REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Constănţeni amendaţi pentru că au organizat picnic pe trotuar

Constănţeni amendaţi pentru că au organizat picnic pe trotuar

Replica API 10 aprilie 2019 | 01:57 542

Dacă spui picnic, spui distracţie, muzică şi mult alcool. Doar că distractia te poate lăsa fără sume frumuşele din portofel dacă eşti prins de poliţiştii locali. În ultimele zile, 4 constănţeni au fost amendaţi pentru că au organizat picnit în locuri neamenajate.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului și disciplinei în construcții împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Sprijinire și Îndrumare Asociații de proprietari au acționat pe raza municipiului Constanța pentru igienizarea și zugrăvirea fațadelor și a zidurilor, precum și a perimetrului adiacent imobilelor, eliminarea de graffiti, refacerea gardurilor și a firmelor luminoase, înlocuirea geamurilor și a vitrinelor deteriorate, identificarea problemelor ce țin de colectarea și ridicarea gunoaielor depozitate necorespunzător pe domeniul public, curățarea terenurilor de frunze și crengi, întreținerea, toaletarea și salubrizarea peluzelor/spațiilor verzi și a zonelor cu flori.

În ceea ce privește desfășurarea activităților de picnic au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare 4.000 lei.

Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe străzi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens.

Conform actelor normative în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă contravențională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei”.

Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exista vreun loc amenajat pentru picnic in aer liber?
2
1
Mai faceau si inainte oameni un gratar in fata curti stateau la barfa pe banca din fata porti juacu table sau carti si nu se supara nimeni acum or fi si tigani devina dar si lumea s-a inrait.
2
0
Adevarat, tiganii de pe str. Ion Ratiu au acest prost obicei, nu numai ca pun gratarul pe trotuar dar mai si curata pestele de solzi, etc. tot pe trotuar.
5
0
Daca bag la cuptor sase milioane de biscuiti rostar oare primesc amenda de la militia locala pentru holochesul statului paralel?
1
0
dar sa amenajeze ariciul ala de primar locuri unde sa faci gratar. ce dracu facu te duci din faleza nord la poarta 6 sa faci un gratar?
1
0
si Pulitia crede ca ajunge la sufletelul cetateanului cu astfel de citate din manual?
0
0
pai spagoveanu cu ciracii lui nu face focul pe trotuare,parcuri si parcari pe el il exceptati de la amenda
1
0
Moarte ciorilor si protectorilor lor!
10
0
Bai idiotilor cu seful vostru Gagadau ce mai avem voie sa facem si ce nu? Zi de zi ne ingraditi, ne asupriti, ne jupuiti cu taxe si tot felul. Capcane-am in partidele voastre lacome. AJUNGE BA TAMPITILOR. STOP. O sa ajungem sa va cerem voie sa traim
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272