REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CONSTANŢA tuturor POSIBILITĂŢILOR: Eşti în regulă cu rovinieta? Şi ce dacă, ia o amendă!

CONSTANŢA tuturor POSIBILITĂŢILOR: Eşti în regulă cu rovinieta? Şi ce dacă, ia o amendă!

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:00 313

Nervi întinşi, timp pierdut şi bani cheltuiţi

Nervi întinşi, timp pierdut şi bani cheltuiţi

Erori de sistem, incompetența angajaților, indolență cât cuprinde, atitudine de mici zei și dat din umeri! Vi se par cunoscute cele enumerate? Mai tot cetățeanul care a avut nenorocul de a vizita vreo instituție publică, inevitabil s-a confruntat cu așa ceva. Așa a pățit și un alt constănțean, care s-a trezit cu o amendă pentru neplata rovinietei, chiar dacă autoturismul era scutit de la plata tarifului (numere provizorii cel mai probabil). Cert este că a ajuns în instanță și a prima sentință îi este favorabilă. Însă, nu se știe ce se va întâmpla cu cheltuielile de judecată.

Dacă în mod normal, omul de rând ”plătește” când greșește la locul de muncă, există și situații în care aceste aspecte nu se aplică. Iar exemple ar putea fi cu nemiluita. Cert este că tot cetățeanul trage să rezolve eroarea emisă de către anumite instituții, el își pierde timpul, își toacă nervii și scoate bani din buzunar. Dacă îi va mai recupera, rămâne de văzut. De data aceasta este vorba despre un bărbat care s-a trezit cu amendă pentru neplata rovinietei.

Chiar dacă autovehiculul era scutit de la plata tarifului, lucru înregistrat și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Pe sistemul: baza de date este pe post de bibelou și nu pentru a fi verificată, omul s-a trezit cu procesul verbal. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se prezinte instanței de judecată.

Astfel, pe 16.08.2017, a fost înregistrat dosarul la Judecătoria Constanța, cu obiectul ” plângere contravenţională R17 0427539”, petent fiind G.R., iar intimat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Sa – Cestrin. Ulterior, pronunțarea a tot fost amânată, iar în ianuarie anul curent, magistrații au dispus anularea procesului verbal.

”Admite plângerea contravenţională formulată de petentul R. G. în contradictoriu cu intimata CNAIR SA. Anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria R17 nr. 0427539/25.07.2017 întocmit de CNAIR SA. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Constanţa”, potrivit minutei judecătorești.

Însă, ce se întâmplase, de fapt? Autoturismul cu pricina a fost condus de către soția petentului la data când s-a presupus că a rulat fără rovinietă, în vara anului 2017. Numai că, așa cum este precizat și mai sus, vehiculul era scutit de la plata tarifului (așa cum se întâmplă la mașinile cu numere provizorii), aspect înregistrat la CNAIR. Și, de cum petentul a înaintat acțiunea în instanță, intimatul (CNAIR) prin întâmpinare, a recunoscut că incidentul a fost incorect validat și a solicitat admiterea cererii, în sensul anulării procesului verbal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
softul nu stie sa recunoasca numerele provizorii. alta stire mai plauzibila, ca asta macane.
5
0
Ai platit rovinieta! ia o amenda! Ai platit amenda?! Da' de ce nu porti basca? ia o amenda!....
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218