toate sensurile giratorii trebuie dotate cu camere video. In caz de accident este greu sa dovedesti ca ai dreptate.
4
6
Toata Europa este plina de sensuri giratorii si sensuri unice si chiar functioneaza , doar ca traficul din Ct este mai aparte toata lumea vrea la City mall sau Maritimo si vrea repede si vrea sa fie primul si se ingramadeste se baga in fata unde mai pui ca au disparut masinile de bulgaria si au aparut astia de Tulcea care vai mama mai mult sunt cu ochi dupa beculete decat pe unde merg ,nu mai pui dimineata pe cei ce vin de la Valu , Ovidiu , unde se blocheaza mai tot ,cate o doamna indecisa mereu apare . Apropo de biciclete ati auzit ,la mall cu bicla nu merge ce noi suntem prosti ca olandezi
25
4
Sensurile giratorii o mare porcarie.
8
26
@loco, oricum baietii astia sunt mai destepti decat tine.
5
9
Pai daca n-ar sensurile giratorii ar fi si mai crima, dar na romanu e nemultumit tot timpul, e mai bine sa stai o ora sa faci stanga oriunde, nu? Doar daca te lasa unul sa treci mai repede.
25
2
nu sensurile sunt problema, sunt prea multe masini. daca te uiti pe waze la ora 17, e rosie toata harta. posibil ca impozite mari gen 2-3000 lei pe an pt euro 3 si mai mic, 1500 lei pt euro 4, etc, sa faca ceva curatenie si sa le mai rareasca.
24
13
Nu e primarul vinovat, majoritatea din mai toate partidele din Cta care sunt pe functii mari sunt din aceeasi ciorba acra.
13
11
Cu un primar papagal si cu un vice cu branza la gura si zambet de sofer de basculanta, ce asteptari poti avea?
29
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108