REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constănțeni cu cagule pe față, BUF în casa unei bătrâne: DIICOT, culcaaat!

Constănțeni cu cagule pe față, BUF în casa unei bătrâne: DIICOT, culcaaat!

Replica API 18 aprilie 2020 | 00:00 7498

Detalii din dosarul infractorilor fără scrupule

Detalii din dosarul infractorilor fără scrupule

Ambii sunt cunoscuți cu antecedente penale, unul fiind condamnat, în trecut, pentru fapte cu violență și viol, pe când celălalt pentru furturi și tâlhării. Un alt dosar în care au fost ambii implicați le-a adus acum condamnări cu executare. Este vorba despre Claudiu Drăghici și Romeo Marian Brânzei, care au fost introduși în penitenciar. Menționăm că aceștia au jefuit-o pe mama unui prieten de-al lor, dându-se drept lucrători DIICOT.

În baza probatoriului administrat, procurorii au reținut că, la data de 11.10.2018, la Poliția Municipiului Dej s-a consemnat denunțul telefonic formulat de către numitul P.D. cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, acesta indicând-o ca persoană vătămată pe mama sa D. A., relatând cum în ziua respectivă, în jurul orei 09:00, persoane necunoscute, purtând măști, au pătruns fără drept și prin violare de domiciliu în locuința mamei sale, au agresat-o fizic, apoi au sustras din locuință suma de 10.000 euro și 30.000 de lei, precum și telefonul mobil al persoanei vătămate, marca Nokia.

Fiul victimei, prieten cu unul dintre infractori

În urma anchetei, parchetul a constatat faptul că denunțătorul P.D. și inculpatul Claudiu Drăghici, din Constanța, se cunosc de mai mult timp, între cei doi existând chiar și o relație de prietenie din vremea când se aflau în afara teritoriului țării, iar în baza acestei relații, la începutul lunii octombrie 2018, cei doi și-au transmis mesaje telefonice prin intermediul cărora inculpatul a aflat faptul că mama amicului său are în conturile bancare o sumă mai mare de bani, context în care i-a învederat numitului P.D. că acei bani nu sunt în siguranță în conturile bancare și că ar fi mai bine să fie retrași și investiți într-o achiziție imobiliară. Determinat de această sugestie, P. D. i-a cerut mamei sale să retragă bani din conturile bancare și să se intereseze de achiziționarea unei garsoniere.

A aflat că au fost retrași banii și a decis s-o jefuiască pe mama amicului său

După ce persoana vătămată a retras din conturile bancare sumele de 10.000 de euro și 30.000 de lei, inculpatul Claudiu Drăghici a aflat acest aspect de la P.D. și, ca atare, s-a hotărât să se deplaseze pe raza municipiului Dej și să le sustragă din locuința persoanei vătămate. Trecând la executarea acestei hotărâri infracționale, l-a atras în activitate pe prietenul său, inculpatul Romeo Marian Brânzei, cei doi convenind ca deplasarea să fie făcută cu autoturismul marca Volkswagen Passat, de culoare verde, cu nr. de înmatriculare LD 02Y UK, folosit de acesta din urmă.

Infractorul s-a dat drept lucrător DIICOT

În contextul sus-menționat, în dimineața zilei de 11.10.2018, în jurul orei 09:00 au ajuns pe raza municipiului Dej și s-au deplasat la locuința persoanei vătămate, unde, purtând amândoi mască pe față, au bătut la ușa apartamentului. În momentul în care persoana vătămată le-a deschis, Claudiu Drăghici a pătruns în interiorul locuinței și afirmând că este lucrător DIICOT i-a cerut victimei să se culce la pământ după care prin folosirea forței fizice a procedat la imobilizarea ei legând-o de mâini și de picioare. Apoi, în timp ce inculpatul Brânzei a rămas în fața locuinței, Drăghici, amenințând cu exercitarea în continuare a unor acte de violențe, i-a solicitat persoanei vătămate să-i dea banii aflați în locuință, victima indicându-i în aceste împrejurări locul în care se afla plasa conținând sumele de 10.000 de euro și 30.000 de lei. După ce și-au însușit banii, cei doi inculpați au părăsit locul faptei, nu înainte de a lua și telefonul mobil al persoanei vătămate, pentru a o împiedica pe aceasta să anunțe în timp util organele de poliție.

Reținuți la scurt timp și audiați. Au fost interceptați

Inculpații au fost reținuți de organele de poliție la data de 19 octombrie 2018, iar apoi au fost arestați preventiv. Fiind audiați, nu au recunoscut săvârșirea faptei, declarând organelor de anchetă că s-au aflat întâmplător pe raza municipiului Dej pentru achiziționarea unui autoturism. Însă, săvârșirea faptei este dovedită fără putință de tăgadă de redarea convorbirilor dintre cei doi inculpați, existente la dosarul cauzei, obținute ca urmare a punerii în executare a mandatului de supraveghere tehnică privind înregistrarea conversațiilor ambientale.

Acum, aceștia au ajuns după gratii.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Javrele astea trebuie calcate in picioare si batute pana nu mai misca.
14
0
va dati seama daca batrinica avea un revolver....sai culce.
7
0
vor iesii mai destepti !in ale talhariei, remediu e ocna , munca bruta !
15
1
Cred ca e vorba de Claudiu Draghici asta de la noi de aici din Techirghiol.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212