rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constanța riscă să rămână fără meseriași? Patronii acuză tinerii că fug de muncă!

Piața muncii din Constanța are nevoie urgentă de forță proaspătă de lucru. Patronii reclamă că tinerii preferă să plece peste hotare sau să lucreze doar trei luni pe litoral, ca ospătari ori cameriste, în loc să învețe meserii precum tâmplari sau mecanici auto. Generația Y, așa cum sunt catalogați generic tinerii născuți între 1980 - 2000 nu mai acceptă program prelungit de muncă, la un salariu minim pe economie.

Prestatorii de servicii din județul Constanța afirmă că se confruntă cu o situație dramatică: nu găsesc tineri dornici să învețe meserii consacrate. Cu o astfel de problemă se confruntă reprezentanții unei firme de mobilă din municipiul Constanța, care reclamă că riscă să rămână fără specialiști, dacă cei angajați acum vor ieși la pensie.

„Ne-au tot venit tineri de la școlile profesionale de profil, stau o lună, apoi pleacă, spun că e prea mult de muncă, că este greu. Am ajuns, în perioada de vară, cea mai solicitantă din an, să prelungim termenul de finalizare al comenzilor, în mare parte și pentru că avem oameni puțini. Iar dacă ies meseriașii la pensie, nu știm pe cine vom pune în loc! Nu vor tinerii să mai fie tâmplari”, ne-au reclamat angajații firmei de mobilă.

Aceeași reclamație, la adresa tinerei generații, o au și angajații unui service auto din Constanța. „Am fost pe la școlile auto din municipiu, să le propunem colaborări, pentru a îi aduce pe tineri să lucreze la noi. Ni s-a răspuns că tinerii nu sunt interesați de locuri de muncă pe plan local, cei mai mulți vor să devină ingineri și vor da la facultate, iar restul pleacă în străinătate”, au susținut reprezentanții service-ului auto, acuzând o lipsă acută de mecanici auto.

Și angajatorii au vina lor

Gheorghe Bușu, directorul Agenției Județene a Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, consideră că vina lipsei de forță proaspătă pe piața muncii, o poartă atât angajatorii, cât și tinerii. „De vină sunt și angajatorii. Pe de o parte, le oferă salarii minime pe economie, pe de altă parte, nu primesc fără experiență. Au tot informat, în întrunirile cu angajatorii, că au beneficii pentru orice tânăr pe care îl angajează prin noi. De exemplu, primesc 900 de lei pentru fiecare tânăr în parte. Nu sunt bani puțini.

Apoi, am făcut un apel către angajatori, solicitându-le să vină la noi, să ne spună în ce domenii au nevoie de forță de muncă, pentru a îi forma. Noi decidem ce cursuri de formare profesională organizăm în baza solicitărilor pe care le primim, în funcție de ce se cere pe piața de muncă. Dar dacă angajatorii doar se plâng prin presă, în loc să vină să depună documentație și să ne ceară forță calificată! În două luni, noi le calificăm forța de muncă”, a punctat directorul AJOFM Constanța.

Tinerii din Constanța preferă să plece în străinătate

Pe de altă parte, trebuie admis că o bună parte dintre cei formați la nivelul AJOFM aleg, după cursurile de formare profesională, să plece peste hotare. „Avem serii de câte 50 – 60 de cameriste, din care aproximativ 80% pleacă în străinătate. Nici nu avem cum să le obligăm să se angajeze în țară”, a mai declarat Gheorghe Bușu.

Un alt factor care contribuie la deficiențele de pe piața muncii este reprezentat de comunicarea deficitară cu școlile de profil.

„Mergem prin școlile și liceele profesionale, dar la discuțiile cu elevii, sunt prezenți doar 20 – 30% dintre ei. Acestea sunt școlile care produc forță calificată și sunt dezamagit de faptul că avem o comunicare eficientă cu tinerii, pentru a îi informa cu privire la opțiunile pe care le au”, a adăugat reprezentantul AJOFM Constanța.

Tinerii sunt interesați, în schimb, să obțină șomajul după ce absolvă școala. Și la acest capitol, însă, sunt probleme, din cauza documentației. „Avem probleme, pentru că școlile nu le eliberează la timp adeverințele de absolvent. Potrivit legii, tinerii absolvenți trebuie să vină la noi, pentru a obține șomajul pe șase luni, în termen de 60 de zile de la absolvire, cu adeverința respectivă. Dar pentru că primesc actul respectiv la timp, 60% dintre tineri se pierd pe drum. Nu mai primesc șomajul, îi punem doar în baza de date”, a mai afirmat Gheorghe Bușu.

Potrivit celei mai recente statistici realizate de Eurostat, biroul de statistică a Uniunii Europene, la nivelul României, aproape unul din șase tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, adică 376.000 de persoane, nu sunt nici elevi și nici nu lucrează.

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 19 august 20175530
Comentarii

112Cincu(20 aug 10:14)
Nu fug de munca,fug acolo unde munca se plateste mai bine. Multi isi deschid afaceri cu scopul prestabilit de a se imbogati rapid,inclusiv prin plata la cel mai mic nivel a fortei de munca. Toti vor masini scumpe,case super,bani de plimbareli si chefuri,totul cat mai rapid. Ce sa vezi,tinerii nu au obligatia sa fie sclavii nimanui si daca au abilitati,pregatire,de ce sa nu traiasca mai bine? Toti vor sacrificii de la altii,sa munceasca lumea daca se poate voluntar. Ia flit!
011Atata timp cat statul(20 aug 10:07)
a dat portite ptr angajatori sa i plateasca la 2 ore sa le dea minim pe economie nu vom mai gasi muncitori.Nici constiinta de oameni cinstiti si loiali nu vom mai gasi.Scolile profesionale de meseriasi s au inchis ptr a forma muncitori specialisti,armata nu se face sa i disciplinam pe oameni.Sa inteles gresit acest minim pe economie.Minim pe economie se da unui muncitor necalificat iar ptr unul calificat ar trebui sa fie alta grila de salarizare.
511Constantin(20 aug 08:56)
Citesti comentariile si te ingrozesti!!!... o tara distrusa de pomeni electorale si de o legislatie care incurajaza infractionalitatea... o gramada de cocalari neinformati care nu se dau jos din pat decat pentru 150 de lei pe zi... Bravo natiune halal sa-ti fie! Acestia sunt cei ce produc plus valoarea!!!... Sa rasune manelele si sa spargem o samanta la scara blocului... caterinca sa fie... vedem noi cum ne invartim... ce dracu murim noi de foame?... nu ne lasa statul... vedeti-va de treaba... are cine sa munceasca pentru noi!
311BOBY(20 aug 05:54)
Munca nu e ptr tinerii din orasul - mahala constanta ..ei au alte preocupari ..sunt lenesi ..trandavi ..analfabeti cu carte ...le place sa traiasca pe spinarea altor romani care muncesc si le platesc ajutorul de somaj si ajut social etc ..armata nu ..treb biciuiti si pusi la munca fizica grea ..asta ptr a se forma etc. nicaieri nu intalnesti atati paraziti si putoti ca in constanta ..
35Pai cautati patroni decenti(20 aug 04:55)
Nu lucrati ptr oricine....iar cu traitu cu cit tine munca in sezon nu prea tine din cauza ca la pensie vei lua pensie de sezon ....asa ca dragiilor puneti mina si munciti.Am intilnit constanteni si in vest ....la o parte nu le placea munca....la pensie din ce veti trai???!!!
26Tatra(20 aug 03:56)
Nu se mai face scoala de meseri nici armata . Acun lea ramas timp sa umble pe strazi si sa se drog
05Nae(20 aug 00:46)
Un patron doreste ca dupa un sezon turistic, adica 2-3 luni sa faca suficienti bani sa traiasca pana la sezonul urmator, dar angajatii lui au aceeasi posibilitate? Sa munceasca o vara intreaga si sa-si permita sa traiasca pana la sezonul urmator? Nu este cazul sa viseze la sclavi filipinezi sau vietnamezi, aia insa nu rezista peste iarna si in afara de asta si ei trebuie sa manance, le trebuie haine si un acoperis deasupra capului. Vom avea un turism performant doar atunci cand vor renunta la lacomie.
24Adi(19 aug 23:50)
Lasa Papu ...cate o sutica de la fiecare , somer e mai dulce ...painea ! Munca grea la Icil si DCA ... cum nu mai avem ... AJOFM ... e mai banoasa ! Bravo tie ... daca mocanii nu le are cu combinatiile tot aua...
38marinel(19 aug 23:07)
Sigur ca daaa. Salariu de mizerie, program non stop si sa faci si de toate... intocmai si la timp. Toti patronii vor sa se imbogateasca peste noapte. Sa mareasca salariile si sa ridice standardele la cele din vest si apoi vor avea si muncitori. Altfel...falimentul baieti. Trageti heblul si duceti-va acasa.
102huo(19 aug 17:03)
Ce pwla calului cereti ba atatia bani la salariu ca nici nu aveti unde sa-i cheltuiti.Nu mai zbierati la angajatori ca si pe ei i-a furat altii ca voi
162Patron servis auto(19 aug 16:41)
Sa dea lege guvernu sa nu se mai tolereze boschetareala care nu intra la munca sal bage la zbarna auzi zfrentele dracu vrea minim un milion jumate pa zi pai bai laturilor io la banii aia mai dau un milion la stat plus chirie plus curent plus spagi la rar plus spagi la anaf si la mediu plus ca banii de la asigurari ai iau la 6 luni si ami taie din iei futuva an gura da zdrente care visati salari de spania italia si franta mergeti acolo sa dormiti la bordura si sa mancati dan tombiroane
810,,,,,,,,,,,,,,,,(19 aug 15:51)
nu fug de munca ,,sunt platiti prost,,,ati auzit jigodiilor.
516Cetatean(19 aug 15:05)
Fug , pentru ca le oferiti SALARII de MIZERIE si conditii de LUCRU la fel ,nimeni nu investeste ,vor sa produca bani in conditi mizere..priviti un service sau o tamplarie conditi ca acum 100 de ani...salariul mic..pe cine credeti voi ca atrage...Incercati sa intelegeti..nu mai merge ,ca in perioada comunista...schimbati- va mentalitatile...oameni vor bani conditi decente de lucru ,darPatroni in ROMANIA..NU ofera salarii mari si conditii decente de lucru..muncesc oameni pentru ei 12 ore pe zi, si ei figureaza cu 8 ore ,in caldura si frig..cu echipamente si scule expirate..Rusine .....
159patron(19 aug 14:15)
decat sa ingras moldoveni scursuri de la canal ,mai bine aduc muncitori din asia cu salariul fix nu la procent
118Lolozaur(19 aug 13:34)
Care meseriasi angajati? 90 din 100 sunt oricum niste Dorei buni de nimic, putori care n-ar pune mana sa invete sa faca ceva ca lumea nici platiti. Patroni varza, meseriasi varza, paguba-n ciuperci.
314mai si platiti angajatii(19 aug 13:09)
Dati salarii platiti nu va bateti joc de oameni ca dasta nu vin la voi toti sunteti pusi pe jegmaneala incepand cu statu si continund cu patronii ...
712aiurea(19 aug 11:53)
Nici eu nu ma dau jos din pat decat pentru 150 de lei in sus m-ai bine stau in somaj pentru salari mici nu se merita sa muncesti am facut si liceu si tot degeaba degeaba anveti atata prin scoli ori cum bine nu v-a fii in romania
136tanar(19 aug 11:20)
Tineri ca mine nu vrea sa muncesaca pentru ca salarile sant mici degeaba faci scoli multe
215Nicu(19 aug 10:52)
Romania s-a grabit sa aduca preturile de afara,nu si eficientizarea sistemelor de lucru,tehnologizarea,adaptarea la economiile europene.Tinerii si nu numai,sunt pe deplin indreptatiti sa plece acolo unde sunt platiti mai decent,cu toata suferinta ce apare prin plecarea din tara.
016Dani(19 aug 08:32)
Ducetiva la Flora in Mamaia vedeti ca muncim si salarile nu s au dat dupa data de 10 avem banci de platit astia merita sa stai la iei si faci de toate din lipsa de personal
220Andrei(19 aug 08:18)
Patronii stiu de ce pleaca angajatii.dau salariu minim si vor sa munceasca non stop daca se poate.doar stiu sa exploateze .niste nenorociti
230Zisu(19 aug 08:12)
Angajatorii trebuie sa constietizeze ca doar cu munca angajatiilor pot face treaba. Fama mana de lucru esti faliment. Nu importarea de mana ieftina de lucru e solutia. Vrei profit ? Ai grija de oameni!
326somer(19 aug 08:12)
Patronii sunt exploatatori inumani,de aceea nu gasesc forta de munca.Salariul minim pe economie,pentru un specialist?Si sa mai lucreze si ore suplimentare neplatite?Sper sa dati faliment cat mai rapid,sa ajungeti si voi sa va castigati painea fiind sluga la altul,sa vedeti,e bine?
026Statul roman a inventat(19 aug 08:11)
contractul de munca de 1,2,4 ore...Si daca muncitorul este angajat cu norma de 2 ore cati ani ii trebuie sa iasa la pensie?.Deci statul roman concura la golaneala.Sa nu se mai faca contracte de munca partiale de 2 ore decat in cazul cand acesta mai are un contract de baza de 8 ore.
318pensionar(19 aug 07:53)
pana cand patronii nu vor respecta munca muncitorului si pe muncitor in sine, acestia nu au nici un motiv sa lucreze pana la epuizare pe un salariu de mizerie ptr care la pensie, daca va da dzeu si va ajunge, nu va obtine decat doi bani. Decizia de a pleca la munca in strainatate, cand cunosti o mesirie, este singura solutie de a-ti putea intretine familia, ca apoi sa-ti tragi familia dupa tine acolo. Acsa sa devina locul in care, o data pe an , in vacanta , sa vii sa-ti vizitezi neamurile si locurile natale. Asta ati dorit , asta ati obtinut. Muncitorii cu doi lei iar voi inclusiv parlamenta
213nelu(19 aug 07:31)
adevarul asta-i tineri de azi nu le place munca iar pt angajarile pe litoral ospatari barmani sa fire obligati sa angajeze numai calificati cum era inainte nu il ei dupa strada si-l faci ospatar si ne plangem de ce nu merge turismul pai cum sa mearga cand nu stiu sa-si faca meseria cum trebuie inainte de 89 se angajau necalificati in meserie dar lucrau ca ajutori de ospatari acum daca merge un ospatar calificat intre 30-40ani si una de 18-20 de fara calificare o angajeaza pe ea patronul veea mai degraba sa arate bine decat servicii ca lumea unde sunt vremurile in care se calificau ospatariie e
114Pribeagu(19 aug 07:15)
Motivatii sa lucreze,sa nu plece.
515ITM CONSTANTA(19 aug 07:03)
DE CE NU APARA DREPTURILE MUNCITORULUI ROMAN? CATE AMENZI S-AU DAT PE LITORAL PE MUNCA LA NEGRU SAU PE PROTECTIA MUNCII? APROAPE DE 0%; DOMNUL DIRECTOR BECHEANU, BOLA SI PLESU O ARD IN CONCEDII PRELUNGITE DE ODIHNA;POATE AUDE SI CINEVA DE LA ITM CTA SI IESE CU UN COMUNICAT DE PRESA CU ACTIVITATEA INSPECTORILOR PE LITORAL IN CELE 2 LUNI DE VARA!DAR NU CREDEM ASA CEVA!
522Ilie(19 aug 05:59)
Foarte bine ca tinerii nu se angajeaza. Patronii ofera salarii de mizerie. Minim pe economie nu este un salariu cu care sa traiesti.
623Mecanic auto(19 aug 04:33)
Puneti mana si faceri plata,bai labagiilor!Eu la negru,sau la alb,fara 150 de ron pe zi ,nici nu m-a dau jos din pat!
316iULIAN(19 aug 04:16)
Asa este acesti jegosi ar dori sa iti rupa spatele cu munca si sa nu te plateasca.Sa munceasca ei si familia lor pe banii care ai da .Muie la toate jegurile care se cred dumnezeu .
218Nae(19 aug 02:28)
Nu vor doar sa haleasca, vor sa se imbogateasca rapid pe spinarea unor tineri care inca locuiesc cu parinti si au nevoie de un ban in buzunar, niste cretini care vor sa profite la maxim pe spatele unor tineri abia iesiti de pe bancile scolii si profita de ei si de tineretea lor.
621Ayan(18 aug 22:53)
Bv Nae, ai dreptate, sa ne cacam pe Bucovala si alte jeguri de patroni. Vor doar sa haleasca, la angajati sa lecdea pula in brate si sa mai si yraiasca inca 10 luni din salariul pe 2 luni lucrate cate 20 de ore pe zi. Cat de curand or sa fie nevoiti sa aduca muncitori din Filipine, India, etc. Multa muie!
633Nae(18 aug 22:35)
Lacomia patronilor nu cunoaste margini, ar vrea sa-l puna pe bietul angajat sa lucreze non stop si sa-i arunce un salariu de mizerie in timp ce el pute de bani si aroganta, hai sictir!
mai mult...Replica
21 noi 11:43ReplicaCum a fost posibil TERIBILUL accident de la Lazu, în care o femeie A MURIT!

La data de 21 noiembrie a.c., ora 08.08, o femeie, de 58 de ani, din Constanța, a condus un autoturism pe DN 39 ,...2392

21 noi 11:56ReplicaACCIDENT RUTIER TERIBIL, LA LAZU! O PERSOANĂ A DECEDAT - VIDEO8386
21 noi 11:34ReplicaCine ia HÂRBURILE din trafic la control? O imagine cu o troacă încărcată până la refuz a devenit virală4069
21 noi 00:00ReplicaAţi plătit taxă de reziliere pentru abonamentul la telefonie? Vedeţi dacă nu cumva aţi fost înşelaţi!

Abuzurile contractuale practicate de operatorii de telefonie sau internet în rândul consumatorilor nu mai sunt de mult...2039

21 noi 00:20ReplicaNu veţi mai vedea cadavre lăsate cu orele în stradă! Serviciul de Medicină Legală va avea morgă şi transport2107
21 noi 00:00ReplicaPNL Constanţa, protest anti-PSD la Constanţa: ‘Dragnea, nu uita, ne căc*m în gura ta!’1675
21 noi 00:00ReplicaVlădescu: ‘Situaţia financiară a municipiului este dezastruoasă’; Replică HALUCINANTĂ: ‘Medgidia votează PSD, trebuie să stăm capră’

A patra şedinţă de Consiliu Local Medgidia... tot fără noroc! Deşi au fost 11 consilieri la întrunirea convocată...2671

21 noi 00:00ReplicaPărinţii din Constanţa, cei mai neglijenţi şi abuzivi din ţară. Ce e de făcut?520
21 noi 00:00ReplicaIndisciplina pietonilor, pericol atât pentru viaţa lor, cât şi pentru şoferi!467
21 noi 00:15ReplicaPSD pregăteşte un post călduţ pentru fostul candidat de la Cogealac?

Stere Palas, afaceristul care acum câţiva ani se muta înapoi în Cogealac, pentru a candida din partea PSD la...1514

21 noi 00:00ReplicaTrimis în judecată pentru conducere fără permis şi mituirea poliţistului456
21 noi 00:00ReplicaUn bărbat urmărit general în România a încercat să fugă din ţară, pe la Vama Veche317
Vremea
5.2° - 7.6° marţi, 21 noiembrie 2017
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 5.22 m/s din NV
Presiune: 1027.06 milibari

Loto
6/4981530353942
5/406714263512
joker11161722336
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportParcurs incredibil! Mihaela Buzărnescu a câștigat turneul ITF de la Toyota şi a depăşit-o pe Şarapova în topul WTA

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a câștigat turneul ITF de la Toyota (Japonia), dotat cu premii...508

20 noi 00:00SportPagina web a campioanei Viitorul Constanţa a devenit site porno

Viitorul Constanța, actuala campioană a Ligii 1, a schimbat domeniul site-ului oficial din "academiahagi.tv" în...733

20 noi 00:00SportBecali a pierdut un milion de euro din cauza lui Stanciu. Anderlecht nu va plăti restul banilor către FCSB

Nicolae Stanciu (24 de ani) a fost transferat de Anderlecht în vara anului trecut de la FCSB în schimbul a 7.8...677

20 noi 00:00SportHagi, despre situația ingrată a fiului său: "Nu are ce căuta în liga secundă, el e jucător de Serie A, un adevărat decar!"

Gheorghe Hagi, antrenorul campioanei Viitorul, a prefațat în cadrul unei conferințe de presă duelul pe care echipa...984

Local
21 noi 00:00LocalRazie! Sancţiuni pe bandă rulantă pentru mai mulţi constănţeni

În noaptea de 18/19 noiembrie a.c., în intervalul orar 21.00 - 04.00, la nivelul I.P.J. Constanța, a fost pus în...174

21 noi 00:00LocalIndividul care l-a înjunghiat pe patronul barului Gopo, propus spre arestare

Urmare a cercetărilor în cazul producerii conflictului spontan din data de 18 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul...165

21 noi 00:00LocalCopiii din centrele de plasament, eroi ai propriului destin!

Un proiect artistic social dezvoltat în beneficiul copiilor din centrele de plasament, Mână cu Mână, va fi lansat...118

21 noi 00:00LocalTineri prinşi cu jointuri şi pliculețe cu droguri, în Piaţa Ovidiu

Jandarmii au surprins în Constanţa, şase persoane care aveau asupra lor 41 pliculeţe autosigilante transparente cu...159

21 noi 00:00LocalO femeie din Constanţa, prinsă după ce a furat haine şi cosmetice din Vivo!

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța au depistat o pe Georgiana...212

21 noi 00:00LocalEchipajul Corvetei 265 s-a întors acasă din Marea Mediterană

Corveta „Contraamiral Horia Măcellariu” (265) a acostat luni, 20 noiembrie, în portul militar Mangalia, după...129

21 noi 00:00LocalAcţiuni de informare ale poliţiştilor constănțeni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor

La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat elevii...98

21 noi 00:00LocalCN APM SA continuă investiţiile pentru îmbunătăţirea condiţiilor de operare în Portul Constanţa Sud

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a finalizat proiectul de investiții,...158

21 noi 00:00LocalUn sirian a căzut de la o înălţime de 6 metri, în Portul Constanţa

Cadrele medicale au intervenit în cursul zilei de luni, 20 noiembrie a.c., la un accident de muncă care s-a petrecut...181

21 noi 00:00LocalPrinşi beţi MANGĂ în trafic!

Doi șoferi au fost prinși pe drumurile din județul Constanța, beți la volan, dar au refuzat să sufle în aparatul...173

Politică
21 noi 00:00PoliticăMoţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost citită în Parlament

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva Guvernului Tudose și intitulată "PSDragnea, în campanie...101

21 noi 00:14PoliticăFederaţia Tinerilor din Constanţa cere demisia ministrului Marius Dunca

Reprezentanții Federației Tinerilor din Constanța solicită, pentru a doua oară, remanierea ministrului Tineretului...122

21 noi 07:11PoliticăSenatorii au respins propunerea PNL de revenire la alegerea primarilor în două tururi

Senatul a respins, luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă inițiată de mai mulți...176

21 noi 00:19PoliticăPUZ-ul Baba Novac - cetăţenii, invitaţi să răspundă la un chestionar

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința constănțenilor faptul că urmare a dezbaterii publice...735

21 noi 00:31PoliticăBeneficiarii programului „RESPECT” trebuie să depună cereri pentru anul 2018

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința constănțenilor faptul că persoanele care au beneficiat de...323

21 noi 01:45PoliticăIeșire SCANDALOASĂ a senatorului PSD, Tit Brăiloiu: îi numește pe jurnaliști „ciobanii ăștia”

Senatorul PSD, Tit Brăiloiu, a avut o ieșire nervoasă la adresa jurnaliștilor prezenți la Comisia de Apărare din...715

21 noi 01:51PoliticăBiroul permanent al Camerei Deputaților a respins, pentru a doua oară, moțiunea simplă pe energie inițiată de PNL

Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins luni, pentru a doua oară, moțiunea simplă pe energie "România în...151

21 noi 23:11PoliticăMara Mareş: „Invităm alături de noi toți tinerii care simt că România merge într-o direcție greșită. PSD ne pune în pericol viitorul”

"Tineretul Național Liberal constată că România a involuat semnficativ în ultimul an și că viteza regresului...319

21 noi 23:12PoliticăS-a semnat actul de înfrățire între orașele Sulmona și Ovidiu

Luni, 20 noiembrie, la Sulmona, Italia a fost semnatul documentul de înfrățire între orașul italian și Ovidiu,...411

21 noi 00:32PoliticăSenat - Comisia de Apărare: Raport favorabil proiectului de lege pentru achiziționarea de rachete Patriot

Comisia pentru Apărare din Senat a dat luni, în unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru...154

Monden
21 noi 00:00MondenLa 43 de ani, Raluca Bădulescu a ajuns fotomodel. „12 ore a durat ședința foto”

În urmă cu câțiva ani nimeni nu ar fi crezut că Raluca Bădulescu va ajunge în pielea unui model de succes și va...204

21 noi 00:00MondenAnunțul trist făcut de Magda Vasiliu. „Daca azi nu ar fi ziua în care un copil de 5 ani nu ar fi condus pe ultimul drum…”

Anunțul trist făcut de Magda Vasiliu pe contul de socializare i-a impresionat pe prietenii virtuali, care au...260

21 noi 00:00MondenDelia, concert memorabil în Anglia. Artista a rămas mască atunci când a văzut cine a așteptat-o după spectacol

Delia, concert memorabil în Anglia. Surpriza a venit însă la finalul spectacolului, când sute de fani au așteptat-o...297

21 noi 00:00MondenAmerican Music Awards 2017 – Ținute spectaculoase pe covorul roșu

Cele mai importante nume din industria muzicală americană au participat, duminică seara, la American Music Awards...123

21 noi 00:00MondenMesaje de felicitare pentru regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, la aniversarea a 70 de ani de căsnicie

Prințul Charles, fiul acestuia, prințul William, și premierul Marii Britanii, Theresa May, s-au aflat printre cei...112

21 noi 00:00MondenDakota Johnson și Chris Martin, un nou cuplu la orizont?

De când au fost văzuți luând masa la un restaurant, în urmă cu câteva săptămâni, au început să circule...126

21 noi 00:00MondenJulia Roberts dezvăluie secretul longevității căsniciei sale

Julia Roberts a mărturisit că este încă îndrăgostită de Daniel Moder, tatăl copiilor ei, și a dezvăluit...192

21 noi 00:00MondenPrințul George va avea propriul personaj într-un serial de desene animate

Prințul George, fiul prințului William și al lui Kate Middleton, ducesă de Cambridge, va avea propriul personaj de...125

21 noi 00:00MondenAlain Delon se consolează în brațele lui Valerie Trierweiler

Celebrul actor francez Alain Delon, care a trecut printr-o perioadă de depresie după moartea actriței Mireille Darc...210

21 noi 00:00MondenO frunză de aur din coroana lui Napoleon, vândută la licitație cu 625.000 de euro

Interesul arătat de colecționari față de obiectele care i-au aparținut împăratului Napoleon I nu se dezminte:...101

Mapamond
21 noi 00:00MapamondUE va implementa un nou sistem de înregistrare a intrărilor și ieșirilor în spațiul Schengen

Consiliul Uniunii Europene a adoptat luni noi norme pentru înregistrarea intrărilor, a ieșirilor sau a refuzului...102

21 noi 00:00MapamondONU cere Japoniei să accepte mai mulți refugiați, după ce a primit doar trei în primul semestru

Agenția ONU pentru refugiați a cerut autoritățile de la Tokyo să accepte relocarea mai multor solicitanți de azil,...95

21 noi 00:00MapamondMacron: Nu este în interesul Franței ca negocierile politice din Germania să se blocheze

Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat luni îngrijorarea în legătură cu eșecul negocierilor pentru...88

21 noi 00:00MapamondPoliția elvețiană a ridicat ordinul de evacuare a serviciului consular al SUA din Zurich

Poliția elvețiană a declarat sigură clădirea serviciului consular al SUA la Zurich, afirmând că 'obiectul...100

21 noi 00:00MapamondUngaria: Soros afirmă că guvernul ungar minte în atacurile împotriva sa

Miliardarul american George Soros a vorbit pentru prima dată, luni, despre o campanie guvernamentală ungară...102

21 noi 00:00MapamondPeste 87% dintre participanții la referendumul de la Chișinău au votat pentru demiterea lui Chirtoacă; scrutinul nu a fost validat

Peste 87% dintre alegătorii prezenți la referendumul organizat duminică la Chișinău s-au pronunțat în favoarea...106

21 noi 00:00MapamondForțele americane din Japonia private de alcool după un accident mortal

Armata americană a interzis luni "până la noi ordine" consumul de alcool trupelor sale staționate în Japonia, ca...111

21 noi 16:43MapamondColumbia: 14 morți și 35 de răniți într-un accident rutier

Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața și alte 35 au fost rănite atunci când autocarul în care se aflau a...95

21 noi 16:44MapamondSUA: O femeie aleasă pentru prima dată primar al orașului New Orleans

O femeie, LaToya Cantrell, a fost aleasă primar al orașului New Orleans, o premieră în cei 300 de ani de istorie a...101

21 noi 00:00MapamondGermania: Liberalii anunță eșecul negocierilor pentru formarea guvernului

Negocierile conduse de Angela Merkel pentru a încerca să formeze un nou guvern în Germania după alegerile...93

Sănătate
14 noi 00:59SănătateAvertizare pentru părinţi: nu mai îndopaţi copiii cu PARACETAMOL!

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția părinților asupra administrării paracetamolului la copii, după ce la...6978

31 oct 22:37SănătateCine le mai deschide uşa bătrânilor singuri? Mulţi ajung să fie vizitaţi doar când sunt „cadavre în putrefacţie”!

Cine le deschide ușa bătrânilor rămași singuri pe lume? În teorie, pentru ei există serviciul de îngrijiri...3509

25 oct 13:01SănătateAvertizările privind excesul de antibiotice, ignorate de medici de familie din Constanţa?

„În două luni, la fiecare vizită la medicul de familie cu cel mic, mi s-a înmânat câte o rețetă compensată...1861

20 oct 00:00SănătateNumărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 35

Numărul deceselor cauzate de rujeolă raportate până vineri a ajuns la 35, potrivit site-ului Institutului Național...1014

17 oct 00:00SănătateStudiu ÎNGRIJORĂTOR realizat în 2017: Mai bine de jumătate dintre români sunt supraponderali și OBEZI

Singurul Centru de Excelenţă în chirurgie bariatrică şi metabolică din România, Ponderas Academic Hospital, a...936

28 sep 11:33SănătateȘtim ce cumpărăm din magazine? Șuncă Praga cu până la 10 E-uri și multă sare!

InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Șuncă Praga. În cadrul...1950

16 sep 21:07SănătateAtenție, părinți! Tot mai multe cazuri de rujeolă confirmate!

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri, 15 septembrie, este de 9.233, cu...2321

15 sep 23:40SănătateCentru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru...4400

8 sep 21:43SănătateAl 34-lea deces din cauza rujeolei - un băieţel cu anemie, în vârstă de 5 luni. Peste 9.100 de cazuri în aproape un an de la declanşarea epidemiei

Numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 34, ultimul caz fiind un băieţel de cinci luni cu anemie din judeţul...2242

28 aug 16:19SănătateȘtii ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

...3157