REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Constanța va avea încă 16 KILOMETRI de PISTE pentru BICICLETE

Constanța va avea încă 16 KILOMETRI de PISTE pentru BICICLETE

Replica API 7 iulie 2021 | 00:25 5630

Indiferent că eşti constănţean sau turist venit la malul mării şi vrei să te plimbi cu bicicleta, trebuie să ştii că „excursia” nu va fi una lipsită de peripeţii. Cei care obişnuiesc să utilizeze bicicletele în oraş au mari bătăi de cap fie pentru că trebuie să circule pe partea carosabilă, fie pe trotuar, fie pistele de biciclete, acolo unde există, sunt blocate de maşinile parcate neregulamentar. Ei bine, Primăria Constanţa promite că va realiza încă 16 km de piste pentru biciclete, în urma implementării proiectelor de mobilitate urbană.

Primăria promite că va extinde reţeaua de piste

În lipsa pistelor, mersul pe bicicletă nu poate fi considerat sigur în oraşul de la malul Mării Negre. În continuare, bicicliștii care aleg să circule cu bicicleta în municipiu sunt expuși pericolelor, însă situația s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Primăria Constanţa promite alţi 16 km de piste pentru biciclete care vor fi realizaţi în urma implementării proiectelor de mobilitate urbană. Piste de biciclete ar urma să apară pe tronsonul cuprins între Gara CFR şi staţiunea Mamaia, în centrul vechi al Constanţei, acolo unde au fost deja semnate contractele pentru demararea lucrărilor de îmbunătăţire a mobilităţii urbane. Potrivit Primăriei, în prezent pistele de biciclete se întind pe o lungime de 9 km: 4 km în Constanţa şi 5 km în Mamaia.

Sistem de bike sharing disponibil la Constanța

Chiar și în lipsa pistelor de biciclete, sistemul de bike sharing este folosit de constănțeni, care au la dispoziție 390 de biciclete. Orice turist sau localnic cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Latimea minima pe sens trebuie sa fie de 1.5 m ca sa poata fii numite piste de biciclete.Mai Cita iene putin la pla.
1
0
Nu am vazut pe nimeni pe piste chiar si vara
7
8
Sa scapi de masinile mai vechi de 10 ani, dar daca ai masina de 4-5 ani si are peste 300 mii km si alta de 13-15 ani cu 240 mii km, care e mai harb si polueaza mai tare?
9
1
Constantentii si fudulismul, nu renunta la masini nici sa ii platesti. Mergeti prin Olanda sa vedeti un pic cum stau lucrurile cu masinilie si bicicletele
17
12
Le faci de sanchi asa, dar cine merge pe ele mai mwila???
11
6
piste pentru benveu trebuie la noi in sat
9
5
nU Ne trEbuIe pisTe NOi vReM In mAsiNi
6
15
foarte bine, si sa scape de harburile mai vechi de 10 ani si va fi loc pentru toata lumea
12
11
Foarte bine, poate astfel scapam si noi de haosul din trafic. Cat mai putine masini, vrem biciclete
16
17
S-a facut un studiu sa se vada care este necesarul de asemenea piste? Cati utilizatori sunt care merg zilnic cu bicicleta? Facem ca asa se cere, ca e frumos, sa bifam ca avem si noi asa ceva, dar sa nu fie necesare?
27
13
Foarte bine sa se faca cat mai multi km de piste. Iar cei care au masini sa se mute pe biciclete
12
25
astea lipseau,piste ptr fraieri?darmpar uri,paduri cind?
13
16
Formularea este gresita. Anul asta se vor trasa 16 km de piste de bicicletre. Mi se pare aiurea ca pt cateva persoane care merg cu bicicleta sa ingreunezi tot traficul rutier din oras. Daca tot se lauda ca vor face piste sa le faca nu sa dea o dunga de vopsea pe strada .
35
11
Mai primar de carton ,este proiectul lui Fagadaunu nu al tau si a lui Omocea nou face news directoe de la ape
24
9
Fa parcari nenorocitule , nu piste
32
19

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468