REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănțean UITAT de autorități în AUTOIZOLARE!

Constănțean UITAT de autorități în AUTOIZOLARE!

Replica API 15 aprilie 2020 | 19:02 5305

Situație incredibilă relatată, pentru Replica, de un constănțean aflat în izolare. Bărbatul s-a întors la începutul lunii aprilie în țară, din Olanda. După ce a completat declarația pe propria răspundere la intrarea în țară, la aeroportul Otopeni, constănțeanul a intrat în izolare pentru 14 zile. Când a vrut să afle ce trebuie să facă în continuare, Cosmin C. s-a lovit de... România.

"Nimeni nu știe nimic"

Curios să afle procedura în acest caz, bărbatul a fost pasat de la ISU la DSP, de la DSP la Poliție ș.a.m.d. Constănțeanul lucra ca șofer de camion în Olanda și a fost trimis acasă, alături de alți colegi, după izbucnirea pandemiei. Pentru a nu pune viața celor dragi în pericol, Cosmin C. s-a izolat singur în apartamentul unui prieten și a așteptat noi vești.

Veștile au întârziat să apară, astfel că bărbatul a pus mâna pe telefon și a încercat să afle informații.

"La data de 3 aprilie m-am întors în țară, iar pe aeroportul Otopeni ne-a întâmpinat cienva de la DSP. Ne-a pus să completăm foaia pe propria răspundere și ni s-a spus să mergem în izolare. De atunci și până în prezent, nu m-a băgat nimeni în seamă. Vineri, 17 aprilie, trebuie să ies din izolare. Am sunat la ISU, Poliție, DSP, 112, dar nimeni nu știe nimic. Mi s-a spus că va veni cineva să mă vadă doar dacă îmi este rău, dar nu am prezentat deloc simptome. Eu nu m-am dus acasă, pentru că mama mea este în vârstă și nu vreau să fie un pericol.", a declarat, pentru "Replica", Cosmin C.

"Risc să stau 14 zile în carantină și să primesc amendă"

Între timp, constănțeanul a stat de vorbă și cu alți colegi care s-au întors în același timp în țară și care se aflau în izolare. Astfel, a putut afla că aceștia fuseseră controlați de polițiști și că urmau să primească o hârtie din partea autorităților cu ajutorul căreia să dovedească că au respectat perioada de izolare.

Cu câteva zile înainte de sfârșitul perioadei de izolare, Cosmin C. încă nu știe ce trebuie să facă pentru a nu fi amendat și băgat în carantină.

"Sâmbătă ar trebui să mă duc acasă, dar nu știu ce să fac. Îmi este frică să nu fiu amendat, când o să ies din casă, pentru că nimeni nu îmi spune nimic. Am colegi șoferi care îmi spun că au primit vizite din partea polițiștilor, pentru a-i controla dacă respectă izolarea. Am înțeles că ar trebui să primesc o foaie din partea polițiștilor. Dacă ei mă prind fără foaie, risc să stau 14 zile în carantină și să primesc amendă.", ne-a mai declarat Cosmin C. Bărbatul nu a fost testat, întrucât nu a prezentat simptomele bolii Covid-19.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata lumea spune izolare , izolare si baiatul asta velea pune bomboana deasupra colivei romanesti la presiuunea popilor corupti si netrebnici, cine va plati pentru treaba asta, cine va plati pentru mortii care vor apare, stim ca romanii sunt haotici si o sa fie o nebunie ? Preafericitul dany , jubileaza , de guvernul asta slab in frunte cu presedintele !
3
2
Il cred,fiindca am trecut si noi prin asta: desi am fost luati in evidenta la aeroport,la intoarcerea in tara, DSP- ul nu stia nimic. Doar politia ne verifica, zilnic. Noi am anuntat DSP- ul si cand am intrat in izolare,si cand am iesit. Sunt varza toti. Nu ne-a sunat nimeni sa ne intrebe daca avem simptome,daca mai suntem in viata,nu ni s-au facut teste. Politia ne vana,doar-doar facem vreo greseala,sa ne traga o amenda. Am fost ai nimanui. Doar reguli,reguli,reguli si atat.
11
4
Articol scris la misto doar pentru a umple foaia..Pe 17 face 2 saptamani.. Ce trebuia sa-i faca.. Jurnalisti lui Spiru Haret..
9
5
Cred ca exagereaza. Ce vrea acum, un certificat de buna purtare ?
9
9
Nu sta bine cu matematica.
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218