REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constănțeni supărați: locuinţele în Henri Coandă, o loterie?

Constănțeni supărați: locuinţele în Henri Coandă, o loterie?

Replica API 28 februarie 2020 | 00:08 464

Mai mulţi constănţeni se plâng că, în ciuda faptului că au aplicat pentru închirierea locuinţelor sociale, cu toate actele necesare, chiar şi cu doi ani în urmă, şi totuşi, strigătul lor devine fără ecou în faţa autorităţilor competente. Care sunt criteriile pe baza cărora se stabileşte punctajul şi de ce unele persoane chiar şi cu un puctaj inferior primesc locuinţe în defavoarea altora?

Este şi cazul unui constănţean, M.M., tatăl a 6 copii, dintre care 2 cu handicap, care a povestit, pentru Replica, cum de 2 ani se zbate să obţină un spaţiu de locuit în zona Henri Coandă, neprimind, până acum, un aviz favorabil. Bărbatul a mărturisit că este amânat şi plimbat pe drumuri, pe motivul punctajului care nu îi permite să se încadreze la priorităţi. Constănţeanul a declarat că nu îşi doreşte să locuiască gratis, şi că işi poate permite să plătească o chirie, dacă aceasta ar fi mai mică decât suma pe care o plăteşte la chiria actuală. Este greu de înţeles de ce o familie cu 8 membri, dintre care 6 copii, nu se încadrează la condiţiile impuse de municipalitate.

„Ne-am săturat de drumurile care le facem la Primăria Constanța. Suntem o familie cu 6 copii, avem dosar complet la Henri Coandă, şi ne plimbă pe drumuri, avem şi doi copii cu handicap ”, a declarat bărbatul.

Programul se adresează cetăţenilor Municipiului Constanţa cu vârsta peste 18 ani care îndeplinesc următoarele condiţii de înscriere: să fie major (vârsta peste 18 ani) la data depunerii dosarului, să nu fie deţinătorul unui contract legal de închiriere cu fondul locativ de stat, să nu deţină în proprietate imobil, autoturism şi / sau teren intravilan sau extravilan pe întreg teritoriu al ţării (cu excepţia persoanelor cu handicap), în cazul terenurilor agricole va hotarî comisia.

Primaria Constanta

Există 3 tipuri de repartiţii: TIP I – pentru persoane care nu vor plăti cheltuieli pentru utilităţi şi chirie, TIP II – pentru persoanele care vor plăti doar utilităţile (apă, canalizare, curent, etc) şi TIP III – pentru persoanele care vor plăti cheltuielile pentru utilităţi şi chirie.

In prezent acest campus este administrat de R.A.E.D.P.P Constanţa prin Serviciul Administrativ Henri Coanda deschis în incintă.

Acest serviciu are ca atribuţii urmărirea şi executarea contractelor, soluţionarea cât mai rapidă şi eficientă a problemelor semnalate de locatari, precum şi menţinerea în bune condiţii de exploatare a acestor locuinţe.

Directorul R.A.E.D.P.P Constanţa, Florin Gheorghe, a declarat că “noua conducere va începe un proces de reevaluare al dosarelor şi a criteriilor de stabilire a punctajelor pe baza cărora se acordă locuinţele, sunt foarte mulţi cărora li s-au acordat locuinţe deşi n-ar fi trebuit.”

În aceste condiţii, ne vom întreba dacă municipalitatea poate oferi soluţii reale unei familii plimabate cu promisiuni goale, cu speranţa că poate, într-o zi, va veni şi rândul lor la loteria locuinţelor din Henri Coandă.

Alina Matei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unul dintre criterii sa nu detina autoturism proprietate personala si atunci de unde bolizii de lux parcati in fata blocului??? Aia au punctaj maxim???
2
0
Bine ca ai facut copiii,mai continua tu si nevastata pentru ca de muncit banuiesc ca nu muncesti nici tu nici sotia nici 80% din locuitori cartierul H.C.pe care l-a facut panarama aia de Radu Mazare chiar in Tomis Nord,nu putea sa-l faca in Palazu Mare pt.ca tot face parte si cartierul ala din orasul Constanta si acolo aveti rudele.
3
4
Sunt votanti Fagadau ,PSD,ce mai e,de foame!Mai nou sunt "curtati"prin "interventii telefonice" la "CENTRU" de HOBBITUL HORIA CONSTANTINESCU,vrea si el stampile de la ei,ca doar nu e ilegal!Daca nu raspunde nimeni la "Centru" poate in Eforie e cineva sa l ajute si pe NEA HORIA cu o vorba buna?Nu se potolesc catzeii astia mici,n au avut exemplul in familie ca dupa... te poti etala cu esarfa Burberry de regizor pe targa si faci pe victima cand esti prins."N am stiut,eu doar am incercat sa cumpar niste voturi si sa influentez un electorat fara prea mult "discernamant politico- social"
4
1
Stau gratis pe banii mei si ma mai si jefuiesc noaptea,mai si umbla gratis pe ratc, se incalzesc gratis,ba au sinet gratis acum,din banii nostri,si vizual zona arata de parca ar fi silozuri la Cogealac aruncate in civilizatie.Fagadau,muta dracu maghernitele la cap d linie 48,e camp viran acolo,sa ii vada brigada Mobila de jandari, caci camere pe strazi si DACA pui tu,nici dracu nu le face nimic la astia,ca sunt votantii tai.Exista karma,fraiere si se intoarce si loveste cand ti-e lumea mai draga.Te bazezei pe plosnitele astea si ne distrugi noua viata. CE faci ptr romani?Cartier langa cimit
6
2
ce nu intelege petentul? trebuie sa fii cioara, fara ocupatie,scandalagiu, dependent de pomana sociala a primariei, gata sa votezi psd sau udmr, dupa caz, altfef nu te incadrezi la locuinta sociala
9
2
Sa traiasca spaga . Cat mai mare
11
0
Iar va amintesc ca sint apartamente in care nu stau locatari,de exemplu unins in uniforma de marina care tine apartamentul si nu sta in el am inteles ca il cheama Radu Romanescu.
2
3
iar va amintesc ca sint apartamente in care nu stau locatari,de exemplu unins in uniforma de marina care tine apartamentul si nu sta in el am inteles ca il cheama Radu Romanescu.
4
4
iar va amintesc ca sint apartamente in care nu stau locatari,de exemplu unins in uniforma de marina care tine apartamentul si nu sta in el am inteles ca il cheama Radu Romanescu.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102