REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
14.8° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

CONSTANȚA va avea, în sfârșit, o STRATEGIE CULTURALĂ

CONSTANȚA va avea, în sfârșit, o STRATEGIE CULTURALĂ

Replica API 27 noiembrie 2021 | 23:50 1298

Municipiul Constanța va beneficia, în sfârșit, de o Strategie Culturală pentru perioada 2021 – 2031. Principalele axe strategice ale acesteia sunt: Peninsula, Infrastructura, Mozaicul/Multiculturalitatea, Administrația, Coeziunea, Cetatea și Creativitatea. Municipiul Constanţa are nevoie de reconectarea urgentă la viaţa culturală de calitate şi de amplitudine care se desfăşoară la nivel naţional şi european, precum şi, prioritar, la nivelul principalilor poli de dezvoltare culturală din România prin elaborarea și aplicarea unei Strategiei culturale a municipiului Constanţa pentru perioada 2021-2031.

Până în prezent, sectorul cultural din municipiul Constanţa nu beneficia de un document strategic pe termen mediu şi lung asumat la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, care să poată constitui baza întregului sistem de planificare şi acţiune culturală de la nivel municipal, capabil să ofere domeniului cultural coerenţă şi continuitate şi să permită fundamentarea documentelor strategice, precum şi a documentaţiilor operaţionale pentru programe şi proiecte cu fonduri publice în domeniul cultural.

Care sunt principalele axe strategice

Principalele axe strategice ale Strategiei culturale vor fi: Peninsula - coroana culturală sezonieră a României și coroana culturală la Constanţei; Infrastructură - Dezvoltarea infrastructurii culturale şi conexe; Mozaicul şi Multiculturalitatea - Constanţa mozaic multicultural, multietnic şi multiconfesional; Administraţia - consolidarea capacităţii de acţiune şi intervenţie a aparatului administrativ în domeniul cultural; Coeziunea - consolidarea coeziunii culturale locale; Cetatea - cultura ca motor al dezvoltării durabile locale, ca şansă pentru toţi şi ca instrument de capacitare la viaţa cetăţii a noilor generaţii; Creativitatatea - încurajarea creativităţii culturale autohtone.

Fiecare axă strategică este articulată prin obiective specifice, însoţite de propuneri de acţiuni/măsuri şi mecanisme care sunt deja disponibile sau care pot fi dezvoltate în perioada de implementare a Strategiei Culturale. Dezvoltarea unei construcţii strategice conform axelor stabilite, va reprezenta o garanţie a obţinerii unor schimbări structurale progresive, pe toate domeniile relevante, în perioada de implementare a Strategiei (2021-2031).

Acţiuni culturale integrate şi eficiente în plan cultural

În elaborarea Strategiei au fost consultate documentele principale de politici publice la nivel naţional, regional şi local relevante pentru domeniul culural (atât cele, deja adoptate, cât şi cele în curs de adoptare pentru următoarea perioadă. Prin elaborarea şi adoptarea Strategiei culturale a municipiului Constanţa pentru perioada 2021-2031 se creează premisele unei acţiuni culturale integrate şi eficiente în plan cultural a administraţiei şi comunităţii culturale locale, o âutentică foaie comună de parcurs în domeniul cultural.

Întreaga strategie poate fi consultată AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ne trebue noua cultura daca avem in fiecare zi la televizor Las Fierbinti? Sa vezi acolo poante razi de te caci pe tine cu Giani si cu Bobita. Sti ce zic?? Sti s-au nu sti??
1
0
S-a scremut muntele si a fatat un soarece.
2
0
sa scapam de primarul care locuieste in eforie
2
1
Diana Berechet , AICI , unde ? ce drac de semnal transmiti tu daca nu se deschide un link ori o pagina noua - cea din 26 .11. ???
0
2
Cine este priceputul
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407