REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
17.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Constănţeancă, AMENINŢATĂ de soţ că o DESFIGUREAZĂ cu ACID

Constănţeancă, AMENINŢATĂ de soţ că o DESFIGUREAZĂ cu ACID

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 5328

Scene desprinse parcă din operele lui Caragiale între doi soţi aflaţi în divorţ. Un individ din Constanţa şi-a ameninţat soţia că o desfigurează cu acid din cauza geloziei. Victima a cerut ordin de protecţie.

Cum s-au petrecut faptele

În motivarea cererii, soţia a a arătat că începând din luna august 2019, pe fondul geloziei, V.D. a început să o amenințe cu moartea și cu acte de violență pe ea, cu care se află în proces de divorț, și pe mama sa, ultimul eveniment având loc pe data de 28.06.2020, când i-a spus soției sale că va trebui să se uite mereu peste umăr, având pregătit pentru ea un borcan cu acid. Persoana vătămată a anexat la dosar fotografii ale mesajelor de amenințare primite de la soțul său, mesaje în care este vizată și mama acesteia.

Agresorul a declarat că o va tranşa ca pe un porc pe soţia sa

Fiind contactat telefonic de către un lucrător de poliție pentru a-i aduce la cunoștință că împotriva sa a fost emis un ordin de protecție provizoriu, agresorul a afirmat că ,,nu îl va respecta și că o va tranșa ca pe un porc pe soția sa.”

Motivarea instanţei

Mesajele depuse la dosarul cauzei dovedesc că pârâtul în mod constant folosește la adresa reclamantei, un limbaj jignitor și brutal, ce constă în utilizarea de insulte, amenințări, cuvinte și expresii degradante și umilitoare, ce nu pot fi considerate ca reprezentând o exprimare normală, chiar și în contextul situației litigioase dintre părți. Instanța nu poate să rețină că aceste exprimări reprezintă ieșiri ale pârâtului ce au caracter excepțional din punct de vedere al frecvenței și că au fost determinate de împrejurări ,,scuzabile”.

Instanţa a emis un ordin de protecţie, pentru o perioadă de 6 luni, dispunând: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de reclamantă, obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de mama victimei, obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de reședința reclamantei, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nimeni nu misca in front, apoi se da cu suspendare!
0
0
"Un nemernic", sa te duci in mortii ma-tii de flegma, nu mai discrimina. Jegosule!
4
1
La cum actioneaza autoritatile noastre in virtutea legilor ce de fapt protejeaza infractorii mai mult decat victimele,e foarte probabil ca in curand sa aflam de infaptuirea unei crime sau cel putin tentative de omor. O tara terorizata de clanuri interlope nu face mai nimic ,sa nu deranjeze chipurile ,,obiceiuri si traditii'' ale unei etnii. Suntem un popor la mila sortii
7
0
Poate o infrumuseteaza...mai sti
5
5
Iar un nemernic care considera femeia proprietate personala.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389