rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constanța riscă să rămână fără meseriași? Patronii acuză tinerii că fug de muncă!

Piața muncii din Constanța are nevoie urgentă de forță proaspătă de lucru. Patronii reclamă că tinerii preferă să plece peste hotare sau să lucreze doar trei luni pe litoral, ca ospătari ori cameriste, în loc să învețe meserii precum tâmplari sau mecanici auto. Generația Y, așa cum sunt catalogați generic tinerii născuți între 1980 - 2000 nu mai acceptă program prelungit de muncă, la un salariu minim pe economie.

Prestatorii de servicii din județul Constanța afirmă că se confruntă cu o situație dramatică: nu găsesc tineri dornici să învețe meserii consacrate. Cu o astfel de problemă se confruntă reprezentanții unei firme de mobilă din municipiul Constanța, care reclamă că riscă să rămână fără specialiști, dacă cei angajați acum vor ieși la pensie.

„Ne-au tot venit tineri de la școlile profesionale de profil, stau o lună, apoi pleacă, spun că e prea mult de muncă, că este greu. Am ajuns, în perioada de vară, cea mai solicitantă din an, să prelungim termenul de finalizare al comenzilor, în mare parte și pentru că avem oameni puțini. Iar dacă ies meseriașii la pensie, nu știm pe cine vom pune în loc! Nu vor tinerii să mai fie tâmplari”, ne-au reclamat angajații firmei de mobilă.

Aceeași reclamație, la adresa tinerei generații, o au și angajații unui service auto din Constanța. „Am fost pe la școlile auto din municipiu, să le propunem colaborări, pentru a îi aduce pe tineri să lucreze la noi. Ni s-a răspuns că tinerii nu sunt interesați de locuri de muncă pe plan local, cei mai mulți vor să devină ingineri și vor da la facultate, iar restul pleacă în străinătate”, au susținut reprezentanții service-ului auto, acuzând o lipsă acută de mecanici auto.

Și angajatorii au vina lor

Gheorghe Bușu, directorul Agenției Județene a Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, consideră că vina lipsei de forță proaspătă pe piața muncii, o poartă atât angajatorii, cât și tinerii. „De vină sunt și angajatorii. Pe de o parte, le oferă salarii minime pe economie, pe de altă parte, nu primesc fără experiență. Au tot informat, în întrunirile cu angajatorii, că au beneficii pentru orice tânăr pe care îl angajează prin noi. De exemplu, primesc 900 de lei pentru fiecare tânăr în parte. Nu sunt bani puțini.

Apoi, am făcut un apel către angajatori, solicitându-le să vină la noi, să ne spună în ce domenii au nevoie de forță de muncă, pentru a îi forma. Noi decidem ce cursuri de formare profesională organizăm în baza solicitărilor pe care le primim, în funcție de ce se cere pe piața de muncă. Dar dacă angajatorii doar se plâng prin presă, în loc să vină să depună documentație și să ne ceară forță calificată! În două luni, noi le calificăm forța de muncă”, a punctat directorul AJOFM Constanța.

Tinerii din Constanța preferă să plece în străinătate

Pe de altă parte, trebuie admis că o bună parte dintre cei formați la nivelul AJOFM aleg, după cursurile de formare profesională, să plece peste hotare. „Avem serii de câte 50 – 60 de cameriste, din care aproximativ 80% pleacă în străinătate. Nici nu avem cum să le obligăm să se angajeze în țară”, a mai declarat Gheorghe Bușu.

Un alt factor care contribuie la deficiențele de pe piața muncii este reprezentat de comunicarea deficitară cu școlile de profil.

„Mergem prin școlile și liceele profesionale, dar la discuțiile cu elevii, sunt prezenți doar 20 – 30% dintre ei. Acestea sunt școlile care produc forță calificată și sunt dezamagit de faptul că avem o comunicare eficientă cu tinerii, pentru a îi informa cu privire la opțiunile pe care le au”, a adăugat reprezentantul AJOFM Constanța.

Tinerii sunt interesați, în schimb, să obțină șomajul după ce absolvă școala. Și la acest capitol, însă, sunt probleme, din cauza documentației. „Avem probleme, pentru că școlile nu le eliberează la timp adeverințele de absolvent. Potrivit legii, tinerii absolvenți trebuie să vină la noi, pentru a obține șomajul pe șase luni, în termen de 60 de zile de la absolvire, cu adeverința respectivă. Dar pentru că primesc actul respectiv la timp, 60% dintre tineri se pierd pe drum. Nu mai primesc șomajul, îi punem doar în baza de date”, a mai afirmat Gheorghe Bușu.

Potrivit celei mai recente statistici realizate de Eurostat, biroul de statistică a Uniunii Europene, la nivelul României, aproape unul din șase tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, adică 376.000 de persoane, nu sunt nici elevi și nici nu lucrează.

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 19 august 20175761
Comentarii

112Cincu(20 aug 10:14)
Nu fug de munca,fug acolo unde munca se plateste mai bine. Multi isi deschid afaceri cu scopul prestabilit de a se imbogati rapid,inclusiv prin plata la cel mai mic nivel a fortei de munca. Toti vor masini scumpe,case super,bani de plimbareli si chefuri,totul cat mai rapid. Ce sa vezi,tinerii nu au obligatia sa fie sclavii nimanui si daca au abilitati,pregatire,de ce sa nu traiasca mai bine? Toti vor sacrificii de la altii,sa munceasca lumea daca se poate voluntar. Ia flit!
111Atata timp cat statul(20 aug 10:07)
a dat portite ptr angajatori sa i plateasca la 2 ore sa le dea minim pe economie nu vom mai gasi muncitori.Nici constiinta de oameni cinstiti si loiali nu vom mai gasi.Scolile profesionale de meseriasi s au inchis ptr a forma muncitori specialisti,armata nu se face sa i disciplinam pe oameni.Sa inteles gresit acest minim pe economie.Minim pe economie se da unui muncitor necalificat iar ptr unul calificat ar trebui sa fie alta grila de salarizare.
511Constantin(20 aug 08:56)
Citesti comentariile si te ingrozesti!!!... o tara distrusa de pomeni electorale si de o legislatie care incurajaza infractionalitatea... o gramada de cocalari neinformati care nu se dau jos din pat decat pentru 150 de lei pe zi... Bravo natiune halal sa-ti fie! Acestia sunt cei ce produc plus valoarea!!!... Sa rasune manelele si sa spargem o samanta la scara blocului... caterinca sa fie... vedem noi cum ne invartim... ce dracu murim noi de foame?... nu ne lasa statul... vedeti-va de treaba... are cine sa munceasca pentru noi!
311BOBY(20 aug 05:54)
Munca nu e ptr tinerii din orasul - mahala constanta ..ei au alte preocupari ..sunt lenesi ..trandavi ..analfabeti cu carte ...le place sa traiasca pe spinarea altor romani care muncesc si le platesc ajutorul de somaj si ajut social etc ..armata nu ..treb biciuiti si pusi la munca fizica grea ..asta ptr a se forma etc. nicaieri nu intalnesti atati paraziti si putoti ca in constanta ..
35Pai cautati patroni decenti(20 aug 04:55)
Nu lucrati ptr oricine....iar cu traitu cu cit tine munca in sezon nu prea tine din cauza ca la pensie vei lua pensie de sezon ....asa ca dragiilor puneti mina si munciti.Am intilnit constanteni si in vest ....la o parte nu le placea munca....la pensie din ce veti trai???!!!
26Tatra(20 aug 03:56)
Nu se mai face scoala de meseri nici armata . Acun lea ramas timp sa umble pe strazi si sa se drog
05Nae(20 aug 00:46)
Un patron doreste ca dupa un sezon turistic, adica 2-3 luni sa faca suficienti bani sa traiasca pana la sezonul urmator, dar angajatii lui au aceeasi posibilitate? Sa munceasca o vara intreaga si sa-si permita sa traiasca pana la sezonul urmator? Nu este cazul sa viseze la sclavi filipinezi sau vietnamezi, aia insa nu rezista peste iarna si in afara de asta si ei trebuie sa manance, le trebuie haine si un acoperis deasupra capului. Vom avea un turism performant doar atunci cand vor renunta la lacomie.
24Adi(19 aug 23:50)
Lasa Papu ...cate o sutica de la fiecare , somer e mai dulce ...painea ! Munca grea la Icil si DCA ... cum nu mai avem ... AJOFM ... e mai banoasa ! Bravo tie ... daca mocanii nu le are cu combinatiile tot aua...
38marinel(19 aug 23:07)
Sigur ca daaa. Salariu de mizerie, program non stop si sa faci si de toate... intocmai si la timp. Toti patronii vor sa se imbogateasca peste noapte. Sa mareasca salariile si sa ridice standardele la cele din vest si apoi vor avea si muncitori. Altfel...falimentul baieti. Trageti heblul si duceti-va acasa.
102huo(19 aug 17:03)
Ce pwla calului cereti ba atatia bani la salariu ca nici nu aveti unde sa-i cheltuiti.Nu mai zbierati la angajatori ca si pe ei i-a furat altii ca voi
162Patron servis auto(19 aug 16:41)
Sa dea lege guvernu sa nu se mai tolereze boschetareala care nu intra la munca sal bage la zbarna auzi zfrentele dracu vrea minim un milion jumate pa zi pai bai laturilor io la banii aia mai dau un milion la stat plus chirie plus curent plus spagi la rar plus spagi la anaf si la mediu plus ca banii de la asigurari ai iau la 6 luni si ami taie din iei futuva an gura da zdrente care visati salari de spania italia si franta mergeti acolo sa dormiti la bordura si sa mancati dan tombiroane
810,,,,,,,,,,,,,,,,(19 aug 15:51)
nu fug de munca ,,sunt platiti prost,,,ati auzit jigodiilor.
516Cetatean(19 aug 15:05)
Fug , pentru ca le oferiti SALARII de MIZERIE si conditii de LUCRU la fel ,nimeni nu investeste ,vor sa produca bani in conditi mizere..priviti un service sau o tamplarie conditi ca acum 100 de ani...salariul mic..pe cine credeti voi ca atrage...Incercati sa intelegeti..nu mai merge ,ca in perioada comunista...schimbati- va mentalitatile...oameni vor bani conditi decente de lucru ,darPatroni in ROMANIA..NU ofera salarii mari si conditii decente de lucru..muncesc oameni pentru ei 12 ore pe zi, si ei figureaza cu 8 ore ,in caldura si frig..cu echipamente si scule expirate..Rusine .....
159patron(19 aug 14:15)
decat sa ingras moldoveni scursuri de la canal ,mai bine aduc muncitori din asia cu salariul fix nu la procent
118Lolozaur(19 aug 13:34)
Care meseriasi angajati? 90 din 100 sunt oricum niste Dorei buni de nimic, putori care n-ar pune mana sa invete sa faca ceva ca lumea nici platiti. Patroni varza, meseriasi varza, paguba-n ciuperci.
314mai si platiti angajatii(19 aug 13:09)
Dati salarii platiti nu va bateti joc de oameni ca dasta nu vin la voi toti sunteti pusi pe jegmaneala incepand cu statu si continund cu patronii ...
712aiurea(19 aug 11:53)
Nici eu nu ma dau jos din pat decat pentru 150 de lei in sus m-ai bine stau in somaj pentru salari mici nu se merita sa muncesti am facut si liceu si tot degeaba degeaba anveti atata prin scoli ori cum bine nu v-a fii in romania
136tanar(19 aug 11:20)
Tineri ca mine nu vrea sa muncesaca pentru ca salarile sant mici degeaba faci scoli multe
215Nicu(19 aug 10:52)
Romania s-a grabit sa aduca preturile de afara,nu si eficientizarea sistemelor de lucru,tehnologizarea,adaptarea la economiile europene.Tinerii si nu numai,sunt pe deplin indreptatiti sa plece acolo unde sunt platiti mai decent,cu toata suferinta ce apare prin plecarea din tara.
016Dani(19 aug 08:32)
Ducetiva la Flora in Mamaia vedeti ca muncim si salarile nu s au dat dupa data de 10 avem banci de platit astia merita sa stai la iei si faci de toate din lipsa de personal
220Andrei(19 aug 08:18)
Patronii stiu de ce pleaca angajatii.dau salariu minim si vor sa munceasca non stop daca se poate.doar stiu sa exploateze .niste nenorociti
230Zisu(19 aug 08:12)
Angajatorii trebuie sa constietizeze ca doar cu munca angajatiilor pot face treaba. Fama mana de lucru esti faliment. Nu importarea de mana ieftina de lucru e solutia. Vrei profit ? Ai grija de oameni!
326somer(19 aug 08:12)
Patronii sunt exploatatori inumani,de aceea nu gasesc forta de munca.Salariul minim pe economie,pentru un specialist?Si sa mai lucreze si ore suplimentare neplatite?Sper sa dati faliment cat mai rapid,sa ajungeti si voi sa va castigati painea fiind sluga la altul,sa vedeti,e bine?
026Statul roman a inventat(19 aug 08:11)
contractul de munca de 1,2,4 ore...Si daca muncitorul este angajat cu norma de 2 ore cati ani ii trebuie sa iasa la pensie?.Deci statul roman concura la golaneala.Sa nu se mai faca contracte de munca partiale de 2 ore decat in cazul cand acesta mai are un contract de baza de 8 ore.
318pensionar(19 aug 07:53)
pana cand patronii nu vor respecta munca muncitorului si pe muncitor in sine, acestia nu au nici un motiv sa lucreze pana la epuizare pe un salariu de mizerie ptr care la pensie, daca va da dzeu si va ajunge, nu va obtine decat doi bani. Decizia de a pleca la munca in strainatate, cand cunosti o mesirie, este singura solutie de a-ti putea intretine familia, ca apoi sa-ti tragi familia dupa tine acolo. Acsa sa devina locul in care, o data pe an , in vacanta , sa vii sa-ti vizitezi neamurile si locurile natale. Asta ati dorit , asta ati obtinut. Muncitorii cu doi lei iar voi inclusiv parlamenta
213nelu(19 aug 07:31)
adevarul asta-i tineri de azi nu le place munca iar pt angajarile pe litoral ospatari barmani sa fire obligati sa angajeze numai calificati cum era inainte nu il ei dupa strada si-l faci ospatar si ne plangem de ce nu merge turismul pai cum sa mearga cand nu stiu sa-si faca meseria cum trebuie inainte de 89 se angajau necalificati in meserie dar lucrau ca ajutori de ospatari acum daca merge un ospatar calificat intre 30-40ani si una de 18-20 de fara calificare o angajeaza pe ea patronul veea mai degraba sa arate bine decat servicii ca lumea unde sunt vremurile in care se calificau ospatariie e
114Pribeagu(19 aug 07:15)
Motivatii sa lucreze,sa nu plece.
515ITM CONSTANTA(19 aug 07:03)
DE CE NU APARA DREPTURILE MUNCITORULUI ROMAN? CATE AMENZI S-AU DAT PE LITORAL PE MUNCA LA NEGRU SAU PE PROTECTIA MUNCII? APROAPE DE 0%; DOMNUL DIRECTOR BECHEANU, BOLA SI PLESU O ARD IN CONCEDII PRELUNGITE DE ODIHNA;POATE AUDE SI CINEVA DE LA ITM CTA SI IESE CU UN COMUNICAT DE PRESA CU ACTIVITATEA INSPECTORILOR PE LITORAL IN CELE 2 LUNI DE VARA!DAR NU CREDEM ASA CEVA!
522Ilie(19 aug 05:59)
Foarte bine ca tinerii nu se angajeaza. Patronii ofera salarii de mizerie. Minim pe economie nu este un salariu cu care sa traiesti.
623Mecanic auto(19 aug 04:33)
Puneti mana si faceri plata,bai labagiilor!Eu la negru,sau la alb,fara 150 de ron pe zi ,nici nu m-a dau jos din pat!
316iULIAN(19 aug 04:16)
Asa este acesti jegosi ar dori sa iti rupa spatele cu munca si sa nu te plateasca.Sa munceasca ei si familia lor pe banii care ai da .Muie la toate jegurile care se cred dumnezeu .
218Nae(19 aug 02:28)
Nu vor doar sa haleasca, vor sa se imbogateasca rapid pe spinarea unor tineri care inca locuiesc cu parinti si au nevoie de un ban in buzunar, niste cretini care vor sa profite la maxim pe spatele unor tineri abia iesiti de pe bancile scolii si profita de ei si de tineretea lor.
621Ayan(18 aug 22:53)
Bv Nae, ai dreptate, sa ne cacam pe Bucovala si alte jeguri de patroni. Vor doar sa haleasca, la angajati sa lecdea pula in brate si sa mai si yraiasca inca 10 luni din salariul pe 2 luni lucrate cate 20 de ore pe zi. Cat de curand or sa fie nevoiti sa aduca muncitori din Filipine, India, etc. Multa muie!
633Nae(18 aug 22:35)
Lacomia patronilor nu cunoaste margini, ar vrea sa-l puna pe bietul angajat sa lucreze non stop si sa-i arunce un salariu de mizerie in timp ce el pute de bani si aroganta, hai sictir!
mai mult...Replica
21 iun 00:00ReplicaCAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

Indicatoare rutiere „ascunse” printre frunzele copacilor, separatoare de bandă cu o înălțime prea mică și...531

21 iun 00:00ReplicaContracte identice cu repetiţie ale Primăriei Constanţa pentru o firmă cu doi angajaţi369
21 iun 00:00ReplicaDoi constănţeni, ‘ARŞI’ în traficul rutier din Olanda şi Germania! Acum sunt buni de plată426
21 iun 00:00ReplicaA FĂCUT SCANDAL la FILM: s-a luat la harţă cu un poliţist şi a plecat de acolo ÎNCĂTUŞAT!

Scandal monstru la Cinema City din cadrul centrului comercial Vivo, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu! Doi bărbați...510

21 iun 00:00ReplicaMASCAŢII au năvălit peste mai multe persoane suspectate de furturi! 8 INDIVIZI AU FOST ARESTAŢI404
21 iun 00:00ReplicaDeputatul Huţucă ar face pariu că, dacă PSD îl suspendă pe Iohannis, poporul ar vota pentru preşedinte281
21 iun 00:00ReplicaGrădiniţă la 23 August: milioane de lei pentru un afacerist celebru

Primăria din comuna 23 August va plăti peste jumătate de milion de euro unei firme din Braşov pentru construirea...471

21 iun 00:00ReplicaDECLARAŢII BOMBĂ în Dosarul Beirut: ‘Am primit bani de la Karam ca să declar ce trebuie’645
21 iun 00:00ReplicaAu început lucrările de reabilitare a trotuarelor şi bordurilor din oraş. Pe când şi parcări?227
21 iun 00:00ReplicaSoluţie pentru câinii maidanezi, găsită în comuna Agigea

De pe 26 iunie până pe 20 iulie, la Agigea are loc campania „Sterilizează și salvează”, un prim pas spre...234

21 iun 00:11ReplicaAvocatul Poporului anchetează un caz de tuberculoză într-o școală din Constanța!540
21 iun 00:12ReplicaȘefi noi la IPJ Constanța. Vezi despre cine este vorba!3883
Vremea
26.1°23.6° - 26.1° miercuri, 20 iunie 2018
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 3.62 m/s din NE
Presiune: 1028.86 milibari

Loto
6/4931719202337
5/4041314152238
joker383133455
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 iun 00:00SportMihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la Birmingham

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă...123

21 iun 00:00SportCM 2018: Spania a învins la limită Iranul, cu 1-0

Echipa Spaniei a învins la limită selecţionata Iranului, cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Kazan Arena, în...115

21 iun 00:00SportCM 2018: Uruguay, calificată în optimile de finală, după 1-0 cu Arabia Saudită

Selecţionata Uruguayului s-a calificat, alături de formaţia Rusiei, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de...114

21 iun 00:00SportCM 2018: Portugalia, victorie dificilă cu Maroc (1-0)

Echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, a învins formaţia Marocului cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri, pe...117

Local
21 iun 00:33LocalSEMNAL DE ALARMĂ. Dispar DELFINII din Marea Neagră!

Pe numărul de telefon 0763255731- numărul de urgență DELFINI, ONG Mare Nostrum primește aproape zilnic sesizări...619

21 iun 00:32LocalAproape 1000 de contestații depuse de elevii din Constanța, după Evaluarea Națională 2018

Aproape 1.000 de contestații au fost depuse de elevii din Constanța, în urma Evaluării Naționale 2018, pentru...801

21 iun 00:32LocalDouă accidente rutiere la Năvodari, între care unul pe pod!

Accidente rutiere pe bandă rulantă la Constanța, în ziua de miercuri, 20 iunie. Printre acestea, două s-au produs...3596

21 iun 00:30LocalA fost găsit bărbatul căzut în apă, la Cernavodă!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au reluat căutările la Cernavodă, în dimineața de miercuri, 20 iunie, acolo unde...1145

21 iun 00:29LocalRomânia și Bulgaria s-au înfruntat pe apă la Poseidon-Balchik International Regatta 2018

Sportivii români au reușit să câștige primele poziții pe podimului Poseidon-Balchik International Regatta 2018, la...322

21 iun 00:28LocalAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul elevilor dintr-o școală din Constanța, intoxicați cu dezinfectant

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unor copii de la Școala generală nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica”...642

21 iun 00:27LocalO mașină s-a răsturnat între Poiana și Ovidiu!

Un incident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 20 iunie, pe drumul comunal dintre Poiana și Ovidiu. Mai...882

21 iun 00:26LocalPoliția Locală Constanța: sute de nereguli sancționate, într-o singură zi!

Politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat, marți, 19 iunie a.c., pe...565

21 iun 00:26LocalPieton accidentat în zona Gării din Constanța

Un pieton a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a traversat prin loc nepermis. Totul s-a petrecut la data de 20...356

21 iun 00:15LocalPrins la volanul unei mașini neînmatriculate. Ce spune șoferul VIDEO

Oamenii legii din Constanța au desfășurat o acțiune la nivelul municipiului Constanța, pentru combaterea...5127

Politică
21 iun 02:10PoliticăTeodorovici anunţă că statul se împrumută masiv de la români. De unde pot fi cumpărate titluri de stat

Din ziua lansării - vineri, 15 iunie - până acum, au fost subscrise titluri de stat în valoare de 80 de milioane de...242

21 iun 02:10PoliticăImagini HALUCINANTE în Parlament! Jurnaliştii, victime colaterale

Au fost scene incredibile în Parlament, miercuri, 20 iunie. Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Călin Popescu...478

21 iun 00:08PoliticăMoroianu, în campanie electorală: a fost prezent la protestul din Şantierul Mangalia. Reacţia sindicalistului Gobeajă: ‘E ridicol!’

Începând cu ora 17.30, angajaţii din Şantierul Naval de la Mangalia au ie;it la protest, pentru a atrage atenţia...1679

21 iun 00:35PoliticăÎnalta Curte: Dan Şova, condamnat la 3 ani închisoare în dosarul CET Govora; decizia este definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul senator Dan Şova la 3 ani de închisoare cu...468

21 iun 00:35PoliticăCristian Boureanu, condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat, miercuri, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare...249

21 iun 00:32PoliticăConsilierul prezidențial Simina Tănăsescu și-a dat demisia în contextul scandalului privindu-l pe judecătorul Petre Lăzăroiu

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și-a dat demisia în contextul scandalului privindu-l pe judecătorul...376

21 iun 00:31PoliticăSPIT Constanța: producătorii, scutiți de la plata unor impozite

Membrii cooperatori ai grupurilor/organizațiilor de producători constituite conform prevederilor O.G. nr. 37/2005,...283

21 iun 00:30PoliticăSenatorul Brăiloiu şi-a prezentat raportul de activitate

Senatoul Tit Liviu Brăiloiu îşi prezintă raportul de activitate, aşa cum a anunţat că o va face periodic, ca...352

21 iun 00:24PoliticăLegea tăierii pensiilor militare a făcut risipă imensă de potențial uman!

Reprezentanții militarilor, polițiștilor și angajaților din penitenciare se opun și cer o dezbatere reală....1414

21 iun 00:25PoliticăOrban: Voi fi propunerea PNL pentru funcţia de premier, în cazul în care trece moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat marţi că în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de...370

Monden
21 iun 18:06MondenIubita lui Irinel Columbeanu s-a mutat în vila de la Izvorani

Iubita lui Irinel Columbeanu s-a mutat în vila de la Izvorani, astfel că cei doi pot fi acum împreună, zi de zi....108

21 iun 00:00MondenCât de mult a slăbit Tudor de la Fly Project. Transformarea este spectaculoasă

În urmă cu ceva timp, artistul era disperat să scape de kilogramele în plus, iar acum efortul său a fost...105

21 iun 00:00MondenMaluma, jefuit în Rusia, în timpul unui meci de la Campionatul Mondial

Maluma a fost jefuit în Rusia. Cântărețul columbian a mers la Saransk pentru a-și susține echipa națională în...111

21 iun 00:00MondenDelia, în cea mai sexy ipostază de până acum. Cum s-a pozat solista

Delia face ce face și mai pleacă într-o vacanță. După un program încărcat, solista și-a luat soțul și a...119

21 iun 00:00MondenCleopatra Stratan se mută înapoi în România după succesul cu noua piesă „Te las cu inima“

Cleopatra Stratan a reușit să intre în topuri cu noua piesă lansată de curând, intitulată „Te las cu inima“,...114

21 iun 00:00MondenPrinţul Louis, al treilea copil al prinţului William şi al ducesei Catherine, va fi botezat pe 9 iulie

Prinţul Louis, cel de-al treilea copil al prinţului William al Marii Britanii şi al ducesei Catherine de Cambridge,...109

21 iun 00:00MondenCineastul Martin Scorsese va primi trofeul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Roma

Cineastul Martin Scorsese va primi trofeul pentru întreaga carieră la ediţia din acest an a Festivalului de Film de...107

21 iun 00:00MondenActriţa Eva Longoria a născut primul ei copil

Actriţa Eva Longoria (43 de ani) a născut primul ei copil, un băieţel pe nume Santiago Enrique, informează Daily...106

21 iun 00:00Monden'Clandestino' detronează 'Despacito' ca piesa latino cu cele mai mari vânzări în SUA

'Clandestino', cea mai recentă colaborare dintre Shakira şi Maluma, a detronat 'Despacito' ca piesa în limba...105

20 iun 00:00MondenFiica Andreei Esca a făcut furori la balul de absolvire

Fiica prezentatoarei de televiziune Andreea Esca a avut balul de absolvire. La petrecere, Alexia a făcut furori și a...867

Mapamond
21 iun 00:00MapamondUn summit pe tema migraţiei va avea loc duminică la Bruxelles

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat informaţiile potrivit cărora mai multe ţări din...105

21 iun 00:00MapamondALEGERI ÎN TURCIA Muharrem Ince, rivalul lui Erdogan care reaprinde speranţele opoziţiei

Muharrem Ince (54 de ani), un parlamentar revoluţionar din tabăra secularistă puternică din Turcia, a dat un nou...116

21 iun 00:00MapamondBrexit: Marea Britanie va pierde accesul la baza de date poliţieneşti a UE

Marea Britanie îşi va pierde accesul la bazele de date poliţieneşti europene, precum Sistemul de Informaţii...114

21 iun 00:00MapamondPhenianul ar putea restitui în curând rămăşiţele pământeşti ale unor soldaţi americani

Coreea de Nord ar putea restitui în curând un prim grup din 200 de loturi de rămăşiţe pământeşti ale...108

21 iun 00:00MapamondCanada: După deputaţi, şi senatorii au aprobat legalizarea canabisului

Senatul canadian a votat marţi la rândul său legalizarea canabisului, a doua zi după un vot similar în camera...108

21 iun 00:00MapamondDonald Trump susţine separarea familiilor de migranţi care intră clandestin în SUA

Preşedintele american Donald Trump şi-a apărat din nou, marţi, extrem de controversata politică de despărţire a...109

21 iun 00:00MapamondMarea Britanie: Explozie 'minoră' la staţia de metrou Southgate din Londra, câteva persoane rănite uşor

O explozie "minoră", provocată de un scurtcircuit la o baterie, s-a produs marţi seara la metroul din Londra, a...110

21 iun 00:00MapamondGermania: Şeful poliţiei anunţă dejucarea unui atentat cu 'bombă biologică' cu ricină

Un atentat cu 'bombă biologică' cu ricină, o otravă foarte puternică, a fost dejucat în Germania, a declarat...110

21 iun 00:00MapamondIndonezia: Autorităţile caută 180 de dispăruţi după scufundarea unui feribot în Sumatra de Nord

Bilanţul victimelor catastrofei produse luni pe lacul Toba de pe insula indoneziană Sumatra de Nord, unde un feribot...107

21 iun 00:00MapamondZIUA MONDIALĂ A REFUGIATULUI: Papa Francisc cere să nu ne fie teamă să-l primim pe cel năpăstuit

Papa Francisc a lansat un apel ca "teama" să nu ne împiedice să-l primim pe cel "sărac, marginalizat sau refugiat",...108

Sănătate
21 iun 00:23SănătatePLANURI MARI pentru Spitalul Mangalia: încă un corp de clădire și o secție medicală!

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unității medicale, prin mansardarea...550

16 iun 00:46SănătateUn studiu ce ar putea duce la o "vindecare funcţională" a HIV, realizat în Hong Kong

Cercetătorii de la AIDS Institute din cadrul Universităţii Hong Kong au anunţat că este posibil să fi descoperit o...472

16 iun 01:08SănătateMinorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

Băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute minorilor, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat...831

15 iun 00:23SănătatePunctul de vedere al Spitalului Județean Constanța referitor la cazul bebelușului care a murit de RUJEOLĂ

Referitor la cazul sugarului de nouă luni, care a decedat, miercuri 13 iunie, din cauza rujeolei, reprezentanții...4033

13 iun 00:37SănătateAtenţie, constănţeni! Gogoşile din aluat congelat mustesc de chimicale!

Studiul privind calitatea gogoşilor fabricate din aluat congelat face parte din Campania Națională de Informare și...1013

11 iun 00:21SănătateCe îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de...2934

8 iun 00:33SănătatePracticieni în ecografie, din țară și străinătate, se întrunesc la Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța găzduiește, în perioada 8-9 iunie a.c.,...846

4 iun 01:03SănătatePrimul pacient cu transplant pulmonar făcut în România va fi externat

Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România, Mugurel Amariţei, va fi externat în această săptămână,...939

4 iun 00:31SănătateMinistrul Sănătăţii, la Neptun pentru o diplomă şi pentru relaxare. Despre spitalul regional se mai ştie ceva?

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat vineri şi în week-end pe litoral, dar nici pomeneală să se vadă...1972

3 iun 02:27SănătateSute de medici şi asistente din Spitalul Judeţean Constanţa, testaţi pentru HIV şi hepatită

Aproximativ 600 de medici şi asistente medicale au fost testaţi de specialiştii Fundaţiei Baylor Marea Neagră,...2415