rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constanța riscă să rămână fără meseriași? Patronii acuză tinerii că fug de muncă!

Piața muncii din Constanța are nevoie urgentă de forță proaspătă de lucru. Patronii reclamă că tinerii preferă să plece peste hotare sau să lucreze doar trei luni pe litoral, ca ospătari ori cameriste, în loc să învețe meserii precum tâmplari sau mecanici auto. Generația Y, așa cum sunt catalogați generic tinerii născuți între 1980 - 2000 nu mai acceptă program prelungit de muncă, la un salariu minim pe economie.

Prestatorii de servicii din județul Constanța afirmă că se confruntă cu o situație dramatică: nu găsesc tineri dornici să învețe meserii consacrate. Cu o astfel de problemă se confruntă reprezentanții unei firme de mobilă din municipiul Constanța, care reclamă că riscă să rămână fără specialiști, dacă cei angajați acum vor ieși la pensie.

„Ne-au tot venit tineri de la școlile profesionale de profil, stau o lună, apoi pleacă, spun că e prea mult de muncă, că este greu. Am ajuns, în perioada de vară, cea mai solicitantă din an, să prelungim termenul de finalizare al comenzilor, în mare parte și pentru că avem oameni puțini. Iar dacă ies meseriașii la pensie, nu știm pe cine vom pune în loc! Nu vor tinerii să mai fie tâmplari”, ne-au reclamat angajații firmei de mobilă.

Aceeași reclamație, la adresa tinerei generații, o au și angajații unui service auto din Constanța. „Am fost pe la școlile auto din municipiu, să le propunem colaborări, pentru a îi aduce pe tineri să lucreze la noi. Ni s-a răspuns că tinerii nu sunt interesați de locuri de muncă pe plan local, cei mai mulți vor să devină ingineri și vor da la facultate, iar restul pleacă în străinătate”, au susținut reprezentanții service-ului auto, acuzând o lipsă acută de mecanici auto.

Și angajatorii au vina lor

Gheorghe Bușu, directorul Agenției Județene a Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, consideră că vina lipsei de forță proaspătă pe piața muncii, o poartă atât angajatorii, cât și tinerii. „De vină sunt și angajatorii. Pe de o parte, le oferă salarii minime pe economie, pe de altă parte, nu primesc fără experiență. Au tot informat, în întrunirile cu angajatorii, că au beneficii pentru orice tânăr pe care îl angajează prin noi. De exemplu, primesc 900 de lei pentru fiecare tânăr în parte. Nu sunt bani puțini.

Apoi, am făcut un apel către angajatori, solicitându-le să vină la noi, să ne spună în ce domenii au nevoie de forță de muncă, pentru a îi forma. Noi decidem ce cursuri de formare profesională organizăm în baza solicitărilor pe care le primim, în funcție de ce se cere pe piața de muncă. Dar dacă angajatorii doar se plâng prin presă, în loc să vină să depună documentație și să ne ceară forță calificată! În două luni, noi le calificăm forța de muncă”, a punctat directorul AJOFM Constanța.

Tinerii din Constanța preferă să plece în străinătate

Pe de altă parte, trebuie admis că o bună parte dintre cei formați la nivelul AJOFM aleg, după cursurile de formare profesională, să plece peste hotare. „Avem serii de câte 50 – 60 de cameriste, din care aproximativ 80% pleacă în străinătate. Nici nu avem cum să le obligăm să se angajeze în țară”, a mai declarat Gheorghe Bușu.

Un alt factor care contribuie la deficiențele de pe piața muncii este reprezentat de comunicarea deficitară cu școlile de profil.

„Mergem prin școlile și liceele profesionale, dar la discuțiile cu elevii, sunt prezenți doar 20 – 30% dintre ei. Acestea sunt școlile care produc forță calificată și sunt dezamagit de faptul că avem o comunicare eficientă cu tinerii, pentru a îi informa cu privire la opțiunile pe care le au”, a adăugat reprezentantul AJOFM Constanța.

Tinerii sunt interesați, în schimb, să obțină șomajul după ce absolvă școala. Și la acest capitol, însă, sunt probleme, din cauza documentației. „Avem probleme, pentru că școlile nu le eliberează la timp adeverințele de absolvent. Potrivit legii, tinerii absolvenți trebuie să vină la noi, pentru a obține șomajul pe șase luni, în termen de 60 de zile de la absolvire, cu adeverința respectivă. Dar pentru că primesc actul respectiv la timp, 60% dintre tineri se pierd pe drum. Nu mai primesc șomajul, îi punem doar în baza de date”, a mai afirmat Gheorghe Bușu.

Potrivit celei mai recente statistici realizate de Eurostat, biroul de statistică a Uniunii Europene, la nivelul României, aproape unul din șase tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, adică 376.000 de persoane, nu sunt nici elevi și nici nu lucrează.

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 19 august 20175639
Comentarii

112Cincu(20 aug 10:14)
Nu fug de munca,fug acolo unde munca se plateste mai bine. Multi isi deschid afaceri cu scopul prestabilit de a se imbogati rapid,inclusiv prin plata la cel mai mic nivel a fortei de munca. Toti vor masini scumpe,case super,bani de plimbareli si chefuri,totul cat mai rapid. Ce sa vezi,tinerii nu au obligatia sa fie sclavii nimanui si daca au abilitati,pregatire,de ce sa nu traiasca mai bine? Toti vor sacrificii de la altii,sa munceasca lumea daca se poate voluntar. Ia flit!
111Atata timp cat statul(20 aug 10:07)
a dat portite ptr angajatori sa i plateasca la 2 ore sa le dea minim pe economie nu vom mai gasi muncitori.Nici constiinta de oameni cinstiti si loiali nu vom mai gasi.Scolile profesionale de meseriasi s au inchis ptr a forma muncitori specialisti,armata nu se face sa i disciplinam pe oameni.Sa inteles gresit acest minim pe economie.Minim pe economie se da unui muncitor necalificat iar ptr unul calificat ar trebui sa fie alta grila de salarizare.
511Constantin(20 aug 08:56)
Citesti comentariile si te ingrozesti!!!... o tara distrusa de pomeni electorale si de o legislatie care incurajaza infractionalitatea... o gramada de cocalari neinformati care nu se dau jos din pat decat pentru 150 de lei pe zi... Bravo natiune halal sa-ti fie! Acestia sunt cei ce produc plus valoarea!!!... Sa rasune manelele si sa spargem o samanta la scara blocului... caterinca sa fie... vedem noi cum ne invartim... ce dracu murim noi de foame?... nu ne lasa statul... vedeti-va de treaba... are cine sa munceasca pentru noi!
311BOBY(20 aug 05:54)
Munca nu e ptr tinerii din orasul - mahala constanta ..ei au alte preocupari ..sunt lenesi ..trandavi ..analfabeti cu carte ...le place sa traiasca pe spinarea altor romani care muncesc si le platesc ajutorul de somaj si ajut social etc ..armata nu ..treb biciuiti si pusi la munca fizica grea ..asta ptr a se forma etc. nicaieri nu intalnesti atati paraziti si putoti ca in constanta ..
35Pai cautati patroni decenti(20 aug 04:55)
Nu lucrati ptr oricine....iar cu traitu cu cit tine munca in sezon nu prea tine din cauza ca la pensie vei lua pensie de sezon ....asa ca dragiilor puneti mina si munciti.Am intilnit constanteni si in vest ....la o parte nu le placea munca....la pensie din ce veti trai???!!!
26Tatra(20 aug 03:56)
Nu se mai face scoala de meseri nici armata . Acun lea ramas timp sa umble pe strazi si sa se drog
05Nae(20 aug 00:46)
Un patron doreste ca dupa un sezon turistic, adica 2-3 luni sa faca suficienti bani sa traiasca pana la sezonul urmator, dar angajatii lui au aceeasi posibilitate? Sa munceasca o vara intreaga si sa-si permita sa traiasca pana la sezonul urmator? Nu este cazul sa viseze la sclavi filipinezi sau vietnamezi, aia insa nu rezista peste iarna si in afara de asta si ei trebuie sa manance, le trebuie haine si un acoperis deasupra capului. Vom avea un turism performant doar atunci cand vor renunta la lacomie.
24Adi(19 aug 23:50)
Lasa Papu ...cate o sutica de la fiecare , somer e mai dulce ...painea ! Munca grea la Icil si DCA ... cum nu mai avem ... AJOFM ... e mai banoasa ! Bravo tie ... daca mocanii nu le are cu combinatiile tot aua...
38marinel(19 aug 23:07)
Sigur ca daaa. Salariu de mizerie, program non stop si sa faci si de toate... intocmai si la timp. Toti patronii vor sa se imbogateasca peste noapte. Sa mareasca salariile si sa ridice standardele la cele din vest si apoi vor avea si muncitori. Altfel...falimentul baieti. Trageti heblul si duceti-va acasa.
102huo(19 aug 17:03)
Ce pwla calului cereti ba atatia bani la salariu ca nici nu aveti unde sa-i cheltuiti.Nu mai zbierati la angajatori ca si pe ei i-a furat altii ca voi
162Patron servis auto(19 aug 16:41)
Sa dea lege guvernu sa nu se mai tolereze boschetareala care nu intra la munca sal bage la zbarna auzi zfrentele dracu vrea minim un milion jumate pa zi pai bai laturilor io la banii aia mai dau un milion la stat plus chirie plus curent plus spagi la rar plus spagi la anaf si la mediu plus ca banii de la asigurari ai iau la 6 luni si ami taie din iei futuva an gura da zdrente care visati salari de spania italia si franta mergeti acolo sa dormiti la bordura si sa mancati dan tombiroane
810,,,,,,,,,,,,,,,,(19 aug 15:51)
nu fug de munca ,,sunt platiti prost,,,ati auzit jigodiilor.
516Cetatean(19 aug 15:05)
Fug , pentru ca le oferiti SALARII de MIZERIE si conditii de LUCRU la fel ,nimeni nu investeste ,vor sa produca bani in conditi mizere..priviti un service sau o tamplarie conditi ca acum 100 de ani...salariul mic..pe cine credeti voi ca atrage...Incercati sa intelegeti..nu mai merge ,ca in perioada comunista...schimbati- va mentalitatile...oameni vor bani conditi decente de lucru ,darPatroni in ROMANIA..NU ofera salarii mari si conditii decente de lucru..muncesc oameni pentru ei 12 ore pe zi, si ei figureaza cu 8 ore ,in caldura si frig..cu echipamente si scule expirate..Rusine .....
159patron(19 aug 14:15)
decat sa ingras moldoveni scursuri de la canal ,mai bine aduc muncitori din asia cu salariul fix nu la procent
118Lolozaur(19 aug 13:34)
Care meseriasi angajati? 90 din 100 sunt oricum niste Dorei buni de nimic, putori care n-ar pune mana sa invete sa faca ceva ca lumea nici platiti. Patroni varza, meseriasi varza, paguba-n ciuperci.
314mai si platiti angajatii(19 aug 13:09)
Dati salarii platiti nu va bateti joc de oameni ca dasta nu vin la voi toti sunteti pusi pe jegmaneala incepand cu statu si continund cu patronii ...
712aiurea(19 aug 11:53)
Nici eu nu ma dau jos din pat decat pentru 150 de lei in sus m-ai bine stau in somaj pentru salari mici nu se merita sa muncesti am facut si liceu si tot degeaba degeaba anveti atata prin scoli ori cum bine nu v-a fii in romania
136tanar(19 aug 11:20)
Tineri ca mine nu vrea sa muncesaca pentru ca salarile sant mici degeaba faci scoli multe
215Nicu(19 aug 10:52)
Romania s-a grabit sa aduca preturile de afara,nu si eficientizarea sistemelor de lucru,tehnologizarea,adaptarea la economiile europene.Tinerii si nu numai,sunt pe deplin indreptatiti sa plece acolo unde sunt platiti mai decent,cu toata suferinta ce apare prin plecarea din tara.
016Dani(19 aug 08:32)
Ducetiva la Flora in Mamaia vedeti ca muncim si salarile nu s au dat dupa data de 10 avem banci de platit astia merita sa stai la iei si faci de toate din lipsa de personal
220Andrei(19 aug 08:18)
Patronii stiu de ce pleaca angajatii.dau salariu minim si vor sa munceasca non stop daca se poate.doar stiu sa exploateze .niste nenorociti
230Zisu(19 aug 08:12)
Angajatorii trebuie sa constietizeze ca doar cu munca angajatiilor pot face treaba. Fama mana de lucru esti faliment. Nu importarea de mana ieftina de lucru e solutia. Vrei profit ? Ai grija de oameni!
326somer(19 aug 08:12)
Patronii sunt exploatatori inumani,de aceea nu gasesc forta de munca.Salariul minim pe economie,pentru un specialist?Si sa mai lucreze si ore suplimentare neplatite?Sper sa dati faliment cat mai rapid,sa ajungeti si voi sa va castigati painea fiind sluga la altul,sa vedeti,e bine?
026Statul roman a inventat(19 aug 08:11)
contractul de munca de 1,2,4 ore...Si daca muncitorul este angajat cu norma de 2 ore cati ani ii trebuie sa iasa la pensie?.Deci statul roman concura la golaneala.Sa nu se mai faca contracte de munca partiale de 2 ore decat in cazul cand acesta mai are un contract de baza de 8 ore.
318pensionar(19 aug 07:53)
pana cand patronii nu vor respecta munca muncitorului si pe muncitor in sine, acestia nu au nici un motiv sa lucreze pana la epuizare pe un salariu de mizerie ptr care la pensie, daca va da dzeu si va ajunge, nu va obtine decat doi bani. Decizia de a pleca la munca in strainatate, cand cunosti o mesirie, este singura solutie de a-ti putea intretine familia, ca apoi sa-ti tragi familia dupa tine acolo. Acsa sa devina locul in care, o data pe an , in vacanta , sa vii sa-ti vizitezi neamurile si locurile natale. Asta ati dorit , asta ati obtinut. Muncitorii cu doi lei iar voi inclusiv parlamenta
213nelu(19 aug 07:31)
adevarul asta-i tineri de azi nu le place munca iar pt angajarile pe litoral ospatari barmani sa fire obligati sa angajeze numai calificati cum era inainte nu il ei dupa strada si-l faci ospatar si ne plangem de ce nu merge turismul pai cum sa mearga cand nu stiu sa-si faca meseria cum trebuie inainte de 89 se angajau necalificati in meserie dar lucrau ca ajutori de ospatari acum daca merge un ospatar calificat intre 30-40ani si una de 18-20 de fara calificare o angajeaza pe ea patronul veea mai degraba sa arate bine decat servicii ca lumea unde sunt vremurile in care se calificau ospatariie e
114Pribeagu(19 aug 07:15)
Motivatii sa lucreze,sa nu plece.
515ITM CONSTANTA(19 aug 07:03)
DE CE NU APARA DREPTURILE MUNCITORULUI ROMAN? CATE AMENZI S-AU DAT PE LITORAL PE MUNCA LA NEGRU SAU PE PROTECTIA MUNCII? APROAPE DE 0%; DOMNUL DIRECTOR BECHEANU, BOLA SI PLESU O ARD IN CONCEDII PRELUNGITE DE ODIHNA;POATE AUDE SI CINEVA DE LA ITM CTA SI IESE CU UN COMUNICAT DE PRESA CU ACTIVITATEA INSPECTORILOR PE LITORAL IN CELE 2 LUNI DE VARA!DAR NU CREDEM ASA CEVA!
522Ilie(19 aug 05:59)
Foarte bine ca tinerii nu se angajeaza. Patronii ofera salarii de mizerie. Minim pe economie nu este un salariu cu care sa traiesti.
623Mecanic auto(19 aug 04:33)
Puneti mana si faceri plata,bai labagiilor!Eu la negru,sau la alb,fara 150 de ron pe zi ,nici nu m-a dau jos din pat!
316iULIAN(19 aug 04:16)
Asa este acesti jegosi ar dori sa iti rupa spatele cu munca si sa nu te plateasca.Sa munceasca ei si familia lor pe banii care ai da .Muie la toate jegurile care se cred dumnezeu .
218Nae(19 aug 02:28)
Nu vor doar sa haleasca, vor sa se imbogateasca rapid pe spinarea unor tineri care inca locuiesc cu parinti si au nevoie de un ban in buzunar, niste cretini care vor sa profite la maxim pe spatele unor tineri abia iesiti de pe bancile scolii si profita de ei si de tineretea lor.
621Ayan(18 aug 22:53)
Bv Nae, ai dreptate, sa ne cacam pe Bucovala si alte jeguri de patroni. Vor doar sa haleasca, la angajati sa lecdea pula in brate si sa mai si yraiasca inca 10 luni din salariul pe 2 luni lucrate cate 20 de ore pe zi. Cat de curand or sa fie nevoiti sa aduca muncitori din Filipine, India, etc. Multa muie!
633Nae(18 aug 22:35)
Lacomia patronilor nu cunoaste margini, ar vrea sa-l puna pe bietul angajat sa lucreze non stop si sa-i arunce un salariu de mizerie in timp ce el pute de bani si aroganta, hai sictir!
mai mult...Replica
23 feb 10:06ReplicaŞefa PMP din Kogălniceanu, Elisabeta Şapte, ACUZATĂ că a obţinut fonduri APIA cu semnătura unei femei care e moartă de 50 de ani!

Nu eşti din Mihail Kogălniceanu (judeţul Constanţa), dacă nu ai auzit vreodată de fraţii Caratană, care, din...3860

23 feb 00:00ReplicaINCREDIBIL!!! GAŞCA DE ‘TALIBANI’ DIN CARTIERUL HENRI COANDĂ SFIDEAZĂ ORICE LEGE!2026
23 feb 00:00ReplicaOMV Petrom: Ne trebuie rentabilitate de 2 cifre ca să investim în gazele din Marea Neagră537
23 feb 00:00ReplicaSpitalul Clinic CF Constanţa are din nou manager! Iată despre cine este vorba!

Spitalul Clinic Căi Ferate (CF) Constanța are, în sfârșit, manager! Cei din Ministerul Transporturilor, căruia îi...899

23 feb 10:16ReplicaConfort Urban, ‘MULŢUMIM’! Zilnic ne rupem maşinile în câteva sensuri giratorii din oraş!734
23 feb 00:00ReplicaCum poate locui un infractor la tine în casă 2 ani şi să nu ştii! Caz la Eforie1112
23 feb 00:00ReplicaZECE ANI DE PROCESE pentru O COLECŢIE DE ARTĂ de milioane de euro donată unei comune din Constanţa

Se împlinesc zece ani de când patrimoniul Muzeului de Artă „Dinu și Sevasta Vintilă” Topalu face obiectul unei...441

23 feb 00:00ReplicaCurtea de Conturi: milioane de lei plătite ilegal de AJPIS Constanţa519
23 feb 00:00ReplicaIARNA revine la Constanţa: NINSORI şi GER la final de februarie2386
23 feb 00:00ReplicaDouă tinere au încercat să vândă 7,5 kilograme de CANNABIS! Au fost săltate de poliţiştii constănţeni

7,5 kilograme de cannabis au fost ridicate, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a unei...526

23 feb 00:03ReplicaTudorel Toader: „Declanșez procedura de revocare a șefei DNA”2307
23 feb 00:04ReplicaGeorge Muhscină A DEMISIONAT din funcția de consilier județean1493
Vremea
-0.3°-1° - 1° vineri, 23 februarie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 6.02 m/s din NNE
Presiune: 1030.27 milibari

Loto
6/492818263547
5/40161521347
joker41926293513
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 feb 00:00SportLazio i-a dat cu terenul în cap FCSB-ului! 5-1 după un meci extrem de prost al românilor

Lazio s-a trezit după înfrângerea surprinzătoare de pe Arena Naţională, iar vorbele lui Inzaghi nu au fost în...298

23 feb 00:00SportPerioada în care Simona Halep va rămâne în fotoliul de lider mondial chiar şi fără să joace

Simona Halep îndură chinuri fizice după ce a fost diagnosticată cu tendinită, dar constănţeaca stă excelent din...265

23 feb 00:00SportCâinii derbedei! Florin Prunea o înjură pe Steaua pe ritm de manele: "Dinamo își bagă p***-n Steaua și-n toată istoria sa, să-i f**** familia!"

Pe una dintre paginile de facebook ale fanilor dinamoviști, OLD - DOGS Dinamo, a fost postat un clip care a devenit...328

23 feb 00:00SportHelmuth Duckadam, în faţa unei operaţii complicate: îi va fi înlocuit genunchiul stâng. "Acum am prins puţin curaj. Sper să nu-l pierd"

În vârstă de 58 de ani, preşedintele de imagine al FCSB, Helmuth Duckadam va ajunge din nou va ajunge din nou pe...211

Local
23 feb 00:00LocalTânără tâlhărită pe o stradă din Constanţa

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de tâlhărie calificată, polițiștii din cadrul...289

23 feb 00:00LocalProiect pentru reducerea abandonului şcolar în rândul studenţilor

Universitatea „Ovidius” din Constanţa a lansat, joi, 22 februarie, proiectul „Măsuri remediale pentru creșterea...146

23 feb 23:34LocalNENOROCIRI pe străzile Constanţei din pricina şoferilor care nu acordă prioritate. Poliţiştii, în acţiune!

Mai multe nenorociri au avut loc la Constanţa din pricina şoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor. Un...186

23 feb 00:00LocalDosar penal pentru numere expirate la maşină!

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Costinești, la data de 21 februarie a.c., au depistat un bărbat, de 36 de...149

23 feb 00:00LocalAlergarea pentru toţi, pe plaja din Mamaia

Cu ocazia celei de-a cincea ediții, evenimentul sportiv internațional Maratonul Nisipului va cuprinde o nouă cursă,...160

23 feb 00:00LocalPremieră: prima locomotivă hidrid, prezentată în Gara Constanţa

Prima locomotivă hibrid de manevră a fost prezentată, joi, în Gara Constanța. Este vorba despre o locomotivă...280

23 feb 00:00LocalElevi mutaţi dintr-o şcoală în alta pentru a face loc viitorului Colegiu Militar de Marină!

După liceenii de la Colegiul Tehnic de Marină, și școlarii de la Școala Gimnazială nr. 15 vor fi duși în alt...192

23 feb 00:00LocalEl este AUTORUL accidentului de pe șoseaua Mangaliei! Viteza a curmat VIAȚA unui COPIL de 2 ani

Ștefan Bretăn, un tânăr de 21 de ani din localitatea Buzău, se afla în mașină cu iubita lui, când a circulat pe...577

23 feb 00:00LocalElevii din Constanţa, aşteptaţi la evenimentele din programul ‘Şcoala Altfel’, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța organizează, în perioadele 19 – 23 martie a.c., 21...139

23 feb 00:00LocalAcţiuni preventive ale poliţiştilor în şcolile din Constanţa

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității au vizitat Liceul...113

Politică
23 feb 00:00PoliticăŢuţuianu: Înfiinţarea spitalului regional, prioritatea zero a judeţului

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, s-a aflat, joi, la şedinţa Adunării Generale a...201

23 feb 00:05PoliticăStandul Mangaliei - vizitat de reprezentanţii Guvernului la Târgul de Turism al României

Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului sunt reprezentate și în acest an la Târgul de Turism al...193

23 feb 00:10PoliticăProteste în mai multe oraşe din ţară, după anunţul lui Tudorel Toader privind revocarea şefei DNA

Proteste au loc, joi seara, în oraşe precum Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu, după ce Tudorel Toader a cerut...331

23 feb 00:07PoliticăAugustin Lazăr o apără pe Codruţa Kovesi

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi şi Justiţie, Augustin Lazăr, reafirmă,...315

23 feb 00:08PoliticăReacţia preşedintelui Iohannis, după cererea ministrului Justiţiei, de revocare a şefei DNA

Declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, nu au rămas fără reacţie din partea preşedintelui Klaus...917

23 feb 00:16PoliticăGuvernul introduce noi termene de valabilitate a pașapoartelor

Guvernul introduce noi termene de valabilitate a pașapoartelor, pentru a reduce aglomerația la ghișee. De exemplu,...550

23 feb 23:00PoliticăE oficial: pe 24 martie, poliţiştii vor protesta în faţa MAI! -documente-

După cum arătam în urmă cu două săptămâni, poliţiştii se pregătesc, din nou, de proteste! Chiar preşedintele...393

23 feb 23:01PoliticăTaxa de promovare din stațiunea Mamaia va fi extinsă și în zona istorică din Piața Ovidiu

Vestita taxă de promovare aplicată operatorilor economici din Mamaia ar putea fi extinsă și în zona Piața Ovidiu,...544

23 feb 22:45PoliticăConsiliul Județean Constanța, în ședință solemnă pentru a sărbători 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a solicitat convocarea Consiliului...370

22 feb 00:00PoliticăMoţiunea împotriva ministrului Olguţa Vasilescu a picat

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 157 de voturi "împotrivă", 96 de voturi "pentru" şi 16 abţineri,...282

Monden
23 feb 00:00MondenAcuzaţie de plagiat împotriva filmului „The Shape of Water“

David Zindel, fiul dramaturgului decedat Paul Zindel, a prezentat în justiţie o acuzaţie împotriva filmului ''The...133

23 feb 00:00MondenPaula Seling și Florin Chilian cântă pentru doi copii grav bolnavi. Evenimentul, prezentat de Andreea Marin

Paula Seling și Florin Chilian vor cânta, vineri, la Brașov, în cadrul unei gale caritabile pentru a susține...108

23 feb 00:00MondenSișu și Puya cântă din nou împreună. Cei doi pregătesc un concert la Arenele Romane

Sișu și Puya cântă din nou împreună. Cei doi au fost invitați în cadrul emisiunii de la Kanal D, unde au...100

23 feb 00:00MondenDetalii incredibile despre trecutul iubitei lui Kamara! Mădălina a avut o relație „toxică”

Telenovela Kamara - Oana (soția) – Mădălina (amanta) pare fără sfârșit. O persoană foarte apropiată...193

23 feb 00:00MondenVali Vijelie pleacă în primul turneu în America după 20 de ani! Manelistul va cânta în SUA și Canada

Vijelie se ”prăvălește” în Statele Unite și Canada, la începutul acestei primăveri, hotărât să facă...107

23 feb 00:00MondenFeli a lansat și varianta în engleză a piesei pe care mizează în finala Eurovision România 2018

Feli a lansat și varianta în engleză a piesei pe care mizează în finala Eurovision România 2018, care va avea loc...126

23 feb 00:00MondenMeghan Markle și Prințul Harry au primit un plic suspect cu un praf alb

Meghan Markle a fost destinatarul unei scrisori care conține un praf alb despre care autoritățile s-au temut că ar...107

23 feb 00:00MondenJane Seymour a pozat pentru Playboy. Celebra „Dr. Quinn”, goală la 67 de ani

Cunoscută actriță Jane Seymour, protagonista serialului „Dr. Quinn“, a dezvăluit pe contul de Instagram că a...200

23 feb 00:00MondenUn cinematograf din Moscova, amendat pentru difuzarea filmului interzis „The Death of Stalin“

Un cinematograf din Moscova a fost amendat cu 100.000 de ruble (1.700 de dolari) pentru difuzarea filmului satiric...105

23 feb 00:00MondenMark Hamill va înmâna un premiu la gala Oscar şi va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actorul american Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker din franciza cinematografică "Star Wars", va...99

Mapamond
23 feb 00:00MapamondOpozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că a fost reţinut de poliţie

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost eliberat joi de poliţie la mai puţin de o oră după ce a fost...101

23 feb 00:00MapamondCasa Albă intenţionează să adopte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

Casa Albă intenţionează să adopte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, au anunţat miercuri înalţi...95

23 feb 18:10MapamondAlegeri în Italia: Macerata, un orăşel liniştit ce scoate la iveală tensiunile din jurul migranţilor

Macerata, un mic oraş liniştit din centrul Italiei s-a pomenit în centrul campaniei electorale pentru legislativele...104

23 feb 00:00MapamondSUA: După atacul de la un liceu din Florida, Trump evocă posibilitatea ca unii profesori să fie înarmaţi

Voci gâtuite, lacrimi, furie: confruntat cu mărturiile supravieţuitorilor atacului armat de miercurea trecută...97

23 feb 00:00MapamondMihail Saakaşvili a primit interdicţie de intrare în Ucraina timp de trei ani

Ucraina i-a interzis, timp de trei ani, intrarea pe teritoriul său fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili,...104

23 feb 00:00MapamondSiria: 13 civili au fost ucişi în noi bombardamente asupra enclavei Ghouta de Est

Treisprezece civili au fost ucişi joi în noi bombardamente ale regimului Bashar al-Assad asupra enclavei...101

23 feb 00:00MapamondPoluarea aerului: Justiţia europeană condamnă Polonia

Justiţia europeană a condamnat joi Polonia pentru că aceasta a încălcat în mod "persistent" legislaţia europeană...100

23 feb 00:00MapamondGermania: Un fost preot a fost condamnat la închisoare pentru o sută de acte de pedofilie

Un fost preot a fost condamnat joi de un tribunal german la opt ani şi şase luni de închisoare pentru comiterea a...100

23 feb 00:00MapamondUn individ s-a aruncat în aer în faţa ambasadei americane din Podgorica

O persoană s-a aruncat în aer în faţa ambasadei americane din Podgorica după ce mai întâi a aruncat o grenadă...103

23 feb 00:00MapamondCalifornia: Puşti de asalt, descoperite acasă la un elev de 17 ani care ameninţase şcoala unde învăţa

Poliţia californiană a descoperit un mic arsenal, ce includea şi arme semi-automate, acasă la un adolescent care...101

Sănătate
22 feb 00:06SănătateSe joacă cu proprii copii, în loc de păpuşi! Peste o sută de minore din Constanţa au devenit mame în 2017!

Peste o sută de minore din Constanța au devenit mame în cursul lui 2017. Numărul este mic, dacă ținem cont de...842

22 feb 17:42SănătateTot mai mulţi copii din Constanţa, încadraţi în grad de handicap. Cei mai mulţi - diagnosticaţi cu afecţiuni psihice!

Tot mai mulți copii sunt încadrați într-un grad de handicap. În evidențele Direcției Generale de Asistență...853

18 feb 01:40SănătateNaştere naturală versus cezariană. Medic: „Nici una dintre cele două variante nu este perfectă. În obstetrică, nu există riscuri zero”

Momentul venirii pe lume a unui copil este extrem de important, iar modul în care acesta se produce este deopotrivă...994

16 feb 21:46SănătateVeste pentru români: farmaciile nu vor mai vinde ... medicamente la bucată!

Se va încheia cu „dați-mi două aspirine” în loc de o cutie întreagă, cum este obișnuit românul, strâmtorat...1528

16 feb 22:19SănătateDUREROS! Sute de copii din Constanţa se luptă cu cancerul!

Zeci de copii din Constanța sunt diagnosticați, an de an, cu cancer. Leucemii, tumori cerebrale sau tumori osoase –...727

29 ian 23:02SănătateSanatoriul Balnear Mangalia oferă servicii GRATUITE locuitorilor din Mangalia și împrejurimi

Conducerea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia oferă mangalioților, dar și locuitorilor din comunele...2180

29 ian 01:42SănătateVIDEO. Mărturia UNUI DEPENDENT: ‘Am decăzut în ultimul hal. Alcoolul m-a transformat într-un MONSTRU!’

Românii sunt mari consumatori de alcool. Statisticile ne plasau, în 2017, ca țară, pe locul al cincilea în topul...1742

28 ian 00:16SănătateSFATUL PSIHOLOGULUI. Cum recunoaștem abuzul emoțional pentru a lupta împotriva lui!

Față de abuzul fizic și abuzul sexual care sunt ușor de recunoscut și la care se intervine cu un set de reguli și...1245

26 ian 19:26SănătateSupraaglomerare în secţiile de ginecologie ale Spitalului Judeţean. Pe când o Maternitate şi la Constanţa?!

Medicii șefi ai secțiilor de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf....3164

18 ian 18:53SănătateTot mai mulţi constănţeni pică în stresul post-traumatic! Psihologul Elena Harbor explică despre ce este vorba

Evenimentele prin care anumite persoane sunt nevoite să treacă au impact foarte mare asupra lor. De multe ori, din...1924