REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Constanţa şi Bulgaria vor avea un Centru comun pentru situaţiile de urgenţă

Constanţa şi Bulgaria vor avea un Centru comun pentru situaţiile de urgenţă

Replica API 6 aprilie 2012 | 00:00 112

Proiectul presupune şi achiziţionarea unui elicopter

Proiectul presupune şi achiziţionarea unui elicopter

Până la finele anului, Dobrogea va avea un Centru Transfrontalier pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, proiect unic pentru teritoriul nostru până în momentul de faţă. De asemenea, în cadrul poiectului, va fi achiziţionat şi un elicopter pentru cazurile de urgenţă, atât pentru Constanţa cât şi pentru Bulgaria, totul fiind finanţat în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România - Bulgaria.

"Proiectul se referă la înfiinţarea unui Centru Transfrontalier pentru managementul situaţiilor de urgenţă. În cadrul lui, pe lângă achiziţionarea unui elicopter, se vor achiziţiona servicii de instruire pentru personalul din managementul situaţiilor de urgenţă. Bulgarii, pe partea lor, fac achiziţii, îşi cumpără echipamente pentru situaţii de urgenţă şi autospeciale, pentru că este un parteneriat cu partea bulgară", a declarat, pentru "Replica", Sevil Shhaideh, directorul Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Proiectul se află în faza studiului de fezabilitate, care va determina inclusiv locul unde să fie amplasat centrul. Vizate sunt două localităţi, respectiv Băneasa şi Negru Vodă. "Se va realiza un studiu de fezabilitate în vederea înfiinţării acestui centru. În urma acestui studiu, Centrul Transfrontalier pentru Situaţii de Urgenţă se va înfiinţa ori la Băneasa, ori la Negru Vodă. Rămâne de văzut, sunt nişte criterii de urmat", a mai spus Sevil Shhaideh. Valoarea proiectului se va ridica la 8 milioane de euro, cu TVA, iar lucrările se estimează a fi finalizate până la sfârşitul anului în curs. "Elicopterul urmează să fie achiziţionat anul acesta, în funcţie de cum se mişcă procedura, ca şi construcţia centrului de altfel. Elicopterul va funcţioana atât pentru Dobrogea, cât şi pentru Bulgaria", a declarat Sevil Shhaideh.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212