rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constanța riscă să rămână fără meseriași? Patronii acuză tinerii că fug de muncă!

Piața muncii din Constanța are nevoie urgentă de forță proaspătă de lucru. Patronii reclamă că tinerii preferă să plece peste hotare sau să lucreze doar trei luni pe litoral, ca ospătari ori cameriste, în loc să învețe meserii precum tâmplari sau mecanici auto. Generația Y, așa cum sunt catalogați generic tinerii născuți între 1980 - 2000 nu mai acceptă program prelungit de muncă, la un salariu minim pe economie.

Prestatorii de servicii din județul Constanța afirmă că se confruntă cu o situație dramatică: nu găsesc tineri dornici să învețe meserii consacrate. Cu o astfel de problemă se confruntă reprezentanții unei firme de mobilă din municipiul Constanța, care reclamă că riscă să rămână fără specialiști, dacă cei angajați acum vor ieși la pensie.

„Ne-au tot venit tineri de la școlile profesionale de profil, stau o lună, apoi pleacă, spun că e prea mult de muncă, că este greu. Am ajuns, în perioada de vară, cea mai solicitantă din an, să prelungim termenul de finalizare al comenzilor, în mare parte și pentru că avem oameni puțini. Iar dacă ies meseriașii la pensie, nu știm pe cine vom pune în loc! Nu vor tinerii să mai fie tâmplari”, ne-au reclamat angajații firmei de mobilă.

Aceeași reclamație, la adresa tinerei generații, o au și angajații unui service auto din Constanța. „Am fost pe la școlile auto din municipiu, să le propunem colaborări, pentru a îi aduce pe tineri să lucreze la noi. Ni s-a răspuns că tinerii nu sunt interesați de locuri de muncă pe plan local, cei mai mulți vor să devină ingineri și vor da la facultate, iar restul pleacă în străinătate”, au susținut reprezentanții service-ului auto, acuzând o lipsă acută de mecanici auto.

Și angajatorii au vina lor

Gheorghe Bușu, directorul Agenției Județene a Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, consideră că vina lipsei de forță proaspătă pe piața muncii, o poartă atât angajatorii, cât și tinerii. „De vină sunt și angajatorii. Pe de o parte, le oferă salarii minime pe economie, pe de altă parte, nu primesc fără experiență. Au tot informat, în întrunirile cu angajatorii, că au beneficii pentru orice tânăr pe care îl angajează prin noi. De exemplu, primesc 900 de lei pentru fiecare tânăr în parte. Nu sunt bani puțini.

Apoi, am făcut un apel către angajatori, solicitându-le să vină la noi, să ne spună în ce domenii au nevoie de forță de muncă, pentru a îi forma. Noi decidem ce cursuri de formare profesională organizăm în baza solicitărilor pe care le primim, în funcție de ce se cere pe piața de muncă. Dar dacă angajatorii doar se plâng prin presă, în loc să vină să depună documentație și să ne ceară forță calificată! În două luni, noi le calificăm forța de muncă”, a punctat directorul AJOFM Constanța.

Tinerii din Constanța preferă să plece în străinătate

Pe de altă parte, trebuie admis că o bună parte dintre cei formați la nivelul AJOFM aleg, după cursurile de formare profesională, să plece peste hotare. „Avem serii de câte 50 – 60 de cameriste, din care aproximativ 80% pleacă în străinătate. Nici nu avem cum să le obligăm să se angajeze în țară”, a mai declarat Gheorghe Bușu.

Un alt factor care contribuie la deficiențele de pe piața muncii este reprezentat de comunicarea deficitară cu școlile de profil.

„Mergem prin școlile și liceele profesionale, dar la discuțiile cu elevii, sunt prezenți doar 20 – 30% dintre ei. Acestea sunt școlile care produc forță calificată și sunt dezamagit de faptul că avem o comunicare eficientă cu tinerii, pentru a îi informa cu privire la opțiunile pe care le au”, a adăugat reprezentantul AJOFM Constanța.

Tinerii sunt interesați, în schimb, să obțină șomajul după ce absolvă școala. Și la acest capitol, însă, sunt probleme, din cauza documentației. „Avem probleme, pentru că școlile nu le eliberează la timp adeverințele de absolvent. Potrivit legii, tinerii absolvenți trebuie să vină la noi, pentru a obține șomajul pe șase luni, în termen de 60 de zile de la absolvire, cu adeverința respectivă. Dar pentru că primesc actul respectiv la timp, 60% dintre tineri se pierd pe drum. Nu mai primesc șomajul, îi punem doar în baza de date”, a mai afirmat Gheorghe Bușu.

Potrivit celei mai recente statistici realizate de Eurostat, biroul de statistică a Uniunii Europene, la nivelul României, aproape unul din șase tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, adică 376.000 de persoane, nu sunt nici elevi și nici nu lucrează.

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 19 august 20175359
Comentarii

112Cincu(20 aug 10:14)
Nu fug de munca,fug acolo unde munca se plateste mai bine. Multi isi deschid afaceri cu scopul prestabilit de a se imbogati rapid,inclusiv prin plata la cel mai mic nivel a fortei de munca. Toti vor masini scumpe,case super,bani de plimbareli si chefuri,totul cat mai rapid. Ce sa vezi,tinerii nu au obligatia sa fie sclavii nimanui si daca au abilitati,pregatire,de ce sa nu traiasca mai bine? Toti vor sacrificii de la altii,sa munceasca lumea daca se poate voluntar. Ia flit!
011Atata timp cat statul(20 aug 10:07)
a dat portite ptr angajatori sa i plateasca la 2 ore sa le dea minim pe economie nu vom mai gasi muncitori.Nici constiinta de oameni cinstiti si loiali nu vom mai gasi.Scolile profesionale de meseriasi s au inchis ptr a forma muncitori specialisti,armata nu se face sa i disciplinam pe oameni.Sa inteles gresit acest minim pe economie.Minim pe economie se da unui muncitor necalificat iar ptr unul calificat ar trebui sa fie alta grila de salarizare.
511Constantin(20 aug 08:56)
Citesti comentariile si te ingrozesti!!!... o tara distrusa de pomeni electorale si de o legislatie care incurajaza infractionalitatea... o gramada de cocalari neinformati care nu se dau jos din pat decat pentru 150 de lei pe zi... Bravo natiune halal sa-ti fie! Acestia sunt cei ce produc plus valoarea!!!... Sa rasune manelele si sa spargem o samanta la scara blocului... caterinca sa fie... vedem noi cum ne invartim... ce dracu murim noi de foame?... nu ne lasa statul... vedeti-va de treaba... are cine sa munceasca pentru noi!
311BOBY(20 aug 05:54)
Munca nu e ptr tinerii din orasul - mahala constanta ..ei au alte preocupari ..sunt lenesi ..trandavi ..analfabeti cu carte ...le place sa traiasca pe spinarea altor romani care muncesc si le platesc ajutorul de somaj si ajut social etc ..armata nu ..treb biciuiti si pusi la munca fizica grea ..asta ptr a se forma etc. nicaieri nu intalnesti atati paraziti si putoti ca in constanta ..
35Pai cautati patroni decenti(20 aug 04:55)
Nu lucrati ptr oricine....iar cu traitu cu cit tine munca in sezon nu prea tine din cauza ca la pensie vei lua pensie de sezon ....asa ca dragiilor puneti mina si munciti.Am intilnit constanteni si in vest ....la o parte nu le placea munca....la pensie din ce veti trai???!!!
26Tatra(20 aug 03:56)
Nu se mai face scoala de meseri nici armata . Acun lea ramas timp sa umble pe strazi si sa se drog
05Nae(20 aug 00:46)
Un patron doreste ca dupa un sezon turistic, adica 2-3 luni sa faca suficienti bani sa traiasca pana la sezonul urmator, dar angajatii lui au aceeasi posibilitate? Sa munceasca o vara intreaga si sa-si permita sa traiasca pana la sezonul urmator? Nu este cazul sa viseze la sclavi filipinezi sau vietnamezi, aia insa nu rezista peste iarna si in afara de asta si ei trebuie sa manance, le trebuie haine si un acoperis deasupra capului. Vom avea un turism performant doar atunci cand vor renunta la lacomie.
24Adi(19 aug 23:50)
Lasa Papu ...cate o sutica de la fiecare , somer e mai dulce ...painea ! Munca grea la Icil si DCA ... cum nu mai avem ... AJOFM ... e mai banoasa ! Bravo tie ... daca mocanii nu le are cu combinatiile tot aua...
38marinel(19 aug 23:07)
Sigur ca daaa. Salariu de mizerie, program non stop si sa faci si de toate... intocmai si la timp. Toti patronii vor sa se imbogateasca peste noapte. Sa mareasca salariile si sa ridice standardele la cele din vest si apoi vor avea si muncitori. Altfel...falimentul baieti. Trageti heblul si duceti-va acasa.
102huo(19 aug 17:03)
Ce pwla calului cereti ba atatia bani la salariu ca nici nu aveti unde sa-i cheltuiti.Nu mai zbierati la angajatori ca si pe ei i-a furat altii ca voi
162Patron servis auto(19 aug 16:41)
Sa dea lege guvernu sa nu se mai tolereze boschetareala care nu intra la munca sal bage la zbarna auzi zfrentele dracu vrea minim un milion jumate pa zi pai bai laturilor io la banii aia mai dau un milion la stat plus chirie plus curent plus spagi la rar plus spagi la anaf si la mediu plus ca banii de la asigurari ai iau la 6 luni si ami taie din iei futuva an gura da zdrente care visati salari de spania italia si franta mergeti acolo sa dormiti la bordura si sa mancati dan tombiroane
810,,,,,,,,,,,,,,,,(19 aug 15:51)
nu fug de munca ,,sunt platiti prost,,,ati auzit jigodiilor.
516Cetatean(19 aug 15:05)
Fug , pentru ca le oferiti SALARII de MIZERIE si conditii de LUCRU la fel ,nimeni nu investeste ,vor sa produca bani in conditi mizere..priviti un service sau o tamplarie conditi ca acum 100 de ani...salariul mic..pe cine credeti voi ca atrage...Incercati sa intelegeti..nu mai merge ,ca in perioada comunista...schimbati- va mentalitatile...oameni vor bani conditi decente de lucru ,darPatroni in ROMANIA..NU ofera salarii mari si conditii decente de lucru..muncesc oameni pentru ei 12 ore pe zi, si ei figureaza cu 8 ore ,in caldura si frig..cu echipamente si scule expirate..Rusine .....
159patron(19 aug 14:15)
decat sa ingras moldoveni scursuri de la canal ,mai bine aduc muncitori din asia cu salariul fix nu la procent
118Lolozaur(19 aug 13:34)
Care meseriasi angajati? 90 din 100 sunt oricum niste Dorei buni de nimic, putori care n-ar pune mana sa invete sa faca ceva ca lumea nici platiti. Patroni varza, meseriasi varza, paguba-n ciuperci.
314mai si platiti angajatii(19 aug 13:09)
Dati salarii platiti nu va bateti joc de oameni ca dasta nu vin la voi toti sunteti pusi pe jegmaneala incepand cu statu si continund cu patronii ...
712aiurea(19 aug 11:53)
Nici eu nu ma dau jos din pat decat pentru 150 de lei in sus m-ai bine stau in somaj pentru salari mici nu se merita sa muncesti am facut si liceu si tot degeaba degeaba anveti atata prin scoli ori cum bine nu v-a fii in romania
136tanar(19 aug 11:20)
Tineri ca mine nu vrea sa muncesaca pentru ca salarile sant mici degeaba faci scoli multe
215Nicu(19 aug 10:52)
Romania s-a grabit sa aduca preturile de afara,nu si eficientizarea sistemelor de lucru,tehnologizarea,adaptarea la economiile europene.Tinerii si nu numai,sunt pe deplin indreptatiti sa plece acolo unde sunt platiti mai decent,cu toata suferinta ce apare prin plecarea din tara.
016Dani(19 aug 08:32)
Ducetiva la Flora in Mamaia vedeti ca muncim si salarile nu s au dat dupa data de 10 avem banci de platit astia merita sa stai la iei si faci de toate din lipsa de personal
220Andrei(19 aug 08:18)
Patronii stiu de ce pleaca angajatii.dau salariu minim si vor sa munceasca non stop daca se poate.doar stiu sa exploateze .niste nenorociti
230Zisu(19 aug 08:12)
Angajatorii trebuie sa constietizeze ca doar cu munca angajatiilor pot face treaba. Fama mana de lucru esti faliment. Nu importarea de mana ieftina de lucru e solutia. Vrei profit ? Ai grija de oameni!
326somer(19 aug 08:12)
Patronii sunt exploatatori inumani,de aceea nu gasesc forta de munca.Salariul minim pe economie,pentru un specialist?Si sa mai lucreze si ore suplimentare neplatite?Sper sa dati faliment cat mai rapid,sa ajungeti si voi sa va castigati painea fiind sluga la altul,sa vedeti,e bine?
026Statul roman a inventat(19 aug 08:11)
contractul de munca de 1,2,4 ore...Si daca muncitorul este angajat cu norma de 2 ore cati ani ii trebuie sa iasa la pensie?.Deci statul roman concura la golaneala.Sa nu se mai faca contracte de munca partiale de 2 ore decat in cazul cand acesta mai are un contract de baza de 8 ore.
318pensionar(19 aug 07:53)
pana cand patronii nu vor respecta munca muncitorului si pe muncitor in sine, acestia nu au nici un motiv sa lucreze pana la epuizare pe un salariu de mizerie ptr care la pensie, daca va da dzeu si va ajunge, nu va obtine decat doi bani. Decizia de a pleca la munca in strainatate, cand cunosti o mesirie, este singura solutie de a-ti putea intretine familia, ca apoi sa-ti tragi familia dupa tine acolo. Acsa sa devina locul in care, o data pe an , in vacanta , sa vii sa-ti vizitezi neamurile si locurile natale. Asta ati dorit , asta ati obtinut. Muncitorii cu doi lei iar voi inclusiv parlamenta
213nelu(19 aug 07:31)
adevarul asta-i tineri de azi nu le place munca iar pt angajarile pe litoral ospatari barmani sa fire obligati sa angajeze numai calificati cum era inainte nu il ei dupa strada si-l faci ospatar si ne plangem de ce nu merge turismul pai cum sa mearga cand nu stiu sa-si faca meseria cum trebuie inainte de 89 se angajau necalificati in meserie dar lucrau ca ajutori de ospatari acum daca merge un ospatar calificat intre 30-40ani si una de 18-20 de fara calificare o angajeaza pe ea patronul veea mai degraba sa arate bine decat servicii ca lumea unde sunt vremurile in care se calificau ospatariie e
114Pribeagu(19 aug 07:15)
Motivatii sa lucreze,sa nu plece.
515ITM CONSTANTA(19 aug 07:03)
DE CE NU APARA DREPTURILE MUNCITORULUI ROMAN? CATE AMENZI S-AU DAT PE LITORAL PE MUNCA LA NEGRU SAU PE PROTECTIA MUNCII? APROAPE DE 0%; DOMNUL DIRECTOR BECHEANU, BOLA SI PLESU O ARD IN CONCEDII PRELUNGITE DE ODIHNA;POATE AUDE SI CINEVA DE LA ITM CTA SI IESE CU UN COMUNICAT DE PRESA CU ACTIVITATEA INSPECTORILOR PE LITORAL IN CELE 2 LUNI DE VARA!DAR NU CREDEM ASA CEVA!
522Ilie(19 aug 05:59)
Foarte bine ca tinerii nu se angajeaza. Patronii ofera salarii de mizerie. Minim pe economie nu este un salariu cu care sa traiesti.
623Mecanic auto(19 aug 04:33)
Puneti mana si faceri plata,bai labagiilor!Eu la negru,sau la alb,fara 150 de ron pe zi ,nici nu m-a dau jos din pat!
316iULIAN(19 aug 04:16)
Asa este acesti jegosi ar dori sa iti rupa spatele cu munca si sa nu te plateasca.Sa munceasca ei si familia lor pe banii care ai da .Muie la toate jegurile care se cred dumnezeu .
218Nae(19 aug 02:28)
Nu vor doar sa haleasca, vor sa se imbogateasca rapid pe spinarea unor tineri care inca locuiesc cu parinti si au nevoie de un ban in buzunar, niste cretini care vor sa profite la maxim pe spatele unor tineri abia iesiti de pe bancile scolii si profita de ei si de tineretea lor.
621Ayan(18 aug 22:53)
Bv Nae, ai dreptate, sa ne cacam pe Bucovala si alte jeguri de patroni. Vor doar sa haleasca, la angajati sa lecdea pula in brate si sa mai si yraiasca inca 10 luni din salariul pe 2 luni lucrate cate 20 de ore pe zi. Cat de curand or sa fie nevoiti sa aduca muncitori din Filipine, India, etc. Multa muie!
633Nae(18 aug 22:35)
Lacomia patronilor nu cunoaste margini, ar vrea sa-l puna pe bietul angajat sa lucreze non stop si sa-i arunce un salariu de mizerie in timp ce el pute de bani si aroganta, hai sictir!
mai mult...Replica
24 sep 00:00ReplicaAccident grav la Viișoara. Mașina în care erau doi fotbaliști de la CS Năvodari s-a răsturnat în câmp

Un grav accident rutier a avut loc, în această după-amiază, pe drumul care leagă localitățile Viișoara și...2206

23 sep 16:30ReplicaCOPIL DE 3 ANI, MORT LA BĂNEASA! Şoferul care l-a lovit cu microbuzul a FUGIT!3461
23 sep 12:36ReplicaINCIDENT la Cupa Mării Negre. Femeie lovită în plin de o biciclistă. VIDEO!5078
23 sep 13:53ReplicaMunicipalitatea are de plată 63 de milioane de lei către Polaris. Firma de salubrizare RENUNŢĂ la penalităţi. UPDATE

Primăria Constanţa a pierdut un proces cu Polaris şi are de plătit, din urmă, neactualizarea preţului la...2691

23 sep 00:00ReplicaSTRIGĂTOR la CER! Un individ care a TERORIZAT locuitorii din Mangalia a RECIDIVAT! Doar ce iesise din arest4527
23 sep 00:00ReplicaGiurgiucanu, Oancea şi Tănase, ARŞI la impozite pentru terenuri şi o vilă lăsate în paragină!2423
23 sep 00:00ReplicaDEFICITUL a crescut: peste 100 de POLIȚIȘTI au ieșit la PENSIE anul acesta, la CONSTANȚA!

Valul pensionărilor continuă în MAI! Deficitul de personal s-a accentuat constant încă din 2015, ajungând la acest...1296

23 sep 00:00ReplicaReclamaţiile de la Agigea modifică orarul firmei de transport călători1141
23 sep 00:00ReplicaProiectul lucrărilor de la Pasajul Cumpenei a fost revizuit1044
23 sep 00:00ReplicaHoria Constantinescu, ÎN RĂZBOI cu Decebal Făgădău. Promite AMENZI pentru locurile de joacă!

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, lansează un atac dur...2738

23 sep 23:41ReplicaDNA lovește din nou! Sevil Shhaideh, principalul pion în trecerea insulei Belina în administrarea Consiliului Județean!1109
23 sep 00:00ReplicaCIMITIRUL DIN ADÂNCURI. Zeci de epave descoperite în Marea Neagră1137
Vremea
19°17.1° - 19° duminică, 24 septembrie 2017
cer seninUmiditate: 98%
Vânt: 2.97 m/s din SSV
Presiune: 1029.84 milibari

Loto
6/494512324449
5/402122735377
joker4242535415
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 00:00SportCosmin Contra are ca obiectiv calificarea echipei naționale a României la EURO 2020

Noul selecționer al României, Cosmin Contra, prezentat oficial, vineri, într-o conferință de presă, are ca...306

23 sep 00:00SportIlie Năstase va fi consul onorific al Cehiei în România, cu biroul la Constanţa. Fostul tenismen: Ţara mea nu mi-a oferit această şansă

Ilie Năstase va fi consul onorific al Cehiei în România, anunţă ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, fostul...515

23 sep 00:00SportS-a stabilit cu cine vor juca Simona Halep şi Sorana Cîrstea în debutul turneului de la Wuhan

Simona Halep (2 WTA) şi Sorana Cîrstea sunt cele două reprezentante ale României pe tabloul principal de la Wuhan,...435

23 sep 00:00SportCampionul mondial Anthony Joshua se pregăteşte cu românul Bogdan Dinu pentru meciul de titlu mondial

Noul rege al categoriei grea la box, englezul Anthony Joshua, a apelat la un român pentru a se pregăti pentru...375

Local
23 sep 02:12LocalDebranșarea de la RADET va fi imposibilă. O nouă lege, în atenția parlamentarilor

Debranşarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice a cetăţenilor care locuiesc în blocuri,...838

23 sep 02:12LocalUn tânăr din Năvodari, condamnat la 3 ani de închisoare!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, la data de 22.09.2017, l-au depistat pe Alexandru Ion, în...754

23 sep 02:11LocalMARȘUL BICICLIȘTILOR din Constanța: „Sâmbătă aceasta pedalăm în semn de protest!”

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 14,30, din fața Casei de Cultură din Constanța, se va pleca în cea de a patra...517

23 sep 02:10LocalUn individ condamnat la 7 ani pentru furt a fost ”săltat” de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 21.09.2017, l-au depistat pe Constantin...509

23 sep 02:10LocalBricul Mircea s-a întors acasă. Marinarii, așteptați de rude și prieteni în Portul Militar Constanța

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii, nava școală ”Mircea” și-a încheiat,...351

23 sep 02:09LocalȘoferi trași pe dreapta: un septuagenar din Medgidia prins băut la volan!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 21.09.2017, ora 17.53, l-au depistat pe I.M.M, în vârstă de 19...359

23 sep 02:09LocalDosar penal pe numele unei cerșetoare din Constanța!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța, la data de 21.09.2017, orele 18.30, au depistat-o pe Simina...445

23 sep 02:09LocalA furat mai multe produse dintr-un centru comercial din Constanța!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța, la data de 21.09.2017, orele 16.00, l-au depistat pe A.Ș.,...359

23 sep 02:07LocalSindicaliștii din penitenciare: ”directorul adjunct de la Poarta Albă ar fi favorizat anumiți deținuți – vip”

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor îl somează public pe Marian Dobrică,...695

23 sep 02:05LocalAccident rutier în Ovidiu

Un accident rutier a avut loc în Ovidiu, în dimineaţa de vineri, 22 septembrie. Totul s-a petrecut pe DN 2A, la...1000

Politică
23 sep 12:12PoliticăPonta, despre Codrin Ştefănescu: Un bufon!

Victor Ponta continuă lupta cu cei care au contribuit la excluderea sa din partid. În contextul extinderii de către...423

23 sep 10:58PoliticăPonta: Nu am făcut nici un denunț împotriva cuiva; aștept scuze de la Dragnea

Fostul premier Victor Ponta a declarat că nu a făcut nici un denunț împotriva cuiva sau a liderului PSD Liviu...450

23 sep 11:31PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă! Pe ordinea de zi figurează şi PROBLEMA POLARIS

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, vineri, 29 septembrie 2017, în sala...1168

23 sep 10:59PoliticăLiviu Pop: Manualele pentru cinci discipline din clasa a V-a, livrate până la 11 octombrie

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că până la 11...641

23 sep 02:13PoliticăIată ce se va discuta în următoarea ședință a Consiliului Județean

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale,...748

23 sep 02:03PoliticăOficial de la DNA, despre Sevil Shhaideh: abuz în serviciu!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate...680

23 sep 02:04PoliticăNouă proiecte de hotărâre, aprobate de consilierii locali din Medgidia

Consilierii locali din Medgidia s-au întrunit joi, 21 septembrie 2017 în şedinţa ordinară a lunii în curs, în...322

exclusiv23 sep 12:39PoliticăPSD schimbă candidatul la Pantelimon: merge pe mâna actualului viceprimar

Pe data de 5 noiembrie vor avea loc alegeri parţiale în mai multe localităţi din ţară. La nivelul judeţului...1309

23 sep 02:04Politică10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Prin legea 168/12.07.2017, a fost aprobată instituită ziua de 10 octombrie ca Zi naţională a produselor...316

23 sep 02:06PoliticăUn chioșc a fost demolat în Tomis Nord!

Un chioșc amplasat pe strada Tulcei din municipiul Constanța a fost demolat după ce Poliția Locală a emis o...1468

Monden
23 sep 00:00MondenSorana ex-A.S.I.A. face dezvăluiri tulburătoare. „Aș fi vrut să mă duc la culcare și să nu mă mai trezesc”

Sorana, fosta solistă a cunoscutei trupe A.S.I.A., este invitata Oanei Turcu în cadrul emisiunii ”Refresh by Oana...319

23 sep 00:00MondenAndreea Bănică are același iubit de 23 de ani! Cum l-a cunoscut pe soțul ei

Andreea Bănică se poate considera o femeie împlinită, pentru că are o familie frumoasă și o carieră de succes....368

23 sep 00:00MondenIvanka Trump a ajuns în instanță pentru că a copiat un model de sandale

Procesul în care firma deținută de Ivanka Trump este acuzată că a copiat un model de sandale realizat de un creator...225

23 sep 00:00MondenRichard Gere a adormit în timpul ceremoniei în care Dalai Lama a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Pisa

Dalai Lama a fost prezent zilele trecute în Italia la Pisa pentru a i se decerna titlul de Doctor Honoris Causa în...250

23 sep 00:00MondenEmma Stone suferă de anxietate și face terapie de la 7 ani

Actrița premiată cu Oscar anul acesta, Emma Stone suferă de anxietate și face terapie de la 7 ani. Vedeta a făcut...234

23 sep 00:00MondenFotomodel găsit mort în propria locuință. Celia Fuentes avea doar 27 de ani

Un fotomodel, găsit mort în propria locuință. Celia Fuentes avea doar 27 de ani, iar surse din anturajul acesteia...302

23 sep 00:00MondenJanet Jackson a slăbit peste 30 de kilograme și a revenit la silueta de dinainte de sarcină

Janet Jackson, în vârstă de 51 de ani, a slăbit 30 de kilograme în doar opt luni și a revenit la silueta de...247

23 sep 00:00MondenIvanka Trump a dezvăluit într-un interviu că a suferit de depresie postpartum

Ivanka Trump, fiica cea mare a președintelui american Donald Trump, a dezvăluit că a suferit de depresie postnatală...216

23 sep 00:00MondenLiliane Bettencourt, moștenitoarea grupului L'Oréal și cea mai bogată femeie din lume, a murit la 94 de ani

Moștenitoarea gigantului francez de cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume, potrivit...233

23 sep 00:00MondenGérard Depardieu acuză justiția franceză că a provocat moartea fiului său Guillaume

Actorul francez Gérard Depardieu a afirmat într-un interviu recent că justiția franceză i-a ucis fiul, relatează...298

Mapamond
23 sep 00:00MapamondDezastrul de la Fukushima: Compania Tepco, amendată cu 2,8 milioane de euro

Un tribunal din Japonia a decis vineri că furnizorul de electricitate Tepco se face responsabil de accidentul nuclear...214

23 sep 00:00MapamondTurcia: Patru morți și aproape 20 de dispăruți în naufragiul unei bărci cu imigranți în Marea Neagră

Patru persoane au murit și aproape 20 erau căutate de autorități vineri după naufragiul unei bărci care transporta...211

23 sep 15:35MapamondKim Jong-Un promite că-l va face pe Trump să „plătească scump“ pentru amenințările la adresa Coreei de Nord

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri "deranjat mintal" pe președintele american, Donald Trump, și a...258

23 sep 00:00MapamondTrump spune că Erdogan a devenit prietenul lui și merită note bune pentru modul cum guvernează

Președintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe "prietenul" său Recep Tayyip Erdogan în cadrul unei întâlniri...233

23 sep 00:00MapamondReferendum în Catalonia: Amenzi între 6.000 și 12.000 de euro pe zi pentru organizatori, decide Curtea Constituțională

Curtea Constituțională spaniolă a anunțat joi amenzi cuprinse între 6.000 și 12.000 de euro pe zi pentru 24 de...203

23 sep 00:00MapamondAeroportul Ataturk din Istanbul, unde un avion privat a luat foc la aterizare, a fost redeschis

Aeroportul Ataturk din Istanbul, cel mai important din Turcia, a fost închis joi, pentru scurt timp, după ce un avion...214

23 sep 00:00MapamondAngela Merkel și mai mulți politicieni germani au primit scrisori de amenințare cu câteva zile înainte de alegeri

Scrisori de amenințare în care se aflau o pudră albă și lame de ras au fost trimise mai multor politicieni germani,...199

23 sep 00:00MapamondDonald Trump a semnat un nou ordin executiv privind extinderea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

Președintele american Donald Trump a anunțat joi că a semnat un ordin executiv care va permite Statelor Unite ale...203

23 sep 00:00MapamondONU adoptă o rezoluție pentru a ajuta Irakul să strângă dovezi despre crimele comise de Statul Islamic

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat joi o rezoluție propusă de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de...189

23 sep 00:00MapamondGrupul de la Vișegrad și alte țări, inclusiv România, cer ca reglementările UE să prevină standardele duble la alimente

Reglementările Uniunii Europene trebuie să elimine standardele duble la produsele alimentare pe piețele UE, sunt de...206

Sănătate
16 sep 21:07SănătateAtenție, părinți! Tot mai multe cazuri de rujeolă confirmate!

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri, 15 septembrie, este de 9.233, cu...1059

15 sep 23:40SănătateCentru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru...2125

8 sep 21:43SănătateAl 34-lea deces din cauza rujeolei - un băieţel cu anemie, în vârstă de 5 luni. Peste 9.100 de cazuri în aproape un an de la declanşarea epidemiei

Numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 34, ultimul caz fiind un băieţel de cinci luni cu anemie din judeţul...716

28 aug 16:19SănătateȘtii ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

...1550

1 aug 00:41SănătateSCHEMA de IMUNIZARE. Opt vaccinuri obligatorii la înscrierea copiilor în învăţământ

Opt vaccinuri vor fi obligatorii începând cu anul viitor înainte de intrarea în colectivitate. În cazul în care...1959

1 aug 00:40SănătateMargarină cu aromă de unt și conservanți!

Acizii grași trans din margarină și din alte produse alimentare provoacă anual 50000 de decese în Uniunea...1863

13 iul 00:00SănătateȘi Germania vrea să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente

Guvernul german a propus miercuri candidatura orașului Bonn pentru a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente...2279

11 iul 00:48SănătateChimicalele din crenvurștii pentru copii

...3281

9 iul 22:34SănătateŞtii care este procentul de carne din sandvişul tău cu salam?

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România) membră a...2912

9 mai 00:22SănătatePensionarii mai pot aplica pentru o serie de bilete de tratament pe 2017

Pentru cea de-a VI- a serie de bilete de tratament din anul 2017, cu data de prezentare în stațiune 23 mai 2017,...5568