REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Constanţa, solidară cu sinistraţii din Galaţi

Constanţa, solidară cu sinistraţii din Galaţi

Replica API 14 septembrie 2013 | 00:00 245

Militarii donează 4 tone de apă

Militarii donează 4 tone de apă

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a dispus, vineri dimineaţă, ca circa patru tone de apă îmbuteliată să fie transportate în localităţile devastate de inundaţiile din judeţul Galaţi. Cantitatea de apă va fi împărţită localnicilor din localitatea Cudalbi, acolo unde o fetiţă de 8 ani, care a fost smulsă de viitură, la propriu, din braţele tatălui său, a fost găsită fără suflare, la fel şi alte opt persoane. Militarii Statului Major al Forţelor Navale au donat două tone de apă localnicilor din Valea Mărului. Având în vedere situaţia gravă, în care se află sinistraţii din zonele inundate ale judeţului Galaţi, tinerii Sociali Democraţi din Constanţa vă adresează un apel sincer de a îi ajuta pe semenii noştri greu încercaţi de soartă. În spirit de solidaritate cu cei aflaţi la nevoie, făcând un gest de onoare, sunteţi aşteptaţi la Sediul TSD Constanţa de pe Bulevardul Al. Lăpuşneanu, la parterul blocului LE 20, zona Trocadero, în vederea strângerii de ajutoare.

De asemenea, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Constanţa fac apel la cetăţeni să participe la strîngerea de ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Galaţi. Constănţenii sunt rugaţi să doneze alimente neperisabile (ambalate): apă, conserve, făină, zahăr, ulei, ceai, paste făinoase, orez, mălai; obiecte de cazarmament: pături, saltele, lenjerii, pături; obiecte de uz-casnic: detergent, produse dezinfectante, mături, mopuri, ligheane, găleţi, oale pentru gătit, farfurii, căni, tacâmuri; produse de igienă personală: hârtie igienică, prosoape, săpun, alcool sanitar; materiale de construcţii: var, BCA, ciment, cherestea, lopeţi; obiecte de mobilier: scaune, mese, mobile. În acelaşi timp, agenţii comerciali de pe raza judeţului Constanţa sunt rugaţi să sprijine această acţiune şi să nu rămînă insensibili, în faţa suferinţei cetăţenilor din judeţul Galaţi. Punctele de strîngere a ajutoarelor vor fi deschise în municipiul Constanţa începînd de sîmbătă, 14.09.2013, între orele 08.00-20.00, în următoarele locaţii: sediul Consiliului Judeţean Constanţa; parcul din faţa Teatrului Oleg Danovski; parcul Tomis 2-Capela Militară; Tomis 3, lîngă Oficiul Poştal nr. 7 şi Pavilionul Expoziţional Constanţa, B-dul Mamaia, nr. 331A. Începînd de luni, 16.09.2013, între orele 08.00-20.00, vor fi deschise puncte de stringere a ajutoarelor, în următoarele locaţii din judeţul Constanţa: Casa de Cultură din Mangalia; Casa Căsădorilor din Năvodari; Prmăria Medgidia; Primăria Cernavodă; Primăria Hârşova; Primăria Negru Vodă. Cetăţenii, din celelalte localităţi ale judeţului, pot aduce ajutoarele la sediul primăriilor din comune, acestea urmînd a fi transportate la punctele mai sus menţionate, de către reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa. "Pentru familiile care şi-au văzut distruse într-o clipă gospodăriile şi munca de o viaţă orice ajutor pe care îl puteţi da este binevenit", susţin reprezentanţii CJC.

Militarii ridică un dig din saci de nisip în Frumuşiţa

De precizat că un detaşament de 30 de militari, cu unelte genistice şi un autocamion DAC, participă la ridicarea unui dig din saci de nisip în localitatea Frumuşiţa, iar în localitatea Cuca s-a suplimentat numărul militarilor care participă la misiuni de evacuare-salvare cu încă 30 de militari. Detaşamentele sunt formate din militari ai Batalionului 284 Tancuri de la Galaţi. Peste 400 de militari din garnizoanele Bârlad, Brăila şi Focşani sunt pregătiţi să intervină, cu mijloace tehnice specifice, la solicitarea autorităţilor locale.

Patriarhia Română va oferi 70.000 lei familiilor decedaţilor din Cudalbi

Patriarhia Română va ajuta financiar cu câte 3.000 lei familiile celor nouă persoane care şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din ultimele zile. Mai mult, Patriarhia va oferi suma de 70.000 lei pentru ajutorarea familiilor din comuna Cudalbi, localitatea gălăţeană cea mai grav afectată de inundaţii. Biroul de Presă al Patriarhiei Române informează, vineri, într-un comunicat că iniţiativele aparţin Patriarhului Daniel, ajutoarele urmând a fi distribuite prin intermediul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Totodată, Patriarhia Română îndeamnă centrele eparhiale, clerul şi credincioşii ortodocşi români din ţară şi străinătate să ajute familiile sinistrate. Banii pot fi depuşi în contul special pentru sinistraţi RO33RNCB0141032864090007, deschis la BCR Galaţi de către Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108