REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Constanţa, ‘RAIUL’ şoferilor beţi, mai ales de sărbători! Poliţiştii sunt cu ochii pe voi!

Constanţa, ‘RAIUL’ şoferilor beţi, mai ales de sărbători! Poliţiştii sunt cu ochii pe voi!

Replica API 1 decembrie 2017 | 00:00 235

Iată ce puteţi păţi!

Iată ce puteţi păţi!

În ultima perioadă, tot mai mulți șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost trași pe dreapta de către polițiștii rutieri constănțeni. Bineînțeles că s-au ales cu dosare penale, însă, pericolul nu a trecut. Pentru că, da!, acești conducători auto reprezintă un real pericol atât pentru ei cât și pentru cei din jur. Nu trebuie exclus nici faptul că minivacanța de 1 Decembrie este în toi, iar consumul de băuturi alcoolice este la el acasă.

Chiar dacă urmează niște libere și tocmai ce s-a sărbătorit Sfântului Andrei, dacă ați consumat alcool, nu mai conduceți. Dacă ieșiți să petreceți, lăsați mașina acasă. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulație, precizează polițiștii! ”Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, te pui în pericol pe tine, pe ceilalți participanți la trafic, dar riști să fii tras la răspundere contravențională, penală și , după caz, la plata unor despăgubiri civile”, au adăugat oamenii legii.

Așa cum bine este știut, legea interzice consumul de alcool la volan. Astfel, potrivit articolului 38 din O.U.G. 195 din 2002: ”Conducătorii vehiculelor... sunt obligați să se supună testării aerului expirat și/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea polițistului rutier”.

De asemenea, potrivit art. 88, alineat 6 din O.U.G. 195 din 2002: ”Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testată cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic și depistata ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii imbibației de alcool în sânge”. Ajungem și la articolul 88, alineat 7 din O.U.G. 195 din 2002, care se referă la: ”Conducătorilor de vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testați în trafic cu un mijloc certificat care indică prezența în organism a unor substanțe psihoactive, li se recoltează obligatoriu mostre biologice”.

Totodată, menționăm și faptul că: ”Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere… de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”, potrivit articolului 341 din Codul Penal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar pe sclavi sau pe prosti.Lefter Costel mort de beat si drogat a omorat o femeie si este liber si freaca pula acasa in Cernavoda. Doar escrocii si spagagii de la politia rutiera constanta sunt cu ochii pe sclavii care nu dau spaga. Muie spr cta
1
0
eu ma urc beat mereu dupa ce beau cum sa mai ajung pe jos acasa ? foarte bine la Costinesti si la Mangalia e la fel , gaborii ii arde numai pe fraieri. Ce vremuri marfa traim. Daca esti mic si neinsemnat ce sa ti fac te oftici aiurea pe net si versi frustrarea ca doar atata poti. vezi sa votezi iar cu psd ca altfel...
3
1
da ma bineee... si aseara nu era nici tipeni de politist tot orasul.
4
0
La Costinesti a devenit un obicei sa mananci si sa bei ,apoi sa urci la volan ca sa pleci acasa ,Primarul Cristea,Comandantul Racaru,Batariga Tudorel,Mugurel primarul din 23 August,Radu Cristian primarul din Mangalia,procurori,avocati prietenii de pahar ai primarului ,Cuibusorul betivilor este stiut de toata lumea la fostul abator al primarului in incinta fostului CAP Costinesti.Suntem obisnuiti cu betivani dar faptul ca urca beti la volan sunt un pericol pe drumurile publice.
4
0
LA HARSOVA ATI FOST SI NA-TI DESCOPERIT NIMIC TOTUL IN ORDINE RUSINE TIGANI CU VOLAN PE DR DE BULGARIA
2
0
Atata timp cat drosofilele apar la otet, betivii vor conduce masini dupa placul lor pt ca se gandesc la faptul ca nu sunt gabori care sa ii prinda. Aici se explica tredul in crestere a aparitiei sugativelor in trafic.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272