REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La inițiativa consilierului USR, Mihai Ochiuleț, Constanța ar putea să dispună de un nou parc! Video

La inițiativa consilierului USR, Mihai Ochiuleț, Constanța ar putea să dispună de un nou parc! Video

Replica API 29 iunie 2022 | 00:00 1666

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133 metri pătrați, la inițiativa consilierului local municipial USR, Mihai Ochiuleț. În acest sens, acesta a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României pentru trecerea terenului cu numărul cadastral 245801 din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Turismului în domeniul public al municipiului Constanța.

La inițiativa consilierului local USR, Mihai Ochiuleț, Constanța ar putea să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133 metri pătrați. În acest sens, acesta a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României pentru trecerea terenului cu numărul cadastral 245801 din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Turismului în domeniul public al municipiului Constanța.

CNCF CFR SA deține pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Constanța, un teren aferent liniei de cale ferată 816 Palas – Port A, de la km CF 228+878 la km CF 224+687. În prezent, această linie nu se mai află în exploatare, fiind scoasă din funcțiune. În multe cazuri au existat sesizări cu privire la depozitarea ilegală de deșeuri menajere și de construcții, fapt care a necesitat suportarea unor cheltuieli importante în vedere igienizării terenului.

Justificarea preluării se bazează pe faptul că acesta se pretează a fi transformat în parc public sau grădină urbană dar și pentru creșterea suprafeței de spații verzi pentru a atinge nivelul de 26 de mp pe cap de locuitor.

Ce spune Mihai Ochiuleț despre proiectul de hotărâre!

Contactat telefonic, consilierul local municipal a declarat: ,,Pe acest teren a existat o șină de cale ferată, în prezent fiind dezafectată, scoasă. Este o suprafață destul de întinsă, proiectul ar putea fi împărțit în 2 proiecte mai mici. La capătul există și Tunelul Carol I, construit sub îndrumarea marelui inginer Anghel Saligny, care se păstrează destul de bine, acesta ar putea fi încadrat într-un parc tematic. Poate să fie o atracție turistică, mai ales că cei de la CFR, încă din 2017, spun că vor să renunțe la acel teren pentru că le provoacă numai probleme din cauza oamenilor care aruncă resturile menajere sau cele din construcții.

Noi avem nevoie de spații verzi încât să avem 26 de metri pătrați pe cap de locuitor. Se pot atrage fonduri europene pentru regenerare urbană, totul este ca acest teren să intre în administrarea noastră. Putem să facem locuri de recreere, pistă de bicicletă, parc tematic, cu bănci, cu iluminat, locuri de joacă.”, a spus Mihai Ochiuleț, consilier local municipal USR, pentru Replica de Constanța.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem o gradina, gradina prostilor din consiliile locale si judetene, si cea mai stabila cea a poporului post si cu mana intinsa care voteaza partide sperand la vreun ajutor. Nu va ajuta nimeni vreodata daca nu va ajutati singuri
1
0
dezafectata ducea direct la silozurile de cereale construite de Anghel Saligny, si poate fi reabilitata cu bani europeni sau trasformata in sosea rapida cu acces din autostrada A2, DACA prin PUG-ul nou zona Portului vechi ar deveni centru de afaceri, cu hoteluri si cladiri inalte de birouri unde acosteaza nave mari de croaziera. Pentru un primar cu viziune.
1
0
Ideea este buna, dar punerea ei in practica este putin probabila. In primul rand, pe terenul respectiv sunt construite mai multe locuinte ilegale, ceea ce presupune demararea unor actiuni in instanta pentru demolarea sau intrarea lor in legalitate. In al doilea rand e necesara mobilizarea rapida a primarului si consilierilor locali pentru adoptarea respectivei hotarari de consiliu local si gasirea urgenta de fonduri pentru punerea proiectului in practica imediat dupa adoptarea lui. In al treilea rand, proiectul asta fiind venit din partea USR, nu va avea sprijinul celorlalti consilieri locali.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614