REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanța prezentă la protestele de amploare din Capitală. Taximetriștii au obținut de la Guvern Ordonanța de Urgență dorită!

Constanța prezentă la protestele de amploare din Capitală. Taximetriștii au obținut de la Guvern Ordonanța de Urgență dorită!

Replica API 21 martie 2019 | 11:10 684

Taximetriștii obțin ceea ce își doresc în urma protestului de amploare organizat miercuri, 20 martie 2019 și joi, 21 martie 2019, în Capitală. Șoferii au blocat străzile Capitalei și astăzi, joi, 21 martie 2019, cu 5.000 de mașini provenind din toată țara. Participă și Constanța cu 50 de autoturisme.

sursa foto: dcnews.ro

"Guvernul va da OUG promis, săptămâna viitoare", a precizat, în urmă cu scurt, timp Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Prin această Ordonanță de Urgență va fi eliminată sintagma “în mod repetat”, iar activitatea “rent a car” va fi trecută la Ministerul Transporturilor.

“Prin OUG va avea loc trecerea activității de rent a car la Ministerul Transporturilor, la Autoritatea Rutieră Română. Deocamdată sunt tot pe Legea numărul 38, Legea taximetriei, pe care o autorizează primăriile. Rent a car este activitatrea prin care te duci și închiriezi o mașină fără șofer sau o mașină cu șofer. E la primărie această activitatea și sunt cei care fac transport în aeroport, spre exemplu, și cei care o să meargă cu Uber sau cu Clever Go. Aceștia trebuie să-și facă un PFA cu activitate de rent a car. Dacă vor aparține de Minister nu vor mai putea să-și facă o activitate de transport paralelă cu activitatea de taximetrie. Ce fac ei se numește piraterie în domeniul taximetriei și dacă sunt amendați se duc în instanță și instanța spune nu au făcut în mod repetat. Și dacă au făcut în mod repetat, instanța spune că pot să facă de 10 ori, de 50 de ori, de 100 de ori și le anulează amenda și iar ies pe stradă. Aceștia nu au voie să facă activitatea de transport în mod repetat. În OUG trebuie să fie precizat clar că nu au voie să facă activitate de transport persoane”, a explicat Lică Neagu, care a menționat că spre deosebire de ei, cei de la Uber și Clever Go nu achită impozite.

UPDATE, ora 10:55 Liderul COTAR, Vasile Ștefănescu, a precizat că, dacă Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă nu va emite un document oficial privind emiterea ordonanței așteptate de taximetriști de trei ani, vor fi chemați prin stație toți șoferii de taxi, iar protestul va continua, astăzi, până la ora 15:00.

"Vom apela prin stații să vină toți taximetriștii din București, dacă nu se va da comunicatul într-o oră-două!"

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti taximtristi sunt niste pisolcosi puturosi
0
1
Sa vina Uber si in C-ta. Cat mai repede !
0
2
In loc sa protesteze ca sunt pusi sa faca tot felul de matanii si sa plateasca tot felul de dari, taximetristii sar in sus ca altii sa nu foloseasca masina. Tipic. Daca imi plimb soacra cu masina, platesc amenda ? Ca nu pot demonsta cu buletinul ca suntem sau nu neamuri, nu ca mi-as fi dorit. Daca iau 2 colegi de birou in masina, dimineata ? Daca am o blonda in masina o declar pasager clandestin sau amanata, ce e mai ieftin ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108